Френската икономика залага на услугите, облаците над Германия се сгъстяват

Очаква се да има спад на германския износ през тази година
21 фев 2020 17:37, Ния Христова
3
Френската икономика залага на услугите, облаците над Германия се сгъстяват
Снимка: Pixabay

Икономическия растеж на Франция този месец се движи от сектора на услугите, докато производствения сектор изпитва затруднения, някои от които предизвикани от коронавируса, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

Индексът на мениджърите по поръчките PMI на IHS Markit показва свиване в производствения сектор, докато този на услугите отчита неочакван растеж. Днес сутринта иврото поскъпна с 0.1% до 1.08 за долар.

Тези данни подчертават разделението в икономиката на еврозоната. Този четвъртък вицепрезидентът на Европейската централна банка Луис де Гиндос отбеляза, че силният пазар на труда насърчава вътрешното потребление, както и помага за преодоляването на глобалната слабост. "Въпросът е колко дълго може да продължи това", изтъкна той.

Френският общ PMI се повиши до 51.9 пункта и по този начин надвиши очакванията на анализаторите. С 50 пункта се понижи индикаторът на производството и така сигнализира за свиване за пръв път след средата на миналата година.

Спада
на глобалното търсене частично засегна индустриалните поръчки. Френските доставчици бяха шокирани след прекъсването на производството на Boeing след двете фатални катастрофи.

Разпространението на коронавируса принуди много компании да спрат производството си в Китай и да преустановят операциите си.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ЕС и Франция, долу САЩ и Англия.
2
0
 
2
 
! Отговори
Ivro преди 4 години
Иврото поскъпнало - бравос! А аз гледам че у нас долара фърчи нагоре, явно в ивро-зоната ще влизаме.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То заради тоя "сектор на услугите" Холандия си смени името на Нидерландия.