Румъния отрече: Няма потвърждение на заразен с коронавирус

Здравният министър обясни, че мъжът бил под карантина
Обновена: 25 фев 2020 23:00 | 25 фев 2020 22:45, Петя Славова
11
Румъния отрече: Няма потвърждение на заразен с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Засега няма потвърждение за случай на зараза с коронавирус в Румъния, заяви днес заместник здравният министър на страната Андрей Бачу пред Ройтерс.

"Дотук имаме само негативни резултати от тестовете“, заяви Бачу. По този начин той отрече разпространената по-рано от румънски медии информация за заразен мъж, който бил наскоро в Италия.

Според тв "Реалитатя", цитирана по-рано от Ройтерс, човекът е бил поставен под карантина в инфекциозно отделение в Букурещ.

Още по темата

Междувременно италианските власти съобщиха, че още четирима души, които са били диагностицирани със заболяването, са починали. Така броят на жертвите на коронавируса в Италия, която е най-тежко засегната, достигна 11 души.

В същото време румънската агенция „Медиафакс“ съобщи, че 71-годишен италианец, който посетил Румъния миналата седмица, е бил диагностициран с коронавирус и приет в болница в Римини.  По-рано днес за първи случаи на заразени съобщиха Австрия, Хърватия, Швейцария. Броят на установените случаи на заболяването във Франция вече е 14, предаде БНР.

Днес стана ясно, че епидемията е засегнала две италиански области, в които до този момент нямаше заразени - Тоскана (в Централна Италия), с два случая във Флоренция и Пистоя, и Сицилия (в Южна Италия), където един турист, отседнал в хотел в Палермо, постъпи в болница. Случаят в Сицилия е първият за Южна Италия.

Италия и нейните съседи днес решиха да не затварят границите си заради коронавируса, тъй като подобно решение ще е непропорционално и неефективно, предаде АФП.

Решението бе взето на извънредна среща в Рим на италианския здравен министър Роберто Сперанца и колегите му от Австрия, Хърватия, Франция, Германия, Словения и Швейцария.

Стана ясно и за първи случай на корона вирус в Алжир. Заразеният е италианец, пристигнал в страната на 17 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: румъниякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Какво толкова, правителството на Банкянскио *** знае лесно решение за всяка епидемия - хуманна евтаназия и санитарно загробване.
8
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Паникьорите са по-лоши и от предателите, мародерите и дезертьорите. По време на война ги застрелват на място.
7
4
 
5
 
! Отговори
РУМЪНЦИТЕ ЛЪЖАТ преди 4 години
РУМЪНЦИТЕ ЛЪЖАТ !!! КАРАНТИНА И ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА С РУМЪНИЯ !!!!
6
4
 
6
 
! Отговори
РУМЪНЦИТЕ ЛЪЖАТ преди 4 години
РУМЪНЦИТЕ ЛЪЖАТ !!! КАРАНТИНА И ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА С РУМЪНИЯ !!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засегнати са урбанизираните високотехнологични градове. На финала ще останат живи колибарите.Ако някой държи да оцелее, да си купува фотоволтаици, сателитна антена и да се окопава в дълбоката провинция.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 100 години стават пандемия. Испанският грип е пример, че дори преди 100 години вирусът е обиколил целия свят и пандемията е продължила 2 години.Няма смисъл да се самозалъгваме, че ще ни подмине. В глобален план това е поредната пандемия, но едва ли човечеството ще поумнее от това.Само преди 100 години хората са били по-малко от 2 млрд. сега сме над 7 млрд., което е добре за вида homo sapiens, ама дали е така, кой ще ни каже?!
3
4
 
16
 
! Отговори
вервайте ми преди 4 години
в България и Румъние по разбираеми причини Корона никога няма да има, това са държави, които не могат да си позволят р0бете да спрат да се явяват на р0бота. здрави, болни на тръстиката, драги р0бе!
2
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЕННО МОДИФИЦИРАНИЯ СУПЕР КОРОНА ВИРУС КОЙТО Е ВЕЧЕ В ДВА РАЗЛИЧНИ ЩАМА Е НЕСПИРАЕМСВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ МОЖЕШЕ ДА ПОСТАВИ КИТАЙ ПОД КАРАНТИНА НО ВМЕСТО ТОВА ОБЯВИХА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА СИ ПРИБЕРАТ БОЛНИТЕ ПРИ ТЯХ СИ И ПЪЛНА СВОБОДА НА ПЪТУВАЩИ ХОРА ОТ КИТАЙ КЪМ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ!!!СЗО Е КУПЕНА ОТ КИТАЙ И СЕГА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ СИ ИЗПАТИ , ЗАЩОТО ЕДИН ЧОВЕК ЩЕ ГО КАРА ЗАБОЛЯВАНЕТО ПО НЯКОЛКО ПЪТИ КОЛКОТО СА НА БРОЙ РАЗЛИЧНИТЕ ЩАМОВЕ
1
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТ ЩОТО ЩЕ НАСТАНЕ ПАНИКА!!!!!!!!!!!!!!