Керемедчиев видя пик на разделението в ЕС

Според него големият проблем ще се появи след 3 месеца, когато финансите свършат
30 мар 2020 10:00, Красимир Ангелов
51

В условията на пандемия европейската идея изглежда застрашена. Коронавирусът продължава да взима хиляди жертви, а общо решение на ЕС срещу проблема ще се търси тепърва.

"Голямото разделение и напрежение започна още преди 5 години в момента, в който бежанците тръгнаха към Германия. Тогава европейските държави започнаха да се спасяват поединично. Това разделение продължи и в момента се вижда неговия пик", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в "България сутрин".

Още по темата
По думите му всяка една от страните членки е оставена да се оправя поединично с пандемията от коронавирус.

"Всяка една от държавите се изолира все повече. И европейските лидери, и европейските граждани започнаха да привикват с това. Рано или късно това напрежение ще избие отнякъде", заяви още бившият зам.-министър пред Bulgaria ON AIR.

Според него това е проличало и при обсъждането на финансовата рамка, в която всеки е мислил как да спасява първо себе си и това е довело до тежки изказвания от страна на Испания и Италия, които са най-засегнати, за това, че ЕС като идея е поставен на карта.

Керемедчиев допълни, че основният проблем ще бъде след 3 месеца, когато бъдат изчерпани финансовите ресурси на страните членки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 43BP, HSBC, Vodafone, Sky, O2, Lloyds, Unilever, Johnnie Walker, Burberry и т.н. и т.н. Жалко, че си нямаш идея, но това не е никаква изненада.
45
9
 
5
 
! Отговори
ДО 43 преди 4 години
Я КАЖИ НЯКОЙ АНГЛИЙСКА КОМПАНИЯ ИЗВЕСТНА ЧЕ МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ДЪРЖАВА БЕЗ ИКОНОМИКА И ИЗНОС ИМА ТАКЪВ ВИСОК ПАУНД?
44
0
 
6
 
! Отговори
DO 41 преди 4 години
ДА ТИ СИ БЕЗРОДНИК БЪЛГАРОФОБ.!
43
4
 
8
 
! Отговори
бг преди 4 години
до 23. споко. който и съюз да се е хванал с нас , се е разпаднал. и Сащ и ЕС ще свършат покрай нас. карък да си е карма за някой
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Недей така, че ще се сдуха още повече. :) Вместо това да каже каква е последната руска стока, която си е купил и кога е било това.
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха тоя с големите букви карантината бая го е сдухала. Я кажи пич някоя руска компания дето да е на световно ниво, нещо като Сименс, Бош, Тойота, Епъл, дето продуктите и се ползват по света.
40
7
 
9
 
! Отговори
турчина преди 4 години
спасението е сближаване с Русия и Китай,дончовците няма да попогнат на никого те само грабят
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 33 35 36Само да ти кажа, че например 35 и 36 сме различни хора. Едния коментар е мой а другия не е. Другото което искам да ти кажа, е че тук е секцията за коментари, а не фуния за изливане на простотията ти.
38
1
 
10
 
! Отговори
principa преди 4 години
Когато мизерията докде на вратата, любовта излиза през прозореца. Първи принцип на социалната икономика
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До давайА един мармот увива шоколада в станиол ....
36
6
 
15
 
! Отговори
давай преди 4 години
Сега ако пуснат референдум, както Brexit. Всички ще излезнат от ЕС. Мисля , че им писна на всички от лицемерие и двойствен стандарт.
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПОЧИВАЩИЯ в ЕВРОПАТА"Колко шефове .. от Берлин и Париж ..." Ти май само можеш да пишеш с големи букви, щото никакъв те няма в мисленето. Знаеш ли че жената на партньора на Елън Мъск, е ... българка, топ мениджър завършила престижни западни университети? Знаеш ли, че коя е Кристалина Георгиева? Знаеш ли колко българи направиха топ кариери на Запад? ***. Да не си мислиш, че всички са като теб?
34
9
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
След като от тука е минал комунизъм е нормално да минат десетилетия преди да стигнем някакво ниво. Важното е че сме на прав път, айде продължавайте да виете на умряло
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 29Хохохохо. Швейцарците знаеш ли в колко неща са световни лидери, моето патенце? Тръгнал да сравнява Швейцария и Русия.
32
6
 
5
 
! Отговори
ПОЧИВАЩИЯ в ЕВРОПАТА преди 4 години
дето не бил берач на картофи. Не си само ти. Много пътуват и по работа и на екскурзия. НО. 90 % от тези 120 000 дето се върнаха тия дни от ЕС са СЕЗОННИ РАБОТНИЦИ. А такива дето са с висше и пак НАЕМНИ РАБОТНИЦИ , ако ще и програмисти с лопата да ги ринеш. В КОЛКО ФИЛИАЛА на БГ ФИРМИ примерно в ПАРИЖ или БЕРЛИН има шеф от ЦЕНТАЛАТА дето е примерно в ПЛОВДИВ или СОФИЯ. НУЛА, НУЛА. Защото всички дето плямпат за просперитет като ТОЯ са НАЕМНИЦИ в ЧУЖДИ ФИРМИ
31
2
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
То никой не купува и швейцарски коли ама швейцарците май са по добре от Руснаците и не се оплакват.
30
4
 
5
 
! Отговори
DO 24 преди 4 години
ТАКА Е НО ЛОШОТО Е ЧЕ ТОЙ СЕ ИМА ЗА ФАШИСТ И ИЗПОВЯДВА ПОКЛОНИЧЕСКИ ФАШИСТКАТА ИДЕОЛОГИЯ ТАМ Е ПРОБЛЕМА.ЗА 30Г.НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ФАШИСТИ И ЧОРБАДЧИИ РААЗГРАБИХА ЗАВОДИТЕ И ДЪРЖАВАТА ПРЕВЪРНАХА В РОБИ НАСЕЛЕНИЕТО ТАМ Е ПРОБЛЕМА ЧЕ МНОЗИНСТВОТО НЕ ВИЖДА ЧЕ ТАКИВА С ДЯДОВЦИ ФАШИСТИ И ЧОРБАДЖИИ НИ УРАВЛЯВАТ И ГРАБЯТ.ПОВЕЧЕТО СА С ТУРСКИ ФАМИЛИИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕ ЧОРБАДЖИИЙСКО.
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Русофилите май не обичате да се сблъсквате много с реалносттта, затова "кой го интересуват". Заговорихме за коли, затова за коли питам. То за каквото и да се хванем все ще е същата картинка. Намират се купувачи ... в Русия. Аз те питам, защо не се купуват руски таралясници, нови или стари, а тия западни, та наводнихме страната, няма къде да се паркира ... от беднотия явно. Поне така им се иска на маргинализираните русофили.
28
7
 
5
 
! Отговори
Sadia преди 4 години
Samo BSP nacelo s Kornelia moge da komandvat ES.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости,няма"проблем"решението е тип Зимбабве или Венецуела!