Еврокомисар: Европейският проект e под заплаха от изчезване

Опасността са разногласията по икономическата политика
31 мар 2020 00:30, Елка Василева
78
Еврокомисар: Европейският проект e под заплаха от изчезване
Паоло Джентилони. Снимка: архив, БГНЕС

Разногласията сред страните членки по икономическата политика в отговор на пандемията от коронавирус рискуват да разделят и да обрекат на гибел европейския проект. Това заяви Еврокомисарят за икономиката и бивш премиер на Италия Паоло Джентилони, цитиран от АФП.

Още по темата

Джентилони заяви още, че взаимният дълг никога няма да бъде съгласуван от страните от еврозоната, но е важно Германия да стигне до споразумение с южните си съседи, които в момента са най-тежко засегнати от пандемията.

„Европейският проект e под заплаха от изчезване“, заяви Джентилони пред италианското Радио Капитал, предаде БНР.

„Ясно е, че ако икономическите различия между европейските страни, вместо да намаляват пред лицето на криза като тази, се увеличават...ще бъде много трудно да запазим европейския проект единен“, предупреди той и допълни:„Без Германия не можем да постигнем компромис“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
0
 
! Отговори
wolf преди 4 години
evrodeputat 10900? plus BMW plus plus plus
63
2
 
0
 
! Отговори
АfD Германия преди 4 години
Италианците имат на човек активи (жилищно имущество плюс спестявания ) близо 200 000 евро на човек. Испанците дори 240 000 евро. Германците само 52 000, дори и Гърците са пред тях. Голямата част от германците живее ПОД НАЕМ, докато 90% от Италианците имат собствени жилища. Колко може да е притъпен германския мозък за "солидарност", за да се съгласи на такова самоубийство ?
62
2
 
1
 
! Отговори
АfD Германия преди 4 години
Този иска Германия да поеме 2300 милиарда евро дълг на Италия. Ако Меркел отстъпи и това се случи, не само "моторът" на Европа ще отиде в историята, германският Михел ще плаща до края на века, но на изборите догодина ПАТРИОТИТЕ ще имат мнозинство. Надявам се, че Меркел добре осъзнава това.
61
5
 
5
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Не завиждайте на европейците затова, че са богати. И ние си имаме тука един лежач- милионер. Президентина Гумен Гадев. За пет години синекурна длъжност - милионер! Честито!
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как галят ухото думите на този хубавец. Ще пресъхнат паничките на десетки хиляди брюкселски бюрократи. От това формирование няма никаква полза. Полза има само който е евродепутат или Брюкселски чиновник. Тия хора само за 2-3 години стават милионери без да вършат нещо. За тях светът става приказен, а ние си живеем по старому. Дано кризата си свърши работата. Господ гледа и дано да им затвори кранчето.
59
3
 
7
 
! Отговори
д-р Петров преди 4 години
Таван на заплати и без хонорари за абсолютно всички. Три хиляди евро най висока заплата 600 евро най ниска...Ако видите какво получават "Европейските" депутати свят ще ви се завие...
58
8
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
ЕС да се разпадне колкото може по скоро.Не ви искам джендърските ценности!То май СССР е просъществувал по дълго!Но ми е чудно какво ще бръщолевят нашите червени политици,пребоядисали се в демократи и евроатлантици.
57
5
 
10
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
"Европейския проект" е под заплаха от изчезване! А дано и Амин....По принцип не съм против обединена Европа,но не и в сегашния и вид и правила!?
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоА дано, ама надали.Най-умноот което могат да наравят е да вземат там (немалкото) което им предлагат и да си мълчат, че станаха за смях в тая измислена държава. То не бяха кризи с ***, корумпирани политици и футболни първенства, икономически провали, Берлускони .....
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 63"само така Европа може да стане водеща"... във всички негативни статистики.Ае, НЕ. Мерси!
54
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Тоя да си признае, че без Германия ще измрат гладни, не от вируса.
53
10
 
15
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Сега се видя колко струва ес, а този просто се притеснява за работата си
52
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия трябва да бъде приета в ЕС, само така Европа може да стане водеща а гербавите троши да измрът от глад : D
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш умник Стамат правен е отзад. Затова е толкоз умен, мозък има, ама гумен.
50
24
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Как си представя някой Европа без общия пазар? С граници? С митници? С безкрайни опашки от тирове? Е, тогава ще видим, какво значи хаос. Обединена Европа е прекрасен проект. И като всяко нещо на този свят, постоянно трябва да се усъвършенства.
49
8
 
21
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Италиано-макароне се пишат големи хитреци. Искат покрай епидемията да си оправят и финансовото дередже, което на сериозен минус. Затова има съмнения, че надуват бройката на жертвите. Европа да не им се връзва на шмекериите...
48
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу шайката на Мутрата!
47
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието звучи логично. Съюз на неравностойните винаги завършва така.
46
8
 
29
 
! Отговори
Какво беше ЕС? преди 4 години
На кратко, Европейски съюз : солидарност, но само за нелегални мигранти и/ или мюсюлмани.
45
7
 
29
 
! Отговори
Оппа преди 4 години
Този проект вече може да се каже ,че умря ,след като ВСИЧКИ усетихме как всеки използваше думата 'солидарност', а реално нищо такова няма ! Тестът в европейския "съюз", дойде във вид на така наречения ковид 19 ... едничък вирус показа че това реално бе само на думи ,и нищо повече. Една страна към друга се вижда ,че няма чодктепа и не е солидарна ,към съседната -събрата си! *** лицемерие...Всеки си вдигна гтаниците и се затвори,и си каза (всеки сам за себе си ) това показа края на ЕС.