ЕС е неподготвен за борба с COVID-19

Смята наш дипломат
2 апр 2020 23:40,
60

ЕС отговаря на епидемията от коронавирус с мерки за 2,77 трилиона евро. Как ще се пренаредят силите на влияние в световния ред?
Още по темата

"Вероятно така, както вирусът все още ни е непонятен, така може би изглежда и бъдещето ни. Тази своеобразна война няма начин да не създаде някакъв друг и различен свят", каза за "Денят ON AIR" дипломатът и експерт по международни отношения проф. Здравко Попов.

Според него Китай и САЩ ще си останат като големи играчи в света, но вероятно ще понесат много щети заради пандемията.

Спира социалният живот, има цели отрасли на икономиката, които са в почти 100-процентов фалит, например туризмът. Сигурно ще се преобразува класическата финансова банкова система", смята Попов.

По думите му младото поколение ще утвърди новия свят като новия нормален свят след пандемията.

"Основната жертва ще е Европа, тя се оказа неподготвена за такава битка и подобен тип експанзия на този вирус. Европа не разбра, че светът е толкова глобално обвързан и не е някакъв неприкосновен център", отбеляза проф. Здравко Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че има много важна мрежа от учени, които работят да решат голяма част от проблемите.

"Ситуацията е доста хаотична в Европа, независимо от апелите да се говори с думата "заедно". Тя много се клишира. Поведението на повечето от страните е обратно - всеки гледа да се спасява", заключи проф. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Ху* преди 4 години
Стига писахте умопомрачителни лъжи в коментарите. Франсетата не са 1350 за денонощие! 470 е бройката. Останалите добавени до 1350 са умрелите в старчески домове от началото на пандемията, които досега не са отразявани в статистиката, защото тя касае само хоспитализираните! Отделно колко умрели в къщи има също може само да се гадае.
39
0
 
0
 
! Отговори
V преди 4 години
Има много трудности и направо врагове пред криптовалутите. Голямата валотилност е проблем за търговията. Търговците не могат да сварят да сменят цените. Трябва да се направи друго нещо което може от части да централизира системата но ще успокои цените .Китай направо забрани борсите ,не че ще спре използването им .Руската централна банка иска от Путин да ги забрани защото конкурират държавните пари .В латинска америка части от Азия и Африка има голяма потенциал ,но в последната няма интернет .
38
6
 
3
 
! Отговори
СС преди 4 години
Всички комунисти все си мечтаят ЕС да не просъществува и СССР да възкръсне, смях! :) Тези живеят още в 60-те години на 20 век.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-измислен професор клоун нямаше ли??
36
1
 
5
 
! Отговори
ШОПА преди 4 години
Оти он Тиквата ни подготви много арно ...
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС не е БИЛ подготвен........ми да видим комшиите, блатная и другите извън нея.
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрогАре мечтаете ли?
33
2
 
8
 
! Отговори
L. преди 4 години
ЕС е неподготвен за каквото и да е.
32
3
 
7
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 4 години
важното е, че е подготвен за борба с Глобал Топлото - Глобал Топлото съществува, вейвайте им, за това Април сме в сняг като на Евереск и до кварталният магазин не може да стигнеш!
31
0
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Да си готов означава да отделяш огромни средства, но да не знаеш за какво да ги харчиш. Защото пандемиите са най-различни и не може да се предвиди.*** могат да искат държавата им да е готов"Най-малкото, държавата трябва да има някакъв резерв. Дето се вика- за черни дни. Да може да подсигури гражданите си поне за известно време. Че никой не знае каква точно беля ще дойде е ясно, но всеки знае, че рано или късно белята ще дойде.
30
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм сигурен дали ЕС ще се разпадне, но блатная е пред тотален финансов колапс.Какво огромно удоволствие да бъда свидетел на второто им падение да размера на блатата около московията.
29
1
 
11
 
! Отговори
COVID-19 НАЧАЛОТО преди 4 години
Двама фармацевти си говорят:- Нашата фирма измисли страхотно лекарство! Страшно ефективно!- За каква болест?- Не знам още, сега му измисляме болест.
28
3
 
10
 
! Отговори
Здравеопазване преди 4 години
Като го привърнаха в търговия какво искат. Подобна пандемия е имало през 1957 година тогава само в САЩ зо починали 70000 души, а в света 3 милиона. Тогава у нас са ги лекували с чист хинин. Виж Укипедия. Пандемията показа, кое здравеопазнане е добро и кое е организирано зле. В Русия все повече се замислят да върнат организацията на старото здравеопазване. Ванга още преди пжвече от 30 г го е казала за Евпопа, че ще обезлюдее и ще стане страшно и да се връщат българите у нас и след това светът ще
27
8
 
5
 
! Отговори
Black Sea преди 4 години
Бе и по време на чумата Европа е най-сериозно ударена ама пак е напред. Даже след 2 световни войни. Айде стига с тоя измислени професори.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22,,,Ти чул ли си какво са казали старите хора. Бели пари за Чер, ни дни. Или ти не си от тук и си за малко. Всеки Умен управник винаги ще има такива пари защото на тази земя нищо нее сигурно. Утре ще станат земетресения наводнения свлачища Вируси и ако ги нямаш тези пари за че, рни дни жив си Погребан. Ясно ли ти е или като в мъгла.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусите имат общи принципи които са известни от много време рнк-вирус респираторни вируси механизмите на заразяване и тн. са ясни да не гояорим че този вирус е близъл до ТОРС от 2002-ра чак знаят много добре но не правят нищо.
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Европа видях едно Нищо , но от сърце. Благодаря
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професор Попов е неграмотен, нищо че е професор. Никой не е подготвен за този вирус, а Европа отдавна не е най-важния играч, че сега да го разбира. Язък за професурата.
22
3
 
12
 
! Отговори
ЕС се разпада преди 4 години
ЕС се разпада !!!! Долу Еврогейскя съюз това само едно бреме !!!!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е ударен белия дроб на човека и трябват инхалатори. И лекарство за борба с вирусна пневмония, но не се е знаело предварително какъв ща е вируса.А ако беше ударен друг орган с какво трябваше да се запасява човечеството? Или да се запасява с каквото му падне, пък като дойде пандемия все нещо ще послужи. Голяма глупост е да искат светът да е подготвен за нещо, което не знае какво ще е .