Германия подкрепя икономиката с 1 трилион евро

С такава сума ще стабилизира предприемачите в условия на пандемия
6 апр 2020 22:45, Петя Славова
41
Германия подкрепя икономиката с 1 трилион евро
Снимка: БГНЕС

Германия отпусна над 1 трилион евро в подкрепа на своята икономика в условията на пандемия от коронавирус.

Общата сума на средствата, отпуснати на всички нива на държавната власт и управление, достигна 1,137 трилиона евро, съобщи министерството на финансите в отговор на депутатско питане, отправено от председателя на ПГ на Лявата партия в Бундестага Дитмар Барч, предаде БГНЕС.

Още по темата

Основната част от тази гигантска сума ще влезе във Фонда за стабилизиране на икономиката, който трябва да осигури финансирането на предприемачите, пострадали от антиепидемиологичните ограничения, и за предоставяне на гаранции по кредитите, отпуснати на собствениците на заводи и компании.

Други области на антикризисно финансиране са помощите за непълна заетост на служителите, чийто предприятия са принудени да съкратят производството, подкрепа за малкия бизнес и допълнителни инвестиции в здравеопазването.

Кризата, предизвикана от коронавируса, ще струва много скъпо, заяви Барч в интервю за Франс прес. Разходите за нейното преодоляване ще надхвърлят значително загубите, понесени в периода на финансовата криза 2007-2008 г. В същото време депутатът определи като „разумни“ мерките, за които ще бъдат изхарчени отпуснатите пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
хахахааааа.......... преди 4 години
100% Реклама..............
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и аз я обожавам, но работниците няма да видят нищо от държавата. Нас миналата седмица ни събраха и ни казаха, че ако се стигне до това да нямаме какво да правим, в наш интерес е решено да не минем на временна заетост, а на минусови часове. Часовете ще се отработват в идните две години, тоест ставаме крепостни на фирмата. Никаква държава няма да ни плаща заплатата сега, в никакъв процент. А много от тези на временна заетост завиждат на безработните на социал, защото сега взимат още по-малко.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обожавам Германия и ми е супер в нея.
30
1
 
10
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Пак казвам, това което ще се случи тук е същото което стана 2009 до 2013 при герб. Ще оставят да емигрират още 500 хил души, защото няма да направят нищо. Нещастници!
29
1
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 4 години
До 31: А незабравили кой-кой фалира толкова години държавата!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще трябват доктори, инжинери, програмисти да отварят границите и да приемат. На границата с Турция има много.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намирисва ми на хиперинфлация...
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тоя случай баба Меркел няма ли да покани още 5 - 6 млн брадати гости в Германия?
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние отпуснахме - 52.33 лв
24
3
 
6
 
! Отговори
У Германия преди 4 години
явно Трилионите растат по дърветата или ЕЦБ печати на пълни обороти! ама като работниците са болни и/или вкъщи като продуктн няма, колкото и да печатиш - може само хиперинфлация да създадеш!
23
3
 
9
 
! Отговори
браво преди 4 години
Китайците таковаха женския родител на Европа и САЩ с едно микроскопично нещичко. Без оръжия, без бомби, тихомълком - като махмурлийска прдня, направо ни разгониха фамилиите. Евала. Обаче, ние белите хора и преди сме падали. И сме се изправяли. И онези, които са ни спъвали, после са съжалявали до края на краткия си живот.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По български!За да може толкова пари да се окрадат както в България се прави, трябва България да нарастне с поне 20 мил.жители, което няма как да стане!Така, че само ша цъкаме с езика както казва еднокнижника и ще търсим тоалетна хартия като тези на запад!Добре дошли в света на коронста!!!
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега при временна заетост държавата покрива 100% разходите по заплати на работодателя в това число и социалните.Божичко и глупости. В Германия още имащите работа бяха пуснати на Kurzarbeit на процент от заплатата си, с който едва могат да си платят наема. Самоосигуряващи се, започнали наскоро, дори нямат право да кандадатстват за каквото и да е обезщетение. За другите основата е данъчната декларация за 2018-та, нямаща нищо общо с днешната им печалба. Досега никой не е видял и стотинка.
20
11
 
6
 
! Отговори
КООП Кола преди 4 години
Е как ше не моат да ги извадят нали само немската и френаката банки имат право да печатат евро.*** вие кво си мислите че само американците ли печатат.Скоро евраците ще стават само за бърсане на дзaдници.Аз откога казвам че световната валута може да бъде само шекела.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се наливат още пари от данъци в частни концерни с милиардни печалби и ще се спасяват големи фирми пред фалит отпреди кризата, чието състояние няма нищо общо с нея. Голямо корупционно облажване ще падне. Останалите и преди всичко най-нуждаещите се няма да видят и стотинка. Който мисли, че България е корумпирана държава, си няма идея от запада.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме план "Ран-Ът", който няма да струва нищо на държавата. Цената ще бъде платена от германците за 30 години.Приготвили сме реформи, преструктуриране, съкращения на работници, спиране на държавната помощ и много други.
17
0
 
7
 
! Отговори
Могат преди 4 години
2018 спестиха 50 милиарда
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пишете глупости. Да не говорим, че точно преди два часа написахте статия, че Германия тегли 250 млрд евро заем. На кое да вярвам?!
15
0
 
17
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Обаче нещо пак не е наред!Едни цифри се завъртяха сякаш джобни пари се раздават!
14
2
 
15
 
! Отговори
Petar, NY преди 4 години
Германия 80 милиона души - 1 трилиона евроСАЩ 330 милиона души - 2.2 трилиона долара