Ломбардия настанявала болни с COVID-19 в старческите домове

Това довело до огромния процент смъртност в региона
6 апр 2020 18:23,
17
Ломбардия настанявала болни с COVID-19 в старческите домове
Снимка: БГНЕС

В Италия, до 4-и април, оздравелите от коронавирус са 21 815 души, заразените са над 91 000, а починалите надхвърлят 15 800 пациенти. Във връзка с тях, стана известен един интересен факт от област Ломбардия, където положението въпреки леко подобрение остава сериозно, пише БНР.

Още по темата

Една от причините за високата смъртност в област Ломбардия, е нареждане от 8-и март на областната управа с цел да има свободни легла в болниците, по-леко болните възрастни хора, да се приемат в домовете за стари хора. В тях обаче живеят възрастни с редица хронични заболявания, освен, че тези структури не са болнични заведения.

Съобразно данните се смята, че 10% от пребиваващите и настанени в тези домове са починали от COVID-19. Поради липса на организация, не се оказа успешно и нареждането от вчера в областта всички да ходят с маски. Началникът на Гражданска защита Анджело Борели непрекъснато обяснява, че навън не е нужно да се носят маски, а само да се спазва социалното разстояние.

За спазване на  мерките от 11-и март до сега са проверени почти 5 милиона души , а санкционираните са над 176 000. Куриоз е, че сред тях са проститутки и техни клиенти. Едните смятат, че отиват на работа, другите, че изпитват необходимост – дейности по принцип разрешени от указа, но според властите не и в тези случаи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Aaaa, значи това е обяснението??? А не че хиляди китайски работници от италианските шивашки фабрики са ходили до Китай за китайстката Нова Година и са се върнали след това пак в Италия.
14
2
 
13
 
! Отговори
Айде бе преди 4 години
То в Италия силно си мирише цялата работа. Заразени болници дето се разнася съвсем умишлено заразата, сега и умишлено заразени домове. Абе една далаверка с обдухвачки за 200 бона парчето и клапи по 10 бона. А италианската армия е с най добрите части за биологична защита и седи и си клати краката. Да не е за едни кинти.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианците се отърваха с малка част от воденичният си камък пенсионерите.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да настаиш силнозаразен човек между възрастни хора, за които вирусът е смъртоносен, е равносилно на предумишлено масово убийство.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
коя е тая Ломбардия и защо настанявала хората
10
0
 
7
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Павката да каже откъде има тази информация и как може да я потвърдим.
9
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 4 години
axaxaxxaxxxaxaxa
8
5
 
33
 
! Отговори
prod преди 4 години
Абе малко по малко всичко ще се разкрие и ония които бяха заклеймявани като луди и конспиратори само защото изказваха мнения различни от мейнстрийм медиите, ще се окажат прави в някаква степен. На другите ще им остане притеснението, паниката и психическото здраве което си разнебитиха покрай олигофренията корона вирус.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще има ли трибунали след вируса. Да си кмет, премиер, политик не означава да вземаш 3 заплати когато всичко е наред и да задяваш секретарки. Тези длъжности са отговорни и трябва да служат на народа. Както продавачката отговаря за касата, архитекта за проекта и строителя за построеното, така и въпросните издаващи заповеди, трябва да носят отговорност! И ние имаме такива. Докато си вземат тройните заплати, а се оправдават за некадърността си с дъжда през уикенда, само ще затъваме, цял свят!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така е имало места в старческите домове??? Нормално е да са препълнени и да се чака с години. Тази новина нещо куца.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
176 000 глобени. Техният вой трябваше да се чуе чак тук. Ако бяха българи.
4
0
 
34
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Италия ще си прави равносметка скоро . Как може заразени стари хора да ги пращаш умишлено в Старчески Домове пълни със Стари Здрави Хора .Това е нарича Фашизъм и Доктор Менгеле .Така Италия ИЗКРИВИ Мерките за Света - само стари хора били умирали ?Трябва да има Нова ХАГА .
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поради липса на организация...-----Сетих се за оня виц:Heaven is where the police are British, the cooks are French, themechanics German, the lovers Italian and it's all organised by theSwiss. Hell is where the chefs are British, the mechanics French, thelover's Swiss, the police German and it's all organised by the Italians.
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшива новина.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освободиха се места.