ЕК с 255 млн.евро подкрепа за малките и средни предприятия у нас

Парите ще се раздадат под форма на схема за гарантирани заеми
9 апр 2020 07:00,
48
ЕК с 255 млн.евро подкрепа за малките и средни предприятия у нас
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще одобри схема за гаранция от 255 млн. евро за подкрепа на малките и средни предприятия в България, засегнати от епидемията от COVID-19, съобщава БНТ.

Още по темата


Схемата е одобрена, след като България е уведомила Комисията, че ще предоставя заеми за бизнеса при облекчени условия.

След като капиталът на Българската банка за развитие беше увеличен с държавно финансиране, схемата ще отпуска заеми, за да покриват фирмите нуждата си от оборотен капитал.

ЕК е преценила, че схемата отговаря на условията и е необходима, за да преодолее държавата затрудненията в икономиката заради кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Не може преди 4 години
да даваме негарантирани заеми на наши хора. Ако не са гарантирани, ще се наложи да ги връщат.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББР-то вече го видяхме с колко и на кого помага.Преди това пък е отпуснала над 200 млн. на фирми гравитиращи около е едно пълничко момче от дпс-ту, така че ЕС може и да е отпуснала, но малките и средни предприятия в България ще пият по една студена вода.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Парите ще се раздадат под форма на схема за гарантирани заеми"Вече не доходите а заемите станаха гарантирани
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от тях 25 милиона са за С.Г.Груп, нали така?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще помагат на фалирал бизнес..Например магазини за ***
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще им намерят мястото
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой кого назначил - по делата ще ги познаете ,а делата на нашите ,,управленци'' ясно показват кой ги е назначил .
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Няма такава ДържаваРазлични хора ми казват, че Тиквата имал към 8млрд. и безброй имоти, офшорки и дялови участия.за няколко рубли казват каквото им наредят
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уточнете,че това не е подкрепа,а поредният заробващ дълг.Все пак тази криза се използва за новото яко печатане на банкноти,които трябва да се пласират някъде.Дето се вика евроатлантическа солидарност-битият си остава бит,а е....ят е..н
31
1
 
5
 
! Отговори
къде сте журналята? преди 4 години
А журналистите както винаги "изненадани мълчат".Прокурора наш,банката наша.Ето как едни дарения за 5-10 млн. лева стават 200 прибрани след това.А журналистите мълчат и ги гонят от пресконференциите и никой нищо не казва и не се учудва. ЗАЩО? Защо никой не свързва тези неща и не започва да се поразрови как за пореден път ограбват малките и средни бачкери? Въпроса е риторичен, но все пак ЗАЩО?
30
1
 
11
 
! Отговори
Бай Асан преди 4 години
Увлечението към парите и власта е най-мощния коронавирус разпространен по света, срещу който вече няколко хилядолетия няма нито ваксина, нито лекарство !
29
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахааа, в момента по ТВ атака пак пуснаха атомните бомби и разпадането на НАТО и ЕС :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Търкалям се от смях тук :))))))))))))))))))))))))))))))))))
28
3
 
13
 
! Отговори
къде сте журналята? преди 4 години
ето ви тема за размисъл-идва пандемия.България е в извънредно положение с незначителен брой заболели.После идват незапомнен брой безработни,които всяка вечер в централните новини се съобщават като на Мутафчийски броя на болните.После махаме борда на ББР, защото явно са много честни.После идват едни 255 мнл. евро уж за малки и средни предприятия.Може би съм твърде във филма на конспирациите,ама ми се струва че всичко това е мнооого добре планирано и *** ще проспи поредният грабеж.А журналистите
27
1
 
9
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Да предполагам ли къде ще отидат тези пари!!!!!Няма смисъл,защото въпросът е реторичен......
26
2
 
7
 
! Отговори
! преди 4 години
Путин бивш кадър на КГБ, в Италия семейство Аниели си имат държава, в Чехия премиерът е олигарх, в САЩ си избраха клоун-предприемач...Разберете, светът се върти от собствениците на конгломерати за трилиони и те си избират куклите, и те си разпределят парите. Само че си стоят в сянка, да не е чак толкова грозно.
25
1
 
6
 
! Отговори
! преди 4 години
После новоизбраният президент е длъжен да прокарва удобни закони, защото е приел ангажимента да брани интереса на някого срещу милиони за кампанията. Това какво е, ако не чиста корупция?! Изобщо в цял свят обикновения човек е никой и законите в голямата си част не са за него, както и парите от баницата. Обикновеният човек е бачкер, 0,1 % от населението са богоизбрани. Вижте само от какви кланове са президентите на САЩ - Клинтън, Буш, Кенеди...с имения колкото един български град....
24
2
 
7
 
! Отговори
! преди 4 години
И да се ядосваме, така върви света - на наши и ваши. Винаги има по-равни от равните и така е било. Комунизъмт в чист вид е страхотна доктрина, ама е съществувал само при амишите и някакви общности. Вие що си мислите, че българите сме измислили корупцията и престъпните схеми? Като набараха VW за измамата за дизелите какво стана? Ми той министър председателя на тази провинция бил в борда на директорите на VW....В САЩ предизборно от огромни консорциуми се раздават пари на президентите, лобизъм било
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за Баце колко пак ли 70%?
22
0
 
8
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Това е схема за подпомагане на банките.
21
5
 
15
 
! Отговори
Xaxa-xa преди 4 години
Не къща в Барселона! Сега ще купи цяла Барселона