Хванаха в крачка и президента на Австрия – нарушил мерките срещу коронавируса

Александър ван дер Белен бил в ресторант след вечерния час
24 май 2020 21:50, Нели Христова
18
Хванаха в крачка и президента на Австрия – нарушил мерките срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

Австрийската полиция хвана в нарушение държавния глава на страната – той бил на верандата на местен ресторант около 00:18 часа заедно със съпругата си. Заради мерките срещу коронавируса, властите в страната разрешиха заведенията да работят до 23:00 часа.

Полицейски патрул, минаващ покрай италианския шикозен ресторант „Соле”, когато забелязали с огромна изненада, че не кой да е, а именно президентът Александър ван дер Белен и съпругата му стоят с питиета да масата в забранено време, пишат австрийските издания, цитирани от БГНЕС.

Както подчертава сайтът „ое24”, служителите на реда разпознали веднага двамата посетители, което не попречило да им поискат личните документи за проверка.

Според собственика на заведението, ресторантът е затворил точно в 23:00 часа и не е сервирал повече напитки. Просто Ван дер Белен и съпругата му са останали след това да си говорят.

Самият държавен глава обяснява пред медиите, че за първи път след отмяната на ограниченията е излязъл с жена си и двама приятели на вечеря. „За съжаление се заприказвахме и забравихме за часа. Много съжалявам за случилото се. Беше грешка”, каза той.

Полицията във Виена потвърди днес случая. От там са изпратили доклад по компетентност до съответния магистрат, който трябва да прецени, какво наказание да бъде наложено.

Собственикът е застрашен от глоба в размер на до 30 000 евро, гласят разпоредбите по отношение нарушителите на мерките срещу коронавируса.

Все пак се подчертава, че ресторантът е бил затворен в посочения час, а собственикът има право да разреши на гостите си да останат и след затваряне на заведението, което може да се определи като частно парти. При подобни случаи не трябва да се сервира нищо, а кухнята и барът трябва да бъдат затворени.

Нулева толерантност по случая обявиха от Партията на свободата. Според генералния секретар на партията, с тази своя постъпка държавният глава се е подиграл с населението, изтормозено от „корона-безумието на правителството”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото си е постлал, на това ще спи. В неговата държава за минута закъснение след вечерния час се брои за "хванат в крачка". В нашата може да се изтъпaнчиш по първа програма на държавната телевизия, да наречеш народа си тyлyпи и да си paxaт.
10
2
 
15
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Вчера показаха Баце, заедно с министъра на финансите, кмета на Пазарджик и още няколко лица. Движеха се плътно, един до друг. Социална дистанция ли? Тя се отнася за простосмъртните.Освен това нито един от тях не беше с маска.А, иначе, вчера полицията гонеше абитуриентите, да не се събират на групи.Хвала на такЪва полиция- грижи се за здравето на младите, а политиците- вирусът да ги яде!
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито е грешка , нито е престъпление . Държавният Глава е длъжен да провери Опасността в Екстремни условия .
8
0
 
7
 
! Отговори
Поздравления преди 3 години
Много рядко в наша медия може да се прочете точно и коректно отразяване на някакво събитие у нас и в чужбина, както е подходено в конкретния случай. Затова поздравления за автора на информацията и редакцията.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mи по време на макс карантина в България некой си шофьор на джипка, без да има квалификация за инспектор за строителни дейности обикаляше страната кво да кажем? А ние си сед"е"хме вКъщи?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто са останали там следрабтно време ...
5
2
 
17
 
! Отговори
Милко преди 3 години
"Много съжалявам, беше грешка!" Само много силен човек , казва истината! Тук мижутурките се оправдават!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се случват нещата в правовите държави.Разбира се, тук никога нищо подобно не може да стане.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ял и пил незаконно, сега да лежи в затвора подлеца му с подлец.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който знае истината за "пандемията" знае, че няма причина да се крие. Проблемът е, че едни биват глобявани за това, други не.
1
2
 
15
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
А Бати Боку не нарушава правилата - той си носи маската на брадата защото е извънземн и диша през брадичката, нали?