Къмингс не се извини за нарушаване на карантината

Съветникът на Джонсън проговори след призивите за оставка
26 май 2020 08:28, Ния Христова
5
Къмингс не се извини за нарушаване на карантината
Снимка: БГНЕС
Главният съветник на британския премиер Борис Джонсън – Доминик Къмингс, каза, че не съжалява и не е направил нищо нередно по въпроса с последните обвинения, че е нарушил наложената карантина заради коронавируса, предаде БНР. 
 
Къмингс проведе специална пресконференция, след като на Острова се разрази скандал за лицемерието на властите да призовават за спазване на карантината без самите те да нарушават мерките.
 
Беше разкрито, че Доминик Къмингс, в момент на най-строгата карантина, е пътувал до дома на баща му в Дъръм, Северна Англия, което се намира на на повече от 400 километра от Лондон.
 
Множество призиви за оставка бяха отправени, дори от депутати от управляващата Консервативна партия. Снощи Борис Джонсън защити съветника си с думите, че е действал интуитивно и че е нямал алтернатива.
 
Множество британци, които стриктно спазваха карантината и дори нямаха възможност да погребат близките си, бяха разгневени от интерпретацията на законите от властимащите, че за тях могат да важат изключения.
 
По време на пресконференцията в Градината с розите на Даунинг стрийт обясни какво точно се е случило и отговори на много въпроси на журналистите. 
 
Къмингс заяви, че не съжалява и не се извини за действията си, защото, както посочи, "е действал разумно и в рамките на закона". Той не смята да подава оставка.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ясно и определено, неговото нарушение не се побира в нито една от точките. "Ама и щото" извъртания и натъкмявавия не могат да бъдат оправдания особено за длъжностно лице. Но е факт, че наказателната отговорност нямаше ясни граници /както всичко в Кралството, откакто Б.Дж. е на власт/ така, че всеки с нисък социален морал и среден интелект може да се измъкне сух.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тьомбел...
3
5
 
0
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
заповедта има точка която допуска редица изключения и човека е имал законно право да се възползва,стига с тия димки
2
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Колкото шкембе войвода се извини тука.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"властите призовават за спазване на карантината без самите те да нарушават мерките"Първо е написано неграмотно - липсва една запетая, второ, смисълът е точно обратният на това, което иска да каже авторът.