Румъния ще вземе ?33 млрд. по плана за възстановяване на ЕС

В Източна Европа само Полша ще получи повече - над ?64 млрд.
28 май 2020 17:00, Елка Василева
32
Румъния ще вземе ?33 млрд. по плана за възстановяване на ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Румънският евродепутат Зигфрид Мурешан заяви, че Румъния ще получи 33 милиарда евро съгласно плана за възстановяване на икономиката на Европейския съюз, представен вчера от Европейската комисия, съобщава телевизия "Диджи 24".

Мурешан изтъкна, че Румъния е един от основните бенефициенти на новия европейски инструмент, който е на обща стойност 750 милиарда евро.

"Добрата новина е, че Румъния е един от основните бенефициенти. Ще получим 33 милиарда евро и трябва да върнем само 12 милиарда евро. Виждаме, че богатите страни плащат повече, отколкото получават. Това означава солидарност в Европа", написа във Facebook Мурешан.

Още по темата

На свой ред евродепутатът Дачиан Чолош заяви, че вижда "исторически шанс за развитие на Румъния" през следващите години, предаде БНР.

"Освен тези специални средства за възстановяване нашата страна ще се възползва и от над 40 милиарда евро чрез програмите от Многогодишната финансова рамка, което поставя достъпните за Румъния европейски фондове на безпрецедентното ниво от над 70 милиарда евро", подчерта в прессъобщение Чолош.

"Виждам за Румъния исторически шанс за развитие през следващите години, който никой политик в Букурещ няма право да пропусне", коментира бившият премиер.

Румъния е втората страна в Източна Европа по размер на отпуснатите по този план средства, като е изпреварена само от Полша, която получава над 64 милиарда евро, отбелязва телевизия "Диджи24".

Според предварителните разчети България трябва да получи по схемата 15 милиарда евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Булгар преди 3 години
До Ама,така си е...Браво, сега не мога да асоциирам, добра работа екип....хахахах
26
2
 
1
 
! Отговори
Булгар преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТОще трябва да работиш -драги....Винаги съм си мислел че си от женски пол, но дай малко свобода на простите като нас.:)
25
3
 
4
 
! Отговори
Ама,така си е... преди 3 години
Даваме 3млд. , а получаваме около 12млд. Стига сте ревили бе, комунисти. От Москва едно нищо.Само ви плащаме бакийте за вашата руска ,,либов" необяснима.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние ще получим едно голямо нищо - и благодарност че си ликвидирахме непостроената атомна централа и си прерязахме зазопровода......
23
2
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
До Анонимен 23Нещо ви засегна в коментарът ми ? Кое ви засегна, факта че България е най-бедната страна в Европа ? Или, че ще получи най-малко ? А може би факта че няма икономика и се намира на прага на катастрофа? Истината, драги, не признава фили или фоби! Тя една за всички !
22
0
 
4
 
! Отговори
Караянчев преди 3 години
Според изчисленията на ЕК направени на база статистиката и данните предоставени от България/ разбирай Борисов/,икономиката на нашата държава не само че не е спаднала ами се е повишила и има излишък в общините. Правителството се е справило блестящо.Затова и последиците от коронавируса са незначителни. Затова и помощта ще бъде символична. Приятелят му и съмишленик СерГей му казал 9 млрд но всъщност ще са 2.5. но на кого по-напред.
21
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
А, България,страната ,която е най-добре икономически,по финансова дисциплина,с най-висок кредитен рейтинг,в ЕС,според слънцето,колко ще получи,за Полша и Румъния разбрахме.
20
2
 
6
 
! Отговори
izh преди 3 години
Колкото по малко бизнес собственност в ръцете на бивши комунокрадци - толкова по вече помощи. С нашите бивши Европа доста се напари - бенефициентите на 80% по европейските програми все се оказваха комуномутрички. Баста !
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТНяма по гнусни същества от от русофилите. Другите чуждопоклонници са нищо. единствени русофилите са готови да убиват собствения си народ в името на велика Русия, не че не са го правили и се питам защо все още им се позволява да издевтелстват и да саботират държавата. Долна *** от лъжци, манипулатори, хибридчици и стадо заблудени овце играещо им по свирката.
18
2
 
9
 
! Отговори
нищо бе преди 3 години
ний си имаме тиква - за какво са ни милиарди?!Всеки може да има милиарди! Тиква може да има само една бостанска нация от бай ***. Айде честито на печелившите! Другите да го дишат
17
10
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Разбира се, най-бедната страна в Европа ( не в ЕС, а в Европа) ще вземе най-малко при все това , че си разби и без това никаквата икономика. Просто не зная какво още ще трябва да се случи, та да стане ясно на някои плоскочели соросопитекантропи да вденат, че българите са считани за N-та ръка хора не само в ЕС?
16
4
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ????КОГАТО ИМ ХАРИЗАМЕ БОЙЧО !!!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
14
3
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Не зная правилно мисля.но ми се върти една мисъл в главата от сутринта,а тя е -Не беше ли раздут този вирус от медийните издания,СЗО,МВФ ,ЕС ..взети всички заедно направиха една пиар реклама на този вирус(не че няма такъв вирус)!?А защо бе разддут -еми от миналата година 2019 има спад в производства и в Германия,САЩ,ЕС ...и този вирус (който съществува действително...)им трябваше и то той се пояВи като "дюшеш" - сега всичките ТЕЗИ ще печатАТ и ще раздават ..А МВФ ще отпуска кредити ...
13
5
 
9
 
! Отговори
12МСП преди 3 години
До Бим берекет8 В интерес на истината и аз нещо такова чух ,ама не повярвах,че е възможно.Даже по телевизията един заяви ,че му предлагали 3 хил.лева ,негова починала близка да бъде регистрирана като починала от Ковид-19
12
5
 
17
 
! Отговори
Бим берекет преди 3 години
Те затова в България даваха по две три хиляди на починалите да ги пишат болни от ковид .
11
4
 
9
 
! Отговори
незнайко преди 3 години
До Анонимен КОИ СА КУПУВАЧИТЕ--ТЕЗИ КОИТО ПОРЪЧАХА ВИРУСА---МВФ СЗО И ОЩЕ 11 ИГРАЧИ В СХЕМАТА ---БЕЗ ВОЙНА ---ПОБЕДИТЕЛИ
10
6
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
До Анонимен 6 "Започва изкупуването и финансово заробване на източна европа."Няма такова нещо,тя отдавна е заробена .Просто в момента тече изпомпване на нейните природни ресурси срещу смехотворни концесионни договори,а след това ще бъде бишната/каква хубава дума/ като празна бутилка.Това важи за България с пълна сила
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е не колко пари ще ни дадат от ЕС, а колко ще стигнат до народа преди да ги задигнат герберите.
8
5
 
17
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
"Според предварителните разчети България трябва да получи по схемата 15 милиарда евро" Е, ще получим към 12,7милиарда,но какво от това,за държавата и в частност народа от тях нищо няма да види нищо,като: производство,селско стопанство,инфраструктура,здравеопазване,наука /тя трябвя дя е на първо място/, те просто ще бъдат усвоени от политическите партии и най-вече от управляващите,а народа ще хване за пореден път за зелено.Само да внимава с навеждането