Евродепутат: Парите от ЕС са сериозна глътка въздух за икономиката

Предложението е много добро за България, заяви Андрей Ковачев
29 май 2020 11:31, Анисия Иванова
52

Европейската комисия предложи в сряда пакет на стойност от общо 1,85 трилиона евро за следващия дългосрочен бюджет на ЕС, включващ и Фонд за възстановяване на икономиките на съюза, които са засегнати тежко от коронавирусната пандемия.

"В първите няколко седмици на пандемията европейските институции бяха на заден план и националните правителства поеха инициативата, което е може би нормално. Но ЕС е солидарен и сме заедно в една лодка и трябва заедно да се спасяваме, а не всеки поотделно", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в "България сутрин".

Още по темата

По думите му средствата, които ЕК е предложила, са наистина сериозна глътка въздух за европейската икономика.

"Видя се, че европейските граждани очакват от европейските институции да имат ангажимент към достъпа на качественото здравеопазване. Това означава, че и една част от новите средства трябва да отидат в здравната структура", коментира Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

Появи се информация, че страната ни може да получи 15 млрд. евро от Фонда за възстановяване на икономиките на съюза.

"Никой не може да каже с точност каква ще бъде сумата и разпределението. Предложението на ЕК е много добро за България, надявам се, че страните членки ще го приемат 1:1", обясни евродепутатът.

Той бе категоричен, че няма как да не се постигне консенсус между големите държави, въпреки разногласията им, тъй като всички държави имат общ пазар.

"Ако в Италия, Гърция или България не е добре, то за всички няма да е добре. Ние сме взаимосвързани", каза още Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Сигурно и тоя яко ще облажи от свежата гльтка а за нас ще остане вьздуха както си го е казал
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А що не кажете, че за Гърция са предложени 32 млрд. евро, а ние трябва да се радваме на 13 млрд. ? Нали те бяха недисциплинирани, а ние послушковците, дето ни потупваха по тиквите ко стана?
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те дават, ама има една уловка - за тези пари се кандидатства с ПРОЕКТИ които те трябва да одобрят, а сега гербавите да напишат колко точно проекта са спечелили
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Разликата е ясна. Само не става ясно, дали помощта за която ревете искате да я вземете само защото е "аванта" или защото имате нужда. Съдейки по това, че не сте взели помощ която ви се предлага безлихвено, явно не е защото имате ннужда, което показва, че съвсем правилно е преценено да не се "раздават" пари просто така. Лихваря от Орландовци с 0% лихва ли дава кредити?
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавото *** дали прави разлика между безвъзмездна помощ и ЗАЕМ?Ако си мисли, че е все едно, мога да го запозная с едни лихвари от "Орландовци", животни с ланци. И те дават, даже много повече от 2500 евро!Или и това трябва да го броим към зашеметяващата помощ на Тиквеното правителство?
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовПрикачаха му или разкачаха. Даже слизахме от влака да гледаме щото пътя беше дълъг и не се стоеше само вътре. Като не си го виждал е желателно да не се вреш да се правиш на многознайко ... с твоите 5 часа до морето. Отивай да тренираш как да проверяваш осите на влака дали не са спукани. Освен за кондуктор на комунистически влак и за компания на картофите на нивата за друго не ставаш.Между другото, още си чакам цитата за Кирилицата. Или лъжливото овчарче пак?
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40На вас ви предлагаха по 2500 евро на човек, обаче явно си имате, защото не сте ги взели.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Хехе. Значи тя е съсобственик? Упс.Случило се е така да попаднат в ситуацията, това нищо не променя за това което казах: ако бизнеса не е силен, няма как да има пари. При ограничен финансов ресурс се стимулира бизнеса, защото това е което генерира приходи, не раздаването на пари на калпак. Не разбрах, ти възползва ли се от безлихвените средства които ти се предлагаха?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам, че работата на проправителствените *** е да ни промиват мозъците, как тук се къпем в блага, щедро "дарени" ни от мафията (с парите от нашите данъци), но вече никой не ви вярва!За затвора сте!Дори в Албания раздадоха по 300 долара на човек. Колко е БВП на Албания, господин разбирач?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмата и е регистрирана преди няколко месеца. Не са внесли милиони в белгийския фиск засега. Същите суми дават и на двамата и съдружници. Тук как казваш, че било?
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37"Затова, че са намяли клиентите на фирмата й"Сега правиш ли връзка защо имат помощи? Защото имат фирми, които работят за да има БВП и то не от вчера. БВП на Белгия е 550 милиарда долара. Виж нашия колко е, а вие искте помощите да отиват за вас, вместо за тия дето ви дават работа. Даваха ви и безлихвени кредити, обаче не. Явно нямате нужда, щом и директна финансова помощ отказвате.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какво си представяш под "да стигне до обикновения човек", да ти преведат 30 хил евро по сметка ли?"Ами не знам. На дъщеря ми в Брюксел кралство Белгия и превежда по 1600 евро на месец от началото на кризата. Затова, че са намаляли клиентите на фирмата и, която иначе си работи. Българска гражданка е.Ти какво си представяш, че би трябвало да е в нашата мафиотска държава?
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има за апартаменти с асансьори,къщи за тъщи,къщи в Барселона и цели острови дори.А вие се радвайте на 600 лв.заплата или 300 лв.пенсия.У нас е,не кой за каквото е учил,а кой как се уреди.
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовАх, руския *** специализирал в изключване на контекст. Чайката беше по подбалканската линия. Имаше влакове за Бургас през Пловдив (по т.нар. железопътна линия 8), в Пловдив, а понякога и на по-малки гари се сменяха и локомотиви, а понякога и вагони. Казах ти, не си наясно, дори не се опитвай.
29
0
 
5
 
! Отговори
хъша преди 3 години
ЕС дава а ние сме си избрали управляващи които вземат но дават след като им се молиш и само на подбрани от тяхтака че не ни е виновен ЕС че ние не можем да се възползваме а сме си виновни ние самите когато ходим на избори
28
1
 
1
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 3 години
Споко ЕС ще назначи свои прокорори и наблюдатели,ще се създаде ЕС икономическа полиция.
27
0
 
5
 
! Отговори
Посланник Виденов преди 3 години
Кво не ми харесвате на упавлението бре ,лягахте си с блондинки за 5 стотинки ,а аз тука наказан посланник в Канада ....
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНе са почнали по-късно. Пътували сме мноооого пъти. С китари, цели тайфи. Знаехме си, че ще е така и се готвехме за преспиване дори, нищо че не бяхме с нощния влак. Изчакваха се влакове, сменяха се локомотиви, дозакачаха се вагони, или просто влака чакаше на някоя гара по неясни и необявени причини. Не са ти ясни нещата, тъй че не се и опитвай.
25
0
 
4
 
! Отговори
Ач преди 3 години
До Леле до ГеографовАми това е което имаме като матрал те политиците не идват от Марс всички са от народа ,това е народа ,като се докопа до власта си оправя тераси,вили ,барбекюта ,парици за черни дни.Схеми зетьове снахи,лели ,стринки, калинки ,любовници-партизанки -фиданки .....Воленчо от беден журналист демократ радетел за народа стана национал-социал-патриот дето пуши пури от по 300 лв бройката ...
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Какво си представяш под "да стигне до обикновения човек", да ти преведат 30 хил евро по сметка ли?