Посланикът ни в Босна: Градовете бяха абсолютно празни

Не се чу нито дума срещу мерките, заяви Августина Цветкова
29 май 2020 09:28, Ния Христова
14

 

Босна и Херцеговина взе решение да отвори границите си със Сърбия, Хърватия и Черна гора, а от 1 юни и летищата си. Заразените с коронавирус в страната са 2435 души. 

"Те са много дисциплинирани. Не се чу нито една дума срещу въведените мерки, а бяха почти идентични с тези, които са в България . Едва от вчера те са напълно вдигнати", коментира посланикът на страната ни в Босна и Херцеговина Августина Цветкова в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Цветкова разказва, че мерките в различните части на държавата са били по-строги или по-леки, спрямо ситуацията, градовете са били абсолютно празни и много рядко босненци са си позволявали да не спазват мерките.
 
"Заболеваемостта беше различна, защото вирусът тръгна от Баня Лука - от хора, които се върнаха от Италия и досега там е най-трудно да се справят с епидемията. По-голямата част в началото бяха в Република Сръбска и досега има превес с около 300 души", разказа Цветкова. 
 
Посланикът ни в Босна обясни, че наистина е трудно да се координират мерките в различните територии на държавата, но пандемията е успяла да обедини политическите им лидери, защото те разбрали, че трябва да се борят срещу нея с общи усилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена е на заплата от Козяк
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така се е уредила тази госпожа там?Ако не се лъжа тя беше на високи постове в предишните два мандата на правителството на ГЕРБ или при бившия президент.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е, защото в Босна селяните са граждани, а тук гражданите са селяни.
9
0
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Щото тука лельо пълни бяха улиците
8
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
хахах , това ако не го е писал някои от НОЩ - на къде съм.И са платили даже за интервюто.И са и дали на таз мома въпросите и отговорите предварително написани.
7
1
 
2
 
! Отговори
онзи преди 3 години
По нагласена статия не бях чел .Това подготовка за следващата карантина ли е ?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, изкараха посраника от крайния сръбски квартал да ни баламосва със съчинения и да вменява покорство пред диктатурата.
5
2
 
1
 
! Отговори
Д.Донев преди 3 години
Ама в босна и Херцеговина,а у нас се плюе и храчи срещу всичко като се почне от президента,та се стигне до "много разбиращите "...
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина, отговорите са "Не". Вижте биографията и в "Гугъл": калинка на бившия министър на отбранта и после на външните работи - Николай Младенов...
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този посланик Цветкова изобщо дипломат ли е? С приемен конкурс и изпити ли е влязла във Външно министерство? Или никога не е била там? Била ли е някога с ранг "аташе"? Като я гледам, на всички тези въпроси трябва да се отговори с "не"!
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво общо има европейската интеграция на Б и Х с мерките с/у вируса? И у нас градовете бяха абсолютно празни.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нямат фатмо, въртоглавите и 2loop