ЕК одобри употребата на "Ремдесивир" в ЕС

Лекарството е сред ефективните срещу коронавирус
3 юли 2020 20:48, Петя Славова
13
ЕК одобри употребата на "Ремдесивир" в ЕС
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия обяви, че е одобрила употребата на лекарството "Ремдесивир" в ЕС за третиране срещу COVID-19, предаде ДПА.

"Днешното разрешение за първото лекарство срещу COVID-19 е важна стъпка напред в борбата срещу този вирус", заяви в изявление еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.

"Ние даваме това разрешение по-малко от месец след подаването на заявлението, което показва ясно решението на ЕС да реагира бързо, когато се появят нови лечения", каза тя.

Още по темата

Поне две големи американски проучвания показват, че "Ремдесивир" може да намали продължителността на болничния престой на пациенти с COVID-19, предава БГНЕС.

Вашингтон разреши спешната употреба на лекарството – което първоначално беше предназначено за лечение на ебола – на 1 май, последван от няколко азиатски държави, включително Япония и Южна Корея.

Зелената светлина идва по препоръката на Европейската агенция по лекарствата, която миналата седмица даде своето условно разрешение за лечение на пациенти над 12 години, които страдат от пневмония и се нуждаят от допълнителен кислород. Тя заяви, че оценката й се основава главно на данни от проучване, спонсорирано от Националния институт по алергия и инфекциозни болести на САЩ (NIAID).

Изследване, публикувано във водещото списание "New England Journal of Medicine" през май, показа, че и третирането с "Ремдесивир" ускорява възстановяването на пациенти. Средно то намалява болничния престой на пациентите от 15 дни на 11.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това лекарство е фалшиво като вируса.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не стане като с Тамифлу-то. Много хубаво лекарство било, чудеса вършило и накрая се оказа, че съкращава периода на боледуване с 1 ден. Ама това го установиха след като се изкупи къде що имаше Тамифлу.
10
1
 
13
 
! Отговори
Мимито преди 3 години
Тъпият ремдесивир почти не действа. Каквото с него, такова и без него! Просто Гилеад са направили някаква молекула в опит за лечение на друг вирус, обаче не са могли да я продадат. И хайде за лекарство за корона. Не действа многи, ама нали трябва да се продаде.....
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз всеки ден боря вирусите с една прясна пържолка, една хубава прясна салатка от всичко, цедено домашно сокче, една голяма скилидка чесън, една сдудена биричка преди лягане и яко търкаля с жената под чаршафа...
8
0
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
и те го одобриха като чуха че Съединените дипломатични щази са изкупили целия материал произведен до края на септември!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце Бойко вече замени единия купен F-16 за една опаковка ремдесивир която държи под охрана в нощното си щкафче за лична употреба
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад СЗО са олигарси и милиардери те ги ползват за да налагат мракобесие над държавите. Във Италия преди Короната са пуснали някаква ваксина за Грип после Короната ги разсипа. Трябва да знаете едно нещо, никой лекар не може да ви накара да приемете лекарство без изрично ваше съгласие, това е записано в Хипократоват клетва. В Беларус, Туркменистан и подобни дето не са виждали ваксина за Грип дори на снимка няма Коронавируси.
5
1
 
10
 
! Отговори
Спутник преди 3 години
Те одобриха, но ако има от къде да се закупи.Баце да вдигне червеният телефон и да се договори с Тръмп, може и авансово да го платим, като самолетите, които вече не се знае дали изобщо ще ги произведат някога.
4
3
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
САЩ са изкупили всичко за няколко месеца напред, евроатлантическа солидарност е само на думи.Справка:виновен - Тръмп! Не САЩ, а Тръмп!
3
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Абе не помага ремдисевир, срещу ковид19, но важното е да се пият едни хапчета скъпи и прескъпи на фирма Гушайзер.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кронавуриса е тест, както за хората така и за политягите сега гледат дали ще победи страхът или здравия разум. Изглежда, че страхът наделлява, а страхливи хора лесно се ваксинират и чипират Най-лесно е да се прокара закон за задължителна ваксинация и глоба за всеки който откаже да се ваксинира.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са изкупили всичко за няколко месеца напред, евроатлантическа солидарност е само на думи. С такива приятели врегове не ти трябват.