Германците не изневеряват, все още са влюбени в колите си

96% смятат, че е важно да имат автомобили
3 юли 2020 21:22,
13
Германците не изневеряват, все още са влюбени в колите си
Снимка: БГНЕС

Любовта на германците към колите им е непоклатима. Това се потвърждава от проучване на агенцията KÜS. Според него 96 процента от анкетираните считат за важно да притежават автомобил. Но в същото време 41 процента искат да карат по-малко автомобил в бъдеще, 41 процента искат да летят по-малко, а 33 процента искат да използват автобуси и влакове. Така се вижда, че поведението на мобилността се променя, пише „Фокус“.

Още по темата

Що се отнася до използването на автомобила, 60 процента го използват за работа, 86 процента отиват да пазаруват или возят деца, а 86 процента използват превозното средство в свободното си време или да отидат на почивка.

Хибридът все още е проблем, но все пак 63 процента могат да си представят, че купуват такова превозно средство, като 53 процента от тях са за водороден автомобил, а 37 процента са за автомобил с батерия. За 41 процента от анкетираните, електрическите автомобили трябва да имат пробег с едно зареждане от поне 500 километра, за да се повлияят положително в решението си за покупка.

Увеличението на държавната премия за покупка на екологичен автомобил е по-скоро игнорирано. 73 процента казват, че тя няма влияние върху покупката на автомобила. Основният проблем е все още липсата на инфраструктура за зареждане на алтернативните типове задвижвания. 75 процента от анкетираните виждат това като основен проблем, който се отразява негативно върху намерението за закупуване на превозно средство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детска работа. Колата е просто аксесоар към ежеднвието. Като почнете да се захласвате сякаш е кой зна какво... то от такива непораснали деца има марки правят милиарди.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички сме така започне ли да се говори за коли ни е приятно и интересно не напразно са казали че колата е играчката на мъжете
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Освен това без привилегиите- финансови и други- за притежатетилите на ел-коли, дори сега, ни един електомобил, дори от клас ежедневен, не би се продал. А такива привилегии не биха просъществували дори ако процента на такива коли достгне дори 20%
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютна илюзия е че целия автопарк от 5 местни автомобили по света може да премине на изцяло електрически. Дори и да са с пробег 500 км. Дори и да зареждат за 15мин и станции във всеки квартал. Как ще има толкова много мощни ли-йон батерии за толкова много мощни коли? И как ще е екологично? Замислете се малко! Как и с какви технолигии се произвеждат толкова батерии? От къде ще дойде електричество за зареждане? Къде и как отпадъка? Някои просто правят бързи пари, на гърба на данъкоплатците
8
2
 
13
 
! Отговори
У преди 3 години
Обърках се от %%%%ти. Все едно да кажа, че 82% карам кола, но 64% ходя по работа с кола, а също и 99% не се возя на влак и 50% не бих си купил ненска кола. Май нищо не се разбира, а?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов: Оо, Ицка ти тука ли си бил!?! На едно друго място с друг ник се подвизаваш/няколко/... ***, те, коментарите ти - толко еднотипни, няма как да те сбърка човек!!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На водородна бомба или елекрическа такава не сядам да се возя особено в бегето. Тряс-баам.
5
9
 
7
 
! Отговори
Само преди 3 години
Мойто не живее в българия, само той мо е да си позволи такава кола, без да се налага да има пачки в шкафчето и да спи с пистолет. Само който Не живее в БЪЛГАРИЯ САМО ТОЙ.
4
3
 
3
 
! Отговори
Реми преди 3 години
Порше Тайкан
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До asen: Не е - Порше е, не виждаш ли надписа!
2
2
 
6
 
! Отговори
село в северозапада преди 3 години
Гаранция, че това важи и за българина.... само дето не може да си позволи колата дето му се иска!!
1
3
 
3
 
! Отговори
asen преди 3 години
Това на снимката не е ли Камаро.