"Забранени" туристи от САЩ, Англия и Швеция влизат в Гърция през България

Туристите в страната все пак са малко
6 юли 2020 12:17, Нели Христова
16
"Забранени" туристи от САЩ, Англия и Швеция влизат в Гърция през България
Снимка: БГНЕС

"Забранени" туристи "влизат през прозореца", пише солунският вестник "Македония". Изданието съобщава, че чужденци, както и гърци, които идват от страни извън "белия списък" на държавите, от които Гърция приема посетители, заобикалят преките маршрути и с тях и ограниченията, наложени за пътуванията от страни с висок риск от заразяване с коронавирус.

Тези пътници пристигат в страната през междинни дестинации. Най-честият маршрут е от Великобритания с пряк полет до България и от тук - с автомобил до Солун. Други обаче предпочитат прекачвания в Германия, Швейцария и Австрия. Подобни маршрути следват и посетители от САЩ и Швеция, предимно гърци, които използват различни обиколни трасета, за да посетят родината си.

"Вярват на Гърция, но не идват", пише ежедневникът "Катимерини" и цитира социологическо проучване, проведено на големите пазари за гръцкия туризъм. Според проучването чуждестранните туристи смятат Гърция за относително безопасна дестинация, но не планират да пътуват преди есента - както за да не се заразят, така и за да избегнат суматохата по летищата и хотелите.

Само 25 процента от запитаните заявяват, че планират пътуване преди септември, показва проучването, което ще бъде представено пред Световната организация по туризъм. Близо 33 процента планират пътуване в периода от октомври до края на годината, предава БТА.

Проучването е проведено сред 3000 души, които са били планирали пътуване в чужбина за тази година. Пазарите, на които е направена анкетата, са САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия.

Икономическият ежедневник "Нафтемборики" цитира данни на Европейската комисия, според които Гърция е страната, която се е облагодетелствала най-много от инвестиционния план "Юнкер". Според информацията шест месеца преди края на дейността на Европейския фонд за стратегически инвестиции общото финансиране от него за Гърция е достигнало 2,839 милиарда евро, с които, като се прибави участието на частния сектор, държавата и институционалните инвеститори, са финансирани гръцки проекти на стойност 13,565 милиарда евро. С тази сума Гърция се нарежда на първо място в ЕС по стойност на финансираните проекти спрямо брутния вътрешен продукт на страната. Следват България, Естония, Португалия и Испания.

Вестникът съобщава и за "китайско-гръцко дерби" на пазара на кораби "втора ръка" през първата половина на 2020 г. От началото на годината до края на юни гръцките корабопритежатели са закупили 73 кораба на стойност 1,274 милиарда долара. Същата бройка са купили и китайците, но са инвестирали в тях 1,607 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Кой ли пък ше реши да почива точно в Бегейница.
13
1
 
8
 
! Отговори
Велислава преди 3 години
Тези, които влизат в България, не трябва ли да са под карантина или карантината е само за българите будали?
12
1
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Този Проблем има Име - нарича се Шенген .Борисов и ГЕРБ пускат всякаква *** на Границите на ЕС - Терористи от Сирия , Северномакедонци , Сърби , Румънци , Украйнци - Най-Големия Проблем са Турците .Та сега разбрахте ли какво Означава Шенген ?Не можеш да имаш Безвизов Режим с Турция и да искаш на Кулата да няма Опашка .
11
4
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
:D :D :D Оооо, и се обиждат в БГ на всичкото отгоре. Как я карате там в мизерията, в неплатен отпуск ли сте, на ваучери ли разчитате за море в БГ, натискате ли отрицателни лайкове тук, вървят ли добре 20-год ви трошки с газови бутилки, или може би получавате качествено образование и медицинска помощ,...Списъкът е безкраен, но не мога да разбера какво са ви виновни българите във Великобритания на вас - завиждате ли кво ли. Но нищо, при вас работата е: още един ден мине - самун да замине.
10
4
 
4
 
! Отговори
БОИКО БОРИСОВ преди 3 години
НАЩА ГРАНИЦА НАЙ СИГУРНАТА ДУПКА В ЕС
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Изобшо не идвай. Много ни дреме за болен имигрант. Стой си там, където работиш. Ксто видяхте сопата и всички към България. Нали мкого гадна държава, а накрая бягате насам. Циркаджии.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя човешката глупост няма край. Доказана е хиляди години. Все някой трябва да ви пази, да ви удря, да ви глобява. Анархично общество.Сами неможете нищо... Ако се махне полицията в света за месец, ще стане касапница и терор.
7
9
 
3
 
! Отговори
гаядна твар до 4 преди 3 години
До 4Британците отвърнаха на удара, тъй като БГ удължи карантината за британци до 15 Юли /засега/. Толкова са предвидливи в БГ, че няма и накъде повече. Сега очаквам да удължат още...до 1 Септември когато евентуално ще отворят за два месеца преди да се затвори БГ отново. Изключително прости хора Ви управляват там в БГ
6
8
 
3
 
! Отговори
гадна твар преди 3 години
И ние още преди повече от месец търсихме вариант да си дойдем до БГ през друга държава. После обаче решихме, че няма да им правим кеф-а на БГ власти и ще си видим роднините...по-нататък, няма да си харчим парите в БГ това лято, Британия си отвори "мостове" с много държави - успех на БГ туризъм с *** си решения да удължава карантината за идващи от Британия.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блек Оливс Метър! Не дискриминирайте черните маслини спрямо зелените и каламата!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали англичаните не ни пускали сега в Англия заради короната. Ами да им ударим една бърза тесла да не влизат тук. Не мога да повярвам колко сме винаги наведени...
3
5
 
5
 
! Отговори
Урааааа преди 3 години
Ако продължава така Гърция ке фалира като българия!
2
0
 
5
 
! Отговори
Зората на Зулу преди 3 години
Хахаа...а добър вечер Гергино!Те оттук талибани малибани ,сяква изссмет минава без никъф еерт,едни англосакс братя дабне минат,че как!отан мотан,а нашия ъз съдран!Такъвай тя!
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A хаирлия да е.