При втора вълна: Франция готви по-ограничена карантина

Париж е готов със санитарни мерки, увери премиерът
9 юли 2020 09:36, Елка Василева
5
При втора вълна: Франция готви по-ограничена карантина
Жан Кастекс. Снимка: БГНЕС

Франция е готова със санитарни мерки в случай на нова епидемична вълна на коронавирус. Това увери новият френски премиер Жан Кастекс, който очерта приоритетите на правителството в обширно интервю.

Франция има план за действие в случай на нова вълна на COVID-19, но с по-ограничена карантина. Това даде да се разбере премиерът Жан Кастекс пред микрофоните на БФМТВ, предаде БНР.

"Коронавирусът е тук" - предупреди премиерът, който беше координатор на плана за излизане от общата карантина през май.

Още по темата
Той подчерта обаче, че пълната изолация е имала катастрофални последици и увери, че е готов да подготви Франция за евентуална втора епидемична вълна, като едновременно се съхрани икономическият и социален живот.

Премиерът обеща широк диалог по належащите теми в програмата на правителството: оспорваната пенсионна реформа, отложена заради епидемията, екологичния преход, здравеопазването, за което ще бъдат отпуснати над 1 милиард евро, известна пауза за реформата на помощите за безработица и предстоящ план за помощ на младите специалисти, сега излезли на пазара на труда.

Новият френски кабинет се представи в сряда пред двете камари на френския парламент.  Премиерът обеща правителство "на борбата, резултатите и диалога" пред френските депутати при доста бурни реакции на депутатите от опозицията. Програмата реч на премиера обаче е предвидена едва за следващата седмица - след изявлението на президента Макрон за националния празник на Франция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"или пък успеха на Швеция"Като добутаме 10 пъти повече умрели, чак тогава ще ги стигнем. Ама така с под 10 умрели на ден ще е доста бавно.
3
0
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Що бе , нали Германия ще плаща !!!. Макарон , не се излагай. От вашите е председателката на ЕЦБ. Па, и Бойко е на среща : дървета има на Витоша - ще пращаме да печатите пари. А у нас всеки софийски 70 годишен пенсионер ще има по 5 апартамент в София . Ромите и китайците да бачка
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1, или пък успеха на Швеция, където короната изчезва, а смъртността при интензивното лечение вече е само 4% от 34% преди 2 месеца(В момента всеки, който иска може да се тества безплатно и откриват последните безсимптомни носители)
1
6
 
1
 
! Отговори
цайса преди 3 години
т.е. ще повторят грешките на Борис Джонсън.