Гърция иска да е безопасна туристическа дестинация

Гръцки икономист смята, че е възможно границата с България също да затвори
10 юли 2020 10:25, Ния Христова
30
Гърция иска да е безопасна туристическа дестинация
Снимка: БГНЕС

"По-строгият контрол по границите е, защото Гърция иска да спаси туристическия сезон. Гърция освен желана, иска да е и безопасна туристическа дестинация". Това каза икономистът Плутархос Маридакис в ефира на bTV във връзка с масовото тестване на туристите на ГКПП "Кулата".

Още по темата
Според него има вероятност Гърция да затвори границата си и с България, ако тенденцията на нарастващия брой новозаразени с коронавирус у нас продължи. 

Маридакис уточни, че приходите от български туристи на сезон за Гърця са около 150 млн. евро, докато от сръбските и румънските е по 300 млн. евро. 
 
Гърция се стреми да постигне спад от 50% на туристическя сезон. Икономистът подчерта, че 90% от гърците са декларирали, че ще почиват в родната си страна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На малаките един по-здрав от мене.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея византийци си крият случаите, да не пррости като нас....
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно е, че сърбите харчат два пъти повече от българите. По население Сърбия е с 1,8 милиона повече от България. Вярно е, че нямат излаз на море, но имат съседни държави от бивша Югославия с излаз на море. България уж има море, но нормален българин на българското море не ходи на почивка. Всички сме по чужбина или изобщо не ходим на море
24
3
 
7
 
! Отговори
орт преди 3 години
Безопасна е,като не обявява случаите от коронавирус.Но свърши ли туристическия сезон ще има такъв рев ,че има много случаи.Европа пак трябва да налива парички.
23
1
 
3
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Така написаните данни са абсолютно подвеждащи. Виждате ли Сърбите харчели 300 милиона Българите само 150 при равно население. Оттам някой професор направи генеалния извод че сърбите са два пъти по-богати от нас. Но никой не казва, че Сърбия няма излас на море и ако искат да ходят на море то е възможно само в чужбина. Докато голяма част от българите ходят и на нашето черноморие. А и на сърбите Гърция е най-близко докато нашто черноморие е далече.
22
0
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
МОже и да е вярно, но все пак, как се изчислява, че сърбите внасят 300 млн, а българите само 150 млн. При положение, че българите нон стоп ходят в Гърция
21
3
 
3
 
! Отговори
некой преди 3 години
Явно е време българите да станат малко по-горди и инатливи и да спрат да се поддават на мачкане, за съжаление това няма да стане, защото бяхме единни само по комунизма, а сега всеки гледа да се спасява по единично
20
1
 
6
 
! Отговори
некой преди 3 години
....понеже сърбите и румънците ходят с празни багажници и пръскат сума пари, май някой нещо не е наред с аритметиката - румънското население е доста повече от българското, сърбите малко по- малко от нас, щом сърби и румънци ходят и харчат 300 млн, а българите 150 млн, значи българите харчат точно толкова, колкото сърбите или румънците. Освен това нека гърците да си продават екскурзиите на зап. европейци, които плащат 300 евро за All inklusive и от там нататък не харчат и цент,
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А селянинът с чекмеджета?За него какво ще кажеш?
18
6
 
6
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
А бе, защо гърците не искат да почиват в България , а българите се натискат да ходят в Гърция ? По улиците на Гърция е ад - война се води с коктейли "***" , гранати , куршуми свистят , полицията бие наред , пуска им газ , с маркучи ги поливат...! А българите искат да ходят в Гърция ??!! Да ги проверяват на границата,да ги тестват, да ги карат да чакат с дни, да ги унижават безмерно...и пак се натиска българина да ходи в Гърция !! Повреден народ сме ! И селянинът Радеф използва тази повреда
17
2
 
10
 
! Отговори
Malamatina преди 3 години
Гледам на проспериращите черноморски хотелиери и днес им е по-спокойно откъм работа, та дават конструктивни и градивни високостойностни мнения за туризма в нормалните държави :-)
16
3
 
9
 
! Отговори
Усетиха се я ! преди 3 години
Гърция иска туристи с пари , а не сърби и българи,дето идат с торбите,готвят по цял ден ,търсят безплатни плажове и най-много да пият едно кафе за 3 евро .а от близките села сутрин тръгват и вечер се връщат -дори една нощувка не плащат -ни 1 евро -само *** оставят след себе си .
15
9
 
10
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
Няма турситическа държава , която да харесва туристи-бед.няци като наш Ба.й ти ***.я дето идва там с препълнените багажници с чушки, домати, краставици, яйца, лютеница, самун леб, туби с вода и туби с бира и само заема място на плажа с вестника дето реже на него зарзавата и плажовете им приличат после на катуни, разбира се, че ще затворят границата !
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряне на всички граници за българите ...Само така Бай *** ще осъзнае каква вреда има от ментето Мангъров и многото заразени.
13
0
 
12
 
! Отговори
конче туристогонче преди 3 години
Галопиращия експерт Ангелкова къде потъна? Гласчето и не се чува да цвили? Да не би да пече питки в някой хиподрум за НЕ-пристигащите у нас туристи?
12
7
 
10
 
! Отговори
Оо преди 3 години
Никоя туристическа държава няма полза и сметка от "туристи" носещи си хляб, кашкавал и домати, че дори и туби с вода....
11
3
 
15
 
! Отговори
До 10! преди 3 години
Точно така е! Именно тия които правят софри върху одеала по плажовете не са социално слаби. Не е от немотия а от простотияяя. Докато продължава това ще сме за посмешище!
10
8
 
15
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До Че ГевараСамо простолюдието отивате на почивка с пълни багажници с ядене и пиене. И това не е от нямане на пари, а от начина ви на мислене. Именно той ви определя като "простолюдие".
9
11
 
10
 
! Отговори
Таласъм преди 3 години
До Че Геваранали им пълним квартирите и хотелите, това е достатъчно, ресторантите да си ги пълнят те, ама и те не ходят
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съмнява ме информацията че приходите от българи са наполовина от тези от сърби.