Великобритания облекчава част от мерките от събота

На Острова ще могат да посещават басейни и постановки на открито
10 юли 2020 08:43, Ния Христова
5
Великобритания облекчава част от мерките от събота
Снимка: БГНЕС

Британското правителство обяви, че предстои ново облекчаване на карантината, което включва отваряне на басейни на открито, фитнес зали, салони за красота. Театри и мюзикъли с публика ще могат да се организират също на открито.

От събота, 11 юли, британците ще могат да посещават басейни на открито. Позволено ще е и изнасянето на представления на открито. Ще бъдат подновени и спортни състезания, като първо ще се започне с крикета.

Още по темата

От понеделник, 13 юли, отварят салоните за красота, студията за татуировки и много други услуги, които изискват по-близък контакт с клиентите. А от 25 юли ще отворят врати фитнес залите, басейните на закрито и зали за спортове на закрито. 

Броят на жертвите на COVID-19 във Великобритания за последното денонощие е 85, а общият брой от началото на пандемията е 44 602.

 
Министърът на културата Оливър Даудън подчерта, че карантината и ограниченията могат да бъдат върнати, ако възникнат огнища на зараза.
 
Междувременно обаче продължават тревожните съобщения за съкращаване на работни места в британски знакови компании. John Lewis ще затвори 8 от магазините си и ще съкрати 1 300 работници, а Boots ще освободи 4 000 служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че много англичани страдат, че не ги пускат в България, на нашето море. Заради финансовата криза, все повече британци избраха да прекарат ваканцията си у нас, те са луди за слънцето тук след карантината (знам го от приятел), но не ги пускат ... Там времето е ужасно за лято:(
2
4
 
12
 
! Отговори
Нури преди 3 години
И със Брекзит, ситуацията ще е същата. Ще се справят. Богата държава.
1
5
 
28
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 години
Иии... к'во стана сега? Смяхме се, критикувахме и упреквахме Борис Джонсън, за : "стадния имунитет". А сега те излизат от блатото COVID-19, а нашата такапрехвалена здравна система заора в дъното.