Възстановяват "Нотр Дам" в автентичния й вид преди пожара

Рухналият готически шпил няма бъде изграден в модерен стил
Обновена: 10 юли 2020 09:39 | 10 юли 2020 09:39, Елка Василева
16
Възстановяват "Нотр Дам" в автентичния й вид преди пожара
Снимка: архив, БГНЕС

Парижката катедрала "Нотр Дам" ще бъде възстановена в автентичния си вид преди пожара.

Решението на френския президент Еманюел Макрон за това слага край на спекулациите, че рухналият готически шпил ще бъде изграден в модерен стил.

Още по темата

Преди 15 месеца огромен пожар опустоши катедралата и предизвика реакции на съпричастност по цял свят.

За дни бяха събрани близо един милиард евро за възстановяването ѝ, припомня БНТ.

Очаква се "Нотр Дам" да бъде напълно реставрирана преди Олимпийските игри през 2024 година, на които домакин е Париж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще... ще..., ама кога ще е това ще?Ще..., ще..., ама не ще.
14
0
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Той нали затова стана лош - защото се напълни с такива, а вече и цяла западна Европа !
13
0
 
6
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
Араби и не гри мюсюлмани да строят християнски храм, що за простотия ! Този път сигурно не само ще го запалят, ами и ще го сринат !
12
1
 
9
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Покрива го палнаха разни тарамбуки, които бачкаха там. Съвсем нарочно, разбира се.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово напускали.Хаха ама къде ги четете тия глупости не знам.Париж бил лош ми като е лош заминавай обратно за Сайгон сега ХонШи Мин там араби няма.
10
3
 
5
 
! Отговори
Бернард преди 3 години
До АнонименАрабите и африканците СА били СА и ЩЕ бъдат част от Франция.... Да , като основен потребител на социални помощи. Нищо друго. Може би така трябва. Всеки пчелен кошер си има търртеи . Проблема е когат о търртеите станат повече от пчелите произвеждащи мед . Тогава цялата пчелна колония загива . Белите французи масово напускат Париж. Продават си къщите и напускат. И това е тенденция от последните 20г. А араби и африканци масово се заселват там. Заради лесния достъп до социални помощи .
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арабите и африканците СА били СА и ЩЕ бъдат част от Франция.Франция дължи много на Африка.Китайци и азиатци НЯМАТ място в Париж и Франция като не им харесва да се омитат в посока Пекин Токио и Сеул.
8
4
 
4
 
! Отговори
Ииии.. кой преди 3 години
До Бернард Ииии... кой е виновен? Ами соросоидната част на франсетата е виновна. Още от времената на тамплиерите и хугенотите половината франсета не са същински християни. То Нотър Дам е много съмнителна християнска църква. Цялата църква бъка от тамплиерски и сатанински символи,защото голяма част от градежа е и точно по тамплиерските времена в Париж. Франсетата бяха превърнали църквата от храм в прасе-касичка. Може да са я запалили ислямисти, може да са я запалили и противници на тамплиерите.
7
3
 
5
 
! Отговори
Бернард преди 3 години
Париж е нищо по различно от всеки един голям европейски/американски град . Мръъсотия, скитници, търтеи живеещи на социални помощи, всякакви вечно мърморещи недоволни на тема религия, социални помощи, джендърски права, етнически права...С големи приказки и вечно недоволни, но никога не предприемащи някакви действия да променят положението си , все едно че им харесва да мрънкат и да протестират.Като "жълтите жилетки" например.Излизат с някакви плакатчета . Чупят няколко коли .. и утре пак същото.
6
2
 
12
 
! Отговори
Бернард преди 3 години
От първото ми ходене до Париж през 1992 до последното/за сега/ м.Март тази година градът се превърна от прекрасна туристическа дестинация в кллоака пълна с черрна иззмет.Мръссотията е отчайваща. Като в БГ сиг4нска мааала.Прекрасните френски кафенета изчезнаха и на тяхно място има дюнерджийници и арабски наргиле барове.Цели квартали вече са опасни за бели посетители.ВСИЧКИ френски сувенири са Мейд ин Чайна.Дори и картичките продавани край Айфеловата кула .Пълно е с тунизийски джебчии. Жалко е.
5
1
 
6
 
! Отговори
Бернард преди 3 години
До Леле до ха-хаТипично по джендърски. Ако някой изкаже различно от твоето мнение и веднага е или турче или расист или ислямист. Сигурно си виждал Катедралата само на картичка а за французи си чувал само от даскалката ти по география за да ми ги приказваш такива . ДА, мнооого патриотично.. ама само до там. Дори и Айфеловата да падне само едни тихи мирни протести ще има с цветенца ... нищо повече. Нотр Дам беше ЗАПАЛЕН умишлено .Чети френските медии . И нищо. Париж отдавна не е бял град .
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А следващия пожар ще я върне във вида във който е била преди да бъде построенa. Добре дошли скъпи бежанци
3
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До Леле до ха-хаШан*ток...Аз съм баннат на хиляда места за антиислямистки постове и пак съм на фронта,а ти просто не можеш да схванеш иронията.За сарказъм да не говорим въобще.
2
2
 
3
 
! Отговори
Леле до “ха-ха” преди 3 години
Турче, още ли се радваш, че изгоря Християнски символ на Европа !? Наистина ли сравни френското качество с китайското? Китайското можеш да сравняваш само с турското, шери! Имаше едни организации- искаха минаре да строят на Парижката Света Богородица- че иначе било расизъм. Пак ти казвам! Цяла Франция настръхна. А пипнете ли Айфеловата започва война. И тоя път франсетата ще ви изколят до крак.
1
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Китайците могат да я възстановят за месец,ама няма да е много автентична.Като материали,иначе вида ще го докарат.