От днес маските на закрито в Гърция са задължителни

Нарушителите ще се наказват с глоба от 150 евро
29 юли 2020 12:10, Ния Христова
14
От днес маските на закрито в Гърция са задължителни
Снимка: БГНЕС

Гърция въведе от днес задължително носене на предпазни маски във всички затворени обществени места, съобщи БНР.

Специалните изисквания към туристите за момента е са до 4-и август, но епидемолозите смятат, че ще останат до края на туристическия сезон. Нарушителите без маски ще се наказват с глоба от 150 евро. 
 
Задължително е носенето на маска в обществения транспорт, както и във всички магазини клиентите са задължени да слагат маски и да спазват дистанция.
Още по темата
 
В държавни учреждения и банки се влиза само с маска. Дори в асансьорите е задължително да се влиза с покрито лице.
 
"Трябва да се научим да живеем по този начин", заяви заместник-министър Хардалиас, който е отговорен за контрола върху разпространението на коронавируса.
 
Въпреки реакцията на някои духовници, които не допускаха хора с маски да присъстват на литургия, от днес Светият синод на гръцката църква разпореди във всички храмове да се влиза само с маски.
 
Мерките са наложителни след анализ на епидемологичната обстановка в страната. За момента Гърция държи ниски нива на заразени.
 
През последното денонощие 52-ма са новите регистрирани с коронавирус, но властите се страхуват от разпространение в областите Атина и Солун, където има повече случаи на заразени.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
до номер 8 преди 3 години
Много интелигентно - ми ходи си прави тестове, такива не се изискват за гърците влизащи от България. И си попълни къде ще седиш там. И се надупи за гръцко гражданство, че да не ти искат тестове маляките.
9
0
 
1
 
! Отговори
гад преди 3 години
Гърците искат тестове само от български и туристи преминаващи през България - НЕ ИСКАТ такива за гръцки граждани ако и да са били в България - това е показателно за манталитета им, но жалко че смае загубили много войни и сега маляките могат да ни налагат каквото им скимне.Чест прави на Борисов, че се опита да има единни изисквания за ЕС - но нищо не се получи, всяка страна може да налага и най-налудничави мерки - е на за гърци едно, за българи - друго, дори и да са били в България.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те понеже имат там по 12 заразени на ден ,а ние с лъжи по 250,сега са маски задължителни на закрито долу герб и слугите им
7
4
 
12
 
! Отговори
До номер 1: преди 3 години
Отговора на въпросите ти е - Да, българите носят маски в Гърция, когато това се изисква, и НЕ, не крещят на граничаря че ковид няма.Това може би се дължи на факта, че в Гърция ходим предимно интелигентни хора.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ние като ги носим каква е файдата???? Всеки ден по около 300 заразени!
5
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Най-компетентен по тази тема е Дейвид Прауз!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и тук е така.тестовете ме дразнят мен,другото е като тук.
3
11
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ходят да си правят тестове, после стават през нощта да избегнат задръствания, чинно си показват тестовете на границата. Аз честно ако бях един гръцки граничар, тия щях да ги карам да ми правят по една флейта и те и това щяха да правят :)))
2
5
 
16
 
! Отговори
Халкидики преди 3 години
Тази година в Гърция е много приятно защото няма много българи и румънци!
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е българина дето крещи по форумите, че няма вирус като иде в Гърция носи ли маска! А там на границата крещи ли на гръцкия граничар, че те такова животно Ковид нема!