Белгия със задължителна карантина за част от пътниците от България

Те ще бъдат подложени и на изследване за COVID-19
3 авг 2020 11:12, Елка Василева
12
Белгия със задължителна карантина за част от пътниците от България
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийското министерство на външните работи внесе промени в правилата за международно пътуване, според които се въвежда задължителна карантина за пътниците, пристигащи от два района в България - Североизточен и Югозападен.

Предвижда се пристигащите от тези части на нашата страна да бъдат поставяни под двуседмична карантина - у дома, ако имат постоянен адрес в Белгия, или в приемен център.

Тези пътници подлежат също на задължително изследване за COVID-19.

Още по темата

За пристигащите в Белгия от Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България изследването и карантината са препоръчителни.

Забранява се пътуването от Белгия до Североизточния и Югозападния район в нашата страна. Препоръчва се пътуване с особено внимание до Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България.

От началото на август Белгия въведе задължението всеки, който пристига в страната, да попълни 48 часа предварително бланка онлайн с личните си данни и описание на местата, които е посетил в последните две седмици. Това задължение се отнася и за преминаващите през Белгия транзит, ако пътуването им ще отнеме повече от две денонощия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Белгийският посланник да бъде изгонен,ние не сме белгийска провинция.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Белгия е на 6-то място в Европа по новозаразени на човек от населението, а България е на 16-то място. В Белгия са 3,3 пъти повече заразените за денонощието на човек от населението от България.
9
2
 
6
 
! Отговори
Козмонафтъ преди 3 години
В ЕС има ясно заложен принцип за свободно пътуване и достъп, ама някои европейци се правят на неразбрали. По-интересното в случая е, че нашето МВнР "забравя" принципа за реципрочност - и за Гърция, и за Австрия, и за Белгия вече. Ние можем да приемаме свободно, ама иначе сме най-заразни, така ли? ***, сър... Този коментар 1, дето го било срам - ми откажи се от българското си гражданство де, не е страшно. То и мен ме е срам от хора, дето се вживяват на френско сосиете, ама маат лук и пръжки
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсят на кой да си го изкарат. Скандинавските страни я обявиха като опасна ....
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не могат да ни понасят, стана пандемия, та си намериха оправдание да ни изгонят, защото Белгия е една от страните, които има най-висока смъртност в Европа и доста висока заболеваемост. По-скоро ние трябва да се пазим от тях, но ние по принцип никога не изоставяме главната роля на комплексирани ***!
6
6
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Никой не иска простите ***.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2:Те пък така са зайдвали в Сомалия че ....
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвам се че не съм западняк.То вече и от наименованията на западните държави смисъл няма.Пълно с китайци азиатци тюрки африканци и всякаква гмеж.Западняците са оказаха простовати хора.До десетилетия държавите им дори няма и да съществуват.
3
3
 
8
 
! Отговори
.!.Белгия преди 3 години
Поздрав за всички Белгиици от България.!.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами трябва да отвърнем като и ние задължим белгийците да са под карантина катто идват в България.
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни бръснат никъде, добре че съм с двойно гражданство че от години ме е страм да казвам от къде съм ... особенно като отдкачам до Испания, Италия и Великобритания.Най-бедни, с най-големи претенции ... *** и много завистлив народ