Гърция с нови мерки: Въведе полицейски час за ресторанти и барове

Има и нови ограничение за туристите, влизащи в страната
11 авг 2020 08:49, Нели Христова
15
Гърция с нови мерки: Въведе полицейски час за ресторанти и барове
Снимка: БГНЕС

Гърция обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, заради нарастващия брой случаи на коронавирус.

Говорителката на правителството Аристотелия Пелони обяви също нови ограничения за влизане на пристигащи от Балканите и идващите със самолет от няколко страни от ЕС.

Зоните, в които заведения за хранене и барове, ще бъдат затворени от полунощ до 07:00, включват популярните острови Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит

Ограниченията ще важат от вторник до 23 август, съобщава БНТ.

В допълнение, всички пътуващи със самолет от Белгия, Чехия, Холандия, Испания и Швеция, пристигащи от 17 август, трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за COVID-19, получен до 72 часа преди влизане, както и всички пристигащи по земя.

От 16 август пък на ден от Албания ще бъдат допускани само 750 души, каза Пелони.

Гръцката служба за обществено здраве в неделя обяви 203 нови случаи на коронавирус, най-много от началото на пандемията. От вируса в Гърция са починали 212 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
9
 
! Отговори
агапит преди 3 години
Гърчугите си го заслужават! Измислиха хиляда причини...та Кюар...кодове ,та ПСР тестове...та полицейски час..та маски на открито....та незнам си какво още!!!! Докато не свалят всички ограничения и не отворят всички гранични пунктове.....няма да стъпя в Гърцията!!!!! Малаки непоръбени!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е за пред тия дето пускат вируса.Ако кажат няма в Гърция веднага ще им пратят ковид да си имат.Докато не си вземат рекета няма да спре вируса.Пуснат е нарочно и ще изчезне изведнъж накрая.Това е бизнес,ще махнат ковид-19 и ще пуснат ковид -20.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех тия гърци. Играят театро за пред бай *** за да може бойко да му затори чалготеките.Ильомините и рептилите и те се радват че *** ше го карат да си мие ръцете.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците активно търсят баланса, между малки поражения за организираното общество, и що годе някакъв туристопоток.Гарантирано ще имат загуби и по двете направления, а дали ще са доволни от баланса, ще се разбере по късно. На разбора.
6
10
 
12
 
! Отговори
Анатаоли преди 3 години
Каквото и да правят пак ще си ходя на почивка там .. Това са нормално мерки за повечето държави
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и гърците си го търсят, като боко
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите са на къмпинг по кръстовищата тази година. Занесете им басейни
3
11
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Болни, но вече и гладни...Какво очакват тия?ЕС пак да налива пари при тях?Няма от къде скъпи хитреци.Хем ще преболедувате, друг начин просто не е открит, хем ще гладувате, защото спряхте туризъм, транспорт, услуги и търговия, все неща свързани със свободното движение на хора.
2
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде сте бе бг елита? Големите , дето си мислеха, че ще им се молим да не ходят в Гърция. "И 1000 дни карантина да има, ще я изкарам и пак ще отида" беше казал един клошар от форума тук. Ходи сега 1000 дни в на м... п....а! Алчни лицемери такива
1
5
 
18
 
! Отговори
Police преди 3 години
Който кихне на публично място се застрелва веднага.