ЕС заседават извънредно, заради напрежението с Турция

Анкара възобнови сондажите при гръцки остров в Средиземноморието
14 авг 2020 20:52, Петя Славова
48
ЕС заседават извънредно, заради напрежението с Турция
Снимка: БГНЕС

Външните министри на Европейския съюз ще заседават извънредно днес по искане на Гърция заради напрежението с Турция. То ескалира в началото на седмицата, след като Анкара възобнови сондажите в района на гръцки остров в източното Средиземноморие.

На Съвета по външна политика ще бъде обсъдена и ситуацията в Беларус, предава Bulgaria ON AIR. Там протестите продължават след преизбирането на президента Александър Лукашенко. Живи вериги и мирни шествия се проведоха на много места в страната снощи.

Беларуските власти са освободили над 1000 от задържаните, с условието да не участват в повече демонстрации. А министърът на вътрешните работи поднесе по държавната телевизия извиненията си за насилието, извършено срещу минувачи, които не са били замесени в протестните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
stavri преди 3 години
Garcetata nikoga ne sa bili Vizantiya te sa bili partcentse ot Rim... полковник Колев
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полковник колев, по-големи семити от гърците няма. Образованието ви е на ниво калинка в кабинета на Еднокнижния Туулуп.
28
5
 
7
 
! Отговори
Смешен плач преди 3 години
Мишките заседават какво да правят с котката.
27
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 3 години
До Хан ТервелТака ли се е изаакла баба ти Ванга? Не знам дали Турция ще се раздроби, но до 20 години много голяма част от окупираните вилайети ще бъдат освободени от робство. Най-вече Румелийския и Шам вилайета!
26
4
 
10
 
! Отговори
11 преди 3 години
Един се изказал неподготвен:щели да раздробят Турция. :))).Има да чакаш много,няма да ти стигне живота да го видиш.А Бг то след 20-30години ще стане малка Индия.Нямаш акъл за себе си бай ***, тръгнал си да мислиш за други.:)))
25
8
 
6
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Турция има право, но за нея вече решено_ще я раздробят на парчета по модела на Севрърския договор!И ние при балканските войни имахме права за територии но .... Казано е в не едно пророчество- не пипайте Света София ама те са твърдоглави. Сега ще изгубят и това което им е останало.
24
7
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Ердоан Емек СикиС военната мощ на Турция това едва ли ще стане ,но ти продължавай да мечтаеш как една 83 милионна държава с огромна армия ще изчезне !!! А в България *** се размножават като за световно !!!
23
4
 
11
 
! Отговори
Византийски номера преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААСамо психично болен човек би подкрепил гръцките изкания !!!
22
4
 
7
 
! Отговори
Фелдмаршал преди 3 години
До полковник КолевТъпунгер и България е на гръцка земя !!! Аман от прости хора !!!
21
15
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Турция винаги е била дундуркана от Европа и в частност от евреите,тъй като се водят семити...Повече от 2/3 от територията която в момента владеят турците си е изконна гръцко - византииска земя...Турция и Западна Европа са наши вечни врагове - виж,Берлинския договор.
20
8
 
6
 
! Отговори
Мечо пух преди 3 години
Ердоган избуши ***, направи ги бедни и необразовани. Да ми бяха приятели, щеше да ми е жал.
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците, какво правят на 3мили от турския бряг? Гърците да ни връщат Беломорието, което е взето за 100г след войната. Срока изтече искаме си законните Български земи.
18
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Гърция турците не могат да влязат в Средиземно море причината едно малко островче с диаметър 2 километра и разстояние от пак 2 километра от турския бряг и най малко 550 километра от гръцкия бряг и заради този остров гърците претендират за 40 хиляди квадратни километра морска зона,това го няма никъде по света от
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време беше.
16
10
 
11
 
! Отговори
sa преди 3 години
Не знам какво толкова му мислят в Брюксел. Не са ли разбрали че имат работа с психопат. Спрете му парите и пълна икономическа изолация след това естествено следва революция на тръдолюбивият турски народ който иска да бъде в Европа.
15
6
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
До Fenasi Kerimкой е казал че нямат право да си топнат краката?нямат право да сондират във територия не принадлежаща към турска територия написано е по законите яснода си топят краката имат право по цял свят това е различно нали?
14
23
 
20
 
! Отговори
Ердоан Емек Сики преди 3 години
Турция е бита карта! Скоро САЩ, Израел и ЕС ще я разделят на няколко части, ще реализират Севърския мирен договор и ще създадат свободен Кюрдистан.
13
16
 
33
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Значи турците нямали право да сондират заради остров отдалечен на 500 километра от Гърция и на два километра от Турция. Турците нямат право даже да си топнат краката в морето на брега защото морето е гръцко заради малкото островче. Това е много нагло.
12
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е вече да изгоним муслитата от Европа. Не може да има толкова голяма радикало-ислиямска държава на европейския континент.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларус. Това беше една от двете европейски държави, които не въведоха ограничителни мерки заради ковид. Лавираха 30 години между Русия и света. Защо ли са недоволни. Лукашенко не ги затвори, никой не им наложи задължителни маски и т.н.