Франция, притеснена от многото случаи на коронавирус при млади

Вирусът се разпространява все по-бързо
14 авг 2020 21:00, Петя Славова
18
Франция, притеснена от многото случаи на коронавирус при млади
Снимка: Bloomberg.com

Здравните власти във Франция предупредиха, че новият коронавирус се разпространява все повече и по-бързо сред по-младите хора, пише вестник The Independent.

Това се случва малко след като френското правителство обяви Париж и Марсилия за високорискови зони и предостави на властите там правомощия да налагат локализирани карантини, за да забавят разпространението на вируса.

Още по темата

В страната се наблюдава рязко нарастване на заразените през изминалата седмица, като за втори ден в четвъртък, 13 август, бяха регистрирани над 2500 нови случаи. Такива високи нива на заболеваемост не са наблюдавани във Франция от средата на април по време на разгара на карантината, информира "Фокус".
Според здравните власти честотата на заразяване през седмицата, която започна на 3 август, е най-висока сред хора на възраст между 15 до 44 години, добавяйки, че това е "тревожна ситуация".

Освен това данните показват, че честотата на заболеваемостта от Ковид-19 във възрастовата група от 20 до 29 години е нараснала над шест пъти в сравнение с началото на месец май.

Миналият месец френският здравен министър Оливие Веран потвърди, че последните случаи на коронавирус се забелязват по-често при "по-млади хора, отколкото по време на предишната вълна".

Той каза, че това предполага, че "хората в по-уязвимите групи несъмнено остават по-благоразумни", докато по-младите хора "са склонни да обръщат по-малко внимание“ на мерките за борба с пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Вив ла Франс Африкен преди 3 години
Много са, защото тези млади живеят в крайните квартали и продават.Вместо да ги върне там, където принадлежат, Франция ги издържа.Други притеснения има ли Франция?
6
2
 
5
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Защо ли? Ами защото младите и младежите във Франция принадлежат към една раса, религия и етнос, за които спазването на дисциплина и хигиена са невъзможни.,
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Много си ***.
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората им писна. Ще слагат мерки и ограничения и накрая ще докарат гражданска война. Срещу някой и друг раково болен, писан че си е отишъл от корона, ще почнат да броят десетки трупове на озверели от безизходицата, безработицата и изолацията хора.
3
1
 
11
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Няма страшно. Младите трябва да изградят имунитет.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Френчетата не бяха ли първи по производството на грипни ваксини?Или за вируси които не са техни им е трудно да направят лекарство?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макарон ще ги оправи