Гърция засили полицейското присъствие на Лесбос

Има напрежение около пренаселения бежански лагер
11 сеп 2020 14:12, Петя Славова
25
Гърция засили полицейското присъствие на Лесбос
Снимка: БГНЕС

Гърция засили полицейското присъствие на остров Лесбос заради нарасналото напрежение около пренаселения бежански лагер Мория, който изгоря при два пожара по-рано тази седмица, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Няколко автобуса с допълнителни части за борба с безредиците, както и две водни оръдия, пристигнаха с ферибот на острова, показа репортаж на националната телевизия.

Още по темата
Над 12 000 мигранти прекараха трета поредна нощ на открито, след като два пожара във вторник и в сряда през нощта унищожиха пренаселения и окаян лагер. Някои обитатели са продължили да палят пожари в лагера и околните полета и са нападали полицейските сили на място.

Засиленото полицейско присъствие е в отговор и на реакцията на местните жители, които с всеки изминал ден се гневят все повече на ситуацията. Много от тях, включително почти всички кметове, заявиха, че не искат повече бежанци на Лесбос след пожарите.

"Всички те трябва да си отидат. Без лагери на Лесбос повече", каза пред телевизията управителят на Северния егейски район Костас Мудзурис.

Нов пожар в бежанския лагер Мория на Лесбос

Местните представители изразиха също така разочарование от ЕС.

На Лесбос витаят и страхове от разпространение на новия коронавирус. До момента 35 мигранти са дали положителни проби. Местните жители блокират пътищата към местата, където правителството опитва да уреди временно настаняване за останалите без подслон мигранти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правим, когато 1 милиард бедни араби и африканци поискат да дойдат в ЕС? Това не е помощ, а самоунищожение. Тези хора не идват за да се интегрират и да работят, уважавайки държавата в която са пристигнали. Те идват да ИСКАТ.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците поне имат кораби,да ги товарят и направо да ги разтоварят на германския бряг на Северно море.Меркел ханъм да им бере грижата.
22
0
 
6
 
! Отговори
JAGUARES DE CORDOBA преди 3 години
до 22:това е така но Китайците не са Будисти... от 1,5 милиарда Китайци едва 200-250 милиона са Будистите..... като цяло Китайците са от много религии(дори има и Муслими сред тях) но повечето от тях са Даоисти или нерелигиозни(според канона на партията) Будисти са в Континентална Югоизточна Азия!!!!
21
1
 
11
 
! Отговори
Напълват се гръцките преди 3 години
острови край Турция с мигранти.Няма как да ги върнеш,турците не ги взематобратно въпреки споразуменията,не искаш да ги пращаш другаде по териториятаси,западът,който ги е излъгал да тръгват не ги иска.Остават на островите,ставатжители и след 20 години-мнозинство,което иска самоуправление,а следтова-обединение с общата по религия Турция.И гръцките острови ставаттурски.Няма защита от ЕС,САЩ.Спасение-гърците канят китайци и им даватжителство по островите.По-добре Буда,отколкото оня с чалмата.
20
0
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До Интересен методима логика в твоите думи -дано мангустанците не се "Усетят"
19
0
 
12
 
! Отговори
Интересен метод преди 3 години
палиш лагера,става негоден за живеене и искаш да те преместят някъде,напо-хубаво място.Нашите шведи сигурно скоро ще го възприемат.Палишгетото,пречиш да го угасят и искаш да те настанят,къде?Има празни хотелипо морето.Викат западни ТВ,милозлива водеща *** Салич,ревете пред тяхи хоп-вече сте в хотел.Ревете,че няма какво да ядете и хоп-ол инклузив.Ревте,че нямате работа,не че можете да вършите нещо освен "бране"иразмножаване и хоп-на ви пари без работа.Защо да се асоциирате?БравоНПО-та.
18
0
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
В бГ АКО СЕ ПОЯВИ НЯКОЕ НПО КАКТО В ГЕРМАНИЯ - С НАДПИСИ НА ПЛОЩАДА -ЕЛАТЕ НИЕ ВИ ОБИЧАМЕ!! - МОГА ДА ВИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ ЩЕ ИМА ТАКИВА ЖЕСТОКИ ПРОТЕСТИ -ЧЕ ЩЕ ХВЪРЧАТ КАМЪНИ!!! БЪЛГАРИНЪТ МОЖЕ ДА Е ТЪРПЕЛИВ -НО НА ТАКАВА ТЕМАТИКА Е -ЗВЯР!!! ДОРИ ИНДИАНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ПРИШЪЛЦИ!!
17
0
 
15
 
! Отговори
Купища НПО-та преди 3 години
особено нидерландски,американски,немски плачат за мигрантите.Лошо еположението им,това е вярно.НПО-тата и ислямски организации подкрепятмиграцията,виждат в нея лост за завоюване на нови територии.Вместо даорганизизрат някъде (в Африка)лагери,НПО-тата,имащи огромно влияние взападните демокрации,рекетират крайбрежните държави да ги приемат.Заплашват с икономически и политически санкции."Ела ми на гости,да те заведау съседа,да видиш как посреща".Възбудиха миграцията и я оставиха без контрол.
16
1
 
8
 
! Отговори
JAGUARES DE CORDOBA преди 3 години
до 13:Гърците не са бели а са Семити също като Евреите и Арабите
15
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
НАПРЕЖЕНИЕТО Е -че Гръцкото Правителство е решило пак да строи лагерите- А на съвсем обратна Идея са Емигрантите и Островитяните!! Те постигнаха Съгласие взаимно -че едните (емигрантите) за да стигнат до така желаните дестинации (Германия Франция Холандия и т,н) -биват лъгани и седят на Острова с години -а другите (островитяните) искат час по скоро едните да изчезнат)))) "Съгласието " е -да ЗАПАЛЯТ ЗАЕДНО ЛАГЕРИТЕ)))) хахахахахахахах- жалко че им трябваха 2-3 години да се разберат))
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам търпение как след някое друго десетилетие внуците на тия ще искат репарации от Европа за това колко са "изстрадали" като бежанци.
13
2
 
9
 
! Отговори
лезби преди 3 години
Гърците ше се усетят ама късно. Българите кога ше се усетят че ги клатят ?
12
3
 
9
 
! Отговори
муспи преди 3 години
А евреите какво работят, направили ли са нещо в света, а го притежават. Естествено, това е работа на дявола Йехова, и сега ги е пидгонил чрез Парите, Правителствата и Армиите - все тяхта собственост, да залеят бялата раса с сиваци. Защото, белите са от Бога, имат дущи и дявола беснее. Утеха: краят на света е край на Йехова.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също искам по-добър живот, а, ако тия се дотътрят това ще е невъзможно, за това да си седят отатък Анадола, където ще се чувстват като у дома си.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете малоумното решение на ЕС понеже не ги искат на Лесбс те ще ги натресат на някоя друга държава вместо да ги връщат в Турция. В крайна сметка не може ненужните в третия свят да се дотътрят в Европа и тя да заприлича на дупките им. Вижте на какво приличат Берлин, Лондон, Париж и т.н.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на остров лесбос ли? оставите на жените да си търкатЦиците ве, да се забавляват, га си галят утките и да осъзнаят, че може би един дебел ур ще им влезе много добре
8
4
 
2
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Откакто Лозан им върна островите ги превърнаха в клоаки - мръсотия, мизерия. По-скоро да връщат Лесбос, Кос, и останалите на 3-4 км от турския бряг. Просто да ги освободят сами и да остават бежанците, за които Турция да се погрижи. Видяхме, че те не могат. Османските острови отново ще са турски.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква черна родила преди три дена и си мисли, че белите са й длъжни да я хрантутят.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Ми хубово бе *** тогава да си ги гледат във пещерните си държави, а не да лежат на гърбовете на други хора, че и след време децата им ще наричат тия дето са ги хрантутили расисти.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега какво, това насилствено преселение няма да спре, докато не напълнят всички държави в педдалския ЕС с араби и неграа!!??!!?? Докога така????