Здравният министър на Чехия подаде оставка

От 1 септември COVID-19 се разпространява с ускорен темп
21 сеп 2020 10:52, Елка Василева
9
 Здравният министър на Чехия подаде оставка
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Чехия Адам Войтех съобщи на брифинг в Прага, че напуска поста, предаде ТАСС. Той каза, че е връчил молбата си за оставка на премиера Андрей Бабиш и увери, че е полагал максимални старания в своята работа, като също така изрази очаквания приемникът му да се справи по-добре с влошаващата се епидемична обстановка в Чехия.

През изтеклото денонощие чешките медици регистрираха 985 нови случая на COVID-19 - за пръв път от седмица под хиляда заразени за 24 часа. Експерти обаче обясняват резкия спад с по-малкия брой тестове, които се правят през почивните дни.

Още по темата

От 1 септември инфекцията се разпространява с ускорен темп. Най-тежка е ситуацията в столицата Прага. В момента в Чехия има общо 23 032 пациенти с новия коронавирус - рекорден брой от началото на пандемията.

До момента в Чехия с население 10,7 милиона души са установени общо 49 290 случая на заразяване с COVID-19, починалите са 503, оздравелите - 24 775. Направени са 1 187 797 теста за коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас мутрите подават оставка само при повишение, например от здравен министър да стане министър на финансите.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5, против маските съм, ама ти не си в ред.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно му е писнало на човека разни чиновнически калинки с нулева медицинска компетенция да му диктуват какви анти здравни мерки да назначава.
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора разберете, аз много искам да се заразя с ковид. Правя всичко възможно - ходя навсякъде където има много хора -кина, кръчми, концерти, карам колело по тротоарите на слалом между пешеходците, в киното си свалям маската, нарочно пипам седалките с ръце, ям пуканки с тия ръце и все не се заразявам. Защо? Какво не ми е наред, в мен ли е проблемът или във вируса, моля помогнете. Аз искам да се заразя едно хубаво така, да се потя, да кашлям в моргата, да ме возят в черен чувал в черен камион и т.н.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравният министър на Чехия подаде оставка"Ангельоф да гледа и да взема пример, а не да ми се офлянква като недочула мома.
2
10
 
3
 
! Отговори
Ковид 20, 220 преди 3 години
Ако не се чувстваш добре веднага трябва да отидеш на някое оживено обществено място и да се опиташ да заразиш колкото се може повече хора. Това е твой граждански дълг. Избави нещастниците от мизерното им съществуване в Тикволандия. Те така или иначе са обречени, спести им дългогодишната агония.
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много искам да се разболея от Ковид19. Къде и как мога да го направя? Благодаря.