За пореден път: Туристи бяха хванати да пишат имената си върху Колизеума

32-годишен ирландец е бил глобен за деянието
23 сеп 2020 17:30, Нели Христова
14
За пореден път: Туристи бяха хванати да пишат имената си върху Колизеума
Снимка: БГНЕС

За пореден път туристи бяха хванати да издълбават инициалите си в стените на Колизеума, съобщават от италианското издание "La Repubblica".

32-годишен ирландец бе глобен, след като бе заловен да издълбава името си с остър предмет върху 1950-годишната сграда. Той бил забелязан от охраната на историческия обект, която веднага повикала карабинерите, които глобили туриста.

Не е ясно каква ще бъде санкцията в този случай, но в миналото руски турист беше глобен с 20 000 евро и получи четиригодишна условна присъда за издълбаване на гигантска буква "К" в стените на Колизеума. 42-годишният турист използвал остър камък, за да надраска 20-сантиметровата буква върху историческата сграда, когато бил заловен от охранителя.

Има и няколко други случая на туристи, които опорочават забележителността.

През март 2015 г. бяха хванати и две американки, които издълбаваха имената си в Колизеума. Двете калифорнийки на 21 и 25 години се отделили от групата, с която били на обиколка, за да надраскат инициалите си в стена с помощта на монета. След това те си направили селфи с вандалската си проява. Момичетата също са хванати и обвинени от италианската полиция.

"Има разлика във възприемането“, каза тогава говорител на Специалния надзор за археологическото наследство на Рим. "Музеите се третират като църкви, свещени места, където има неща с голяма стойност. Докато Колизеумът е порутена сграда, която вече е ограбена."

През юли същата година 22-годишен ливанска туристка е обвинена за същото престъпление. Охранителите хванаха жената, докато тя използваше монета, за да издълбае "HA" в един от стълбовете на историческото място.

Сред онези, които са се разписали върху колизеума е и българският футболист Благой Георгиев по прякор Джизъса. С монета той написал името на съпругата си, но бе хванат от охраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бива да се драска по историческите места
10
0
 
7
 
! Отговори
Относно Джизъса преди 3 години
той е редко тъпо парче. Абсолютня ***, със селски манталитет. Което се доказва и от постъпката му, куха лейка...
9
0
 
7
 
! Отговори
наблюдател до чиче преди 3 години
Чиче, твоето творчество вече има историческа стойност. Привлича много повече туристи отколкото самите пирамиди. Снимат се документални филми, пишат се научни трудове, правят се задълбочени анализи. Такъв гений, такава муза, уникален синрон и хармония между надписа Бай Х** фалоса, нарисуван под него сочещ върха на пирамидата, насочен пък към небето. Това е ключът към разгадаването на тайните на йероглифите,фалоса! Благодарят ни учени от цял свят, как да го заличат, чиче !?
8
10
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Тва са просто дърти камънаци, та не виждам ко толкова драматизират! Аз навремето, преди повече от 20 години, оставих Българската следа на една от пирамидите в Египет. Синковеца беше ходил на екскурзия там преди 2 години и каза, че моето творение още е там, не са го замазали...
7
0
 
0
 
! Отговори
х преди 3 години
До ЛокоКЕЙ УАЙ ПИ ?
6
0
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Е, аз мойто само по тоалетните го пиша.
5
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 3 години
Наистина.. колко ненормален, комплексиран и *** трябва да си, за да не осъзнаваш, че рушиш историческо наследство на хиляди години? Засужават да им счупят ръцете, това е.
4
0
 
4
 
! Отговори
Тоя благо си е тъп преди 3 години
Ръб тъпичък като за ритнитопковец.
3
0
 
3
 
! Отговори
Локо преди 3 години
Някой водещ бг математик не е ли написал популярното в цял свят уравнение с три неизвестни.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотия граничеща до лудост.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега трябва да плаща патент на Благо джизъса.