Седем души на съд заради убийството на учителя в Париж

Самюел Пати беше убит от радикален ислямист
21 окт 2020 12:06, Ния Христова
13
Седем души на съд заради убийството на учителя в Париж
Снимка: БГНЕС
Седем души ще се явят днес пред съда във Франция във връзка с убийството на учителя Самюел Пати от радикален ислямист на 16 октомври в Париж, предаде АФП.
 
Според информация на агенцията по време на първото изслушване по делото може да бъде повдигнато обвинение срещу седем задържани. Сред тях има двама непълнолетни, които са заподозрени в това, че са предоставили информация за учителя на терориста срещу пари. Задържани са бащата на убиеца е подстрекавал сина си и често е критикувал Пати, ислямисткият активист Абделхаким Сефриуи, както и трима приятели на нападателя. Те са го придружавали при закупуване на оръжието.
Още по темата
 
Останалите задържани по случая след терористичната атака са освободени. Френската полиция съобщи за ареста на 16 души, шестима от които бяха освободени още вчера.
 
Специализираната френска прокуратура за борба с тероризма се е заела с разследването на случая. Президентът Макрон определи убийството на Пати като терористична атака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Я преди 3 години
До Проста КърджалийскаОтвори бузите и чакай прошка.
11
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А ще се заемат ли с европейския съд за правата на човека и амнести, както и ес правителствата и нпо-тата, дето пуснаха терориста чатаев на свобода (вкл и от българския арест)?А нато за тероризма му в далечни държави?Или с холандия за подкрепата и за сивите вълци и ид?Ако не - пада им се на лицемерните франсета!
10
1
 
4
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Да му мислят франсетата,защото приютиха милиони емигранти,и сега ще си сърбат толерантната попара.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куантанемо Бей винаги ще приема гости от исляма! Заповядайте правоверни!
8
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този учител претендира че се бори за свободата на слвото а не казва нищо срещу фалшивия холокост. Заслужава си съдбата.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Проста КърджалийскаТова за обръщатнето на деругата буза е в новипя завет. Тоест това е за гоите. В стария забвет е за евреите. Те имат право да се гаврят с теб а ти нямаш право да се защитаваш.Щото ужким били богоизбран народ според книгата писана от тях самите.
6
5
 
0
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
дойчистанците и францетата ви унищожиха държавата, това не го забравяйте никога. всичката корупция и мизерия която ви заобикаля идва от тях. магребците във франция са третирани по същия начин по който бъларите в германия и франция и други "бели държави". вместо да плюете по мюсулманите се учете от тях и гледайте как се борят за правата си. в колко училища ще бъдат пуснати подигравателните карикатурки още? в нула.
5
0
 
0
 
! Отговори
До Проста Кърджалийс преди 3 години
Епа прочети де! *** почни от началото и карай наред!
4
4
 
2
 
! Отговори
Проста Кърджалийска преди 3 години
До ...В библията не пишеше ли да се прощава? Или да обърнеш и другата буза за плесница?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не би било лошо, ако френските власти обявят имената на учениците, предали своя учител за 300 евра. Ако не го направят, ще покажат, че доносничеството се покровителства. Освен това, съмнението за фаталния донос ще пада върху всеки ученик от училището на убития Самюел Пати. Ако властите обявят имената на доносниците, те ще дадат възможност на работодателите във Франция да подбират своите работници и служители върху основата на информиран избор.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тероризират семейството му на религиозна и етническа основа.
1
4
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
И ся ко? Тоя ислямиста ше го осъдят, после той от затвора ше напише 5-6 автобиографии! Холивуд ше направи филм за него! Само не знам кой ше играе травестита в този филм, кой ше е хомосексуалиста? И накрая тоя ше го пуснат! Ете до това води толерастията! В Библията е казано око за око зъб за зъб! Ай да му се и невидяло!!!!