Макрон: Франция се бори срещу тиранията на видовете фанатизъм

Страната се грижи за свободата на словото и равенството, обяви президентът
26 окт 2020 15:20, Петя Славова
39
Макрон: Франция се бори срещу тиранията на видовете фанатизъм
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон направи изявление, в което заяви неизменността на курса и политиката на републиката на фона на критиките в страните от Близкия изток, причинени от позицията на официален Париж към мюсюлманската общност. Макрон публикува своя отговор относно защитата на основните свободи в Twitter.

"Ние се грижим за свободата по всякакъв възможен начин и гарантираме равенство. Що се отнася до братството, ние го преживяваме интензивно. И уверявам ви, нищо няма да ни принуди да се оттеглим от тази позиция", се казва в изявлението, предава БГНЕС.

В същото време Макрон подчерта, че най-новата история на Франция е "история на борбата срещу тиранията и различните видове фанатизъм". "И нищо не може да ни принуди да отстъпим по този път", обяви френският лидер.

Още по темата

"Ние уважаваме всички съществуващи различия в позициите в духа на мирното съжителство. Никога обаче няма да се съгласим със съществуването на език на омразата и ще защитим идеята за провеждане на дебати в разумни граници", увери френският президент.

Изявлението на Макрон беше направено в момент на рязко влошаване на отношенията между Франция и Турция и нарастващ бойкот на френски стоки в редица страни от Близкия изток, които считат последните изявления на френския президент относно мюсюлманската религия за недопустими. Освен това възмущението на мюсюлманите е предизвикано от изявлението на Макрон, направено по време на церемонията в памет на убития френски учител Самуел Пати, убит от радикален ислямист.

Тогава президентът mотвърди, че Франция ще продължи да публикува карикатури на пророка Мохамед. Именно за да демонстрира по този начин пред учениците свободата на словото, показването на такива карикатури беше причината учителя пати да бъде убит преди дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Viva la France!!! преди 3 години
Браво мосю Макрон,най-после някой да го каже на глас някой от позицията на висок пост!На Франция много държава си съюзници и НАТО и САЩ ,ЕС, Великобритания и много други така,че смело напред!
27
1
 
2
 
! Отговори
Просветлен преди 3 години
Схемата е ясна, криза идва, няма да има работа, гледат да разкарат излишното *** да има за тях. Интереса клати феса, ефенди Макрон.
26
2
 
2
 
! Отговори
La France преди 3 години
Браво на г-н Президента! Vive la Republique, Vive la France!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макароне, до сега си ги внасяхте, твърдяхте пред цяла Европа че били свестни, сега се събуждате от либерастията си, и почнахте уроци да ни давате на НАС, че сте борили тиранията. Спрете да я внасяте, кажете не наци-бабушкерата да върне нейните "архитекти, доктори, учители и инженери" от където си ги внесе...това са ПЪРВИТЕ стъпки в борбата с тиранията, не само празните ви думи.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШовенКакви 12 часови зони те друсат бе човек???
23
0
 
2
 
! Отговори
Макарончо преди 3 години
Вярва в небесни картофи. Тия не подлежат на оправяне, докато се заблуждават, че ще ги вчовечат, те им кроят шапката.
22
2
 
7
 
! Отговори
Аз, Човека преди 3 години
Тук Франция е права! Не може все да си затваряме очите,когато потъпкват различните от мюсюлманите ,за да не стане ей ,че ба проблем,но когато се случи някаква критика към исляма веднага някакъв си фанатичен ***,ще реже глави на хора! Трябва ясен отпор на всички страни ,да се покаже на ислямистите,че се очаква и от тях толерантност!
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото спасение за Европа е - товарят ги на кораби и самолети и кой откъде - айде обратно.Стига вече тероризъм, стига вече сме се огъвали.
20
4
 
12
 
! Отговори
Шовен преди 3 години
Франция е единствената страна, която няма американски бази. Франция е единствената европейска страна със свой собствен космодрум и независима космическа програма. Франция притежава най-много ядрени оръжия в ЕС и само САЩ и Русия имат повече. Франция е единствената страна в света, която се разпростира върху 12 часови зони. Франция е преживяла две световни, френска революция, религиозни войни, наполеонови войни, сто годишна война. Ще преживее и ислямския екстремизъм.
19
2
 
8
 
! Отговори
френската преди 3 години
Култура е еталон. Не всички го разбират.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Ако утре на теб ти хрумне да разправяш наляво и надясно, че Турция всъщност в България 5 века се е грижила за просперитета ни, и нии е пазила от нашественици и да не нис е нарушават гражданските права, трябва ли да ти се позволява да го правиш и ако искаш да агитираш и други да го правят или не? Това нарушава ли ти свободата на словото или не?
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като са такива свободолюбци защо вкарват в затвора всеки,който се усъмни в холокоста!?"Във Франция е забранено да отричаш арменския геноцид. Голяма свобода на словото, няма що!
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"палячов като ердоганьо оглави дивашкатa "държава" туркия и ето го резултата"Ако има лош резултат за Турция, това е защото християнските държави налагаха санкции без никаква причина върху Турция. Ердоган няма нищо общо с лошия резултат. Дори напротив - колкото и да е странен, той защити интересите на държавата си и народите живеещи в Турция. Докато нашите в България клякат и правят каквото им кажат господарите им.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E, Макрон многократно и недвусмислено използваше езика на омразата, а сега обърна палачинката. Видя как дори човек като Ердоган успя да го постави на място. Ердоган не направи нищо лошо, той просто показа на Макрон как може да го бие е неговите камъни по неговата глава. Макрон имаше ли анти-ислямски изказвания? - Имаше! Какво повече да говорим тогава?
14
6
 
9
 
! Отговори
али преди 3 години
палячов като ердоганьо оглави дивашкатa "държава" туркия и ето го резултата
13
4
 
10
 
! Отговори
тъй тъй преди 3 години
Това не е свобода на словото!Това е пълна липса на уважение към чувствата и вярванията на другите!Да се гавриш с ценностите на хората е ***!Като са такива свободолюбци защо вкарват в затвора всеки,който се усъмни в холокоста!?
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се гавриш с религиозните чувства на хората независимо от какво вероизповедание са нито е свобода на словото ,нито равенство ,нито братство.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовТочно ти почитателя на диктатурите да говори за ценности и възход е като Сталин да говори за човешки права.Лика прилика.Отивай да въртиш таблата.
10
14
 
11
 
! Отговори
Франкофил преди 3 години
Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят. Падне ли Франция, пада цивилизацията защото свят без Франция е като човек без туптящо сърце. Няма нация на планетата, която да не дължи нещо на тази велика страна. САЩ, Англия, Италия, Испания, Германия и по-голямата част от света дължи съществуването си на Франция. "Всеки човек има две страни - своята и Франция" - Бенджамин Франклин. Браво на Макрон, че не мълчи, а заема позиция и се изправя срещу ислямизма.
9
0
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Борбата на Франция е като да плашиш куче,че ще го биеш с кренвирш. Прибраха от цял свят тарамбуки, гледат си ги, разможават си ги, а после не искат да берат плодовете на толерастията. Сами си го направиха франсетата, никой не име виновен.