Курц допуска ново затваряне на Австрия през декември

Това ще стане, ако новите строги ограничения не дадат резултат
27 окт 2020 12:47, Елка Василева
19
Курц допуска ново затваряне на Австрия през декември
Снимка: архив, БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц допуска налагането в страната на нов локдаун през декември, в случай че новите строги ограничителни мерки не дадат резултат.

Това явно е отговор на въпроса ще има ли ново затваряне, на който правителството от седмици отказва да отговори ясно, коментира на сайта си Австрийското радио и телевизия. След повече от 6000 случаи на новозаразени в последните четири дни страната се пита кога ще бъде обявена нова обща карантина.

Още по темата

От чисто математическа гледна точка въвеждането на тази крайна мярка е свързано с претоварването на здравната система, обяснява Курц в телевизионно интервю. Известно е, че опасността от колапс на здравеопазването, се казва в коментара, се измерва с това колко от общо 2000 легла в интензивните отделения на болниците в Австрия са заети с тежко болни. За граница се считат 40 процента от този капацитет, т.е. 800 легла, заети от болни с коронавирус. В момента в интензивните отделения се лекуват 145 тежко болни от COVID-19.

В интервюто канцлерът Курц назовава и броя на заразените, при които здравната система ще е пред колапс: при 6000 новозаразени дневно положението става много сложно, заявява той. Такъв сценарий не може да се изключи, продължава канцлерът, и ако новите мерки не доведат до желания резултат и епидемията не бъде ограничена, вероятно този брой новозаразени ще бъде регистриран през декември, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да внимавя, че влиза в противоречие с ценносгите на урсулата....
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До antinwoАу, бил си там и знаеш за какво става въпрос, така ли? Поредния пишман експерт и разбирач, на който му дай да се изхожда през устата, за да не умре от скука. Курц е мека китка, така ли смяташ? За колко време беше, за ден, два, или седмица? Няма значение де, беше на туризъм, нали? И с какво сравняваш интеграцията в Австрия, с тази, чиито свидетели ставаме в ***? Знаеш ли какво значи интерпретация на факти? Не? Курц прави това в изявлението си. Не като Мангъров. Смешен ***.
14
5
 
1
 
! Отговори
Ние ще затвориме преди 3 години
След Европа. Като чукнем 2000 трупа.
13
12
 
4
 
! Отговори
Швед преди 3 години
Чета и се Смея докато съм седнал да си пия кафенцето в ресторант до реката в Стокхолм.
12
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само lockdown е мярката, която решава проблема. Всичко друго е ала-бала.
11
19
 
0
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации на Атанас Велмазов ! Заедно с господин Борисов , най-добрия европейски лидер ! Нужно е обаче незабавно цяллостоно затваряне на държави, граници, КПП-та ! Съд и доживотен затвор за системни нарушители ! Пълен ЛОКДАУН поне до юни догодина !
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След затварянето следва разстрел на място на групи от по 50 човека. За 10 месеца заразените ще намалеят с 500.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали населена с талибани или азиатци.Да не забравяме че Малайзия Сингапур и Индонезия са жълти ислямисти няма значение.Въпроса е че бяла Европа беше затрита като отмъщение за ВСВ.Кой ли има полза от тоеа,да помислим?......
8
11
 
13
 
! Отговори
antinwo преди 3 години
Австрия е страна населена с талибани и бурки вече превзета от исляма а с този премиер с меки китки нищо добро не я чака . Бил съм там и знам за какво иде реч !
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете не лекуват мислете медикамент.Ако има нежелание за откриване на медикамент това изначава световен заговор за намаляване на населението посредством Ковид-19.А това е престъпление срещу човечеството и ще трябва процес подобен на Нюрнберг включително и за саботьори като Бил Гейтс.
6
25
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации на Себастиан Курц ! Заедно с господин Борисов , най-добрите европейски лидери ! Нужно е обаче незабавно цяллостоно затваряне на държави, граници, КПП-та ! Съд и доживотен затвор за системни нарушители ! Пълен ЛОКДАУН поне до юни догодина !
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешни сте в Китай за няколко дени тестваха 5 милионен град това е все едно половин Австрия.
4
7
 
13
 
! Отговори
замислен преди 3 години
В действителност има компромис между пълна карантина и работеща икономика. Просто всички останали обществени дейности трябва да се ограничат максимално. Не е лесно без обичайните ни навици от личния ни живот, но наистина е важно да не се срути икономиката и да продължаваме да имаме доходи.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предприятието не води ли до струпване на хора.Едни от най-големите огнища в Германия не тругнаха ли от предприятия за преработка на месо в местни продукти?
2
12
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
И в България ще има затваряне. Засега само на заведения и отделни области. Дано успеем да спасим реалната икономика - предприятията, които произвеждат реални стоки и услуги. Заведения, кина тетри, хотели не са приоритетни. В новата действителност, тези сектори само поглъщат ценен ресурс и са в тежест на държавата.
1
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остафка! Ковид е измама няма такова животно. СССР е най силната държава и първа с ваксина срещу Ковид.