Със или без съгласие: В Европа налагат нови мерки срещу COVID-19

Демонстрации в Италия, във Франция мислят за карантина по места
27 окт 2020 08:44, Елка Василева
29
Със или без съгласие: В Европа налагат нови мерки срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

В Италия се проведоха демонстрации срещу новите ограничения, въведени от правителството за борба с COVID-19. До насилие се стигна в във важни градове в Северна Италия като Милано и Торино, предаде Ройтерс.

Италианското правителство нареди в неделя баровете и ресторантите да затварят до 18 ч. и затвори обществените фитнес салони, кина и плувни басейни, за да забави втората вълна на коронавируса, припомня Ройтерс.

Забраните идват в момент, когато новозаразените с коронавирус в страната нараснаха през последното денонощие със 17 012 до общо 542 789 от началото на пандемията, а починалите се увеличиха със 141 до общо 37 479.

Малко повече от половината германци пък смятат, че действащите правила са достатъчни за овладяване на коронавируса, става ясно от ново социологическо проучване, предаде ДПА. Според половината от анкетираните действащите правила не се прилагат достатъчно стриктно.

Още по темата

От своя страна лидерът на опозиционната Народна партия в Испания Пабло Касадо изтъкна, че 6-месечното извънредно положение в страната, започнало в неделя, следва да продължи не повече от осем седмици. Други опозиционни партии също се противопоставиха на дългия срок на извънредното положение.

Броят на новите случаи на COVID-19 в Испания се увеличи от събота до понеделник включително с 52 188, достигайки общо 1 098 320, като за същият период починалите нараснаха с 279, достигайки от началото на пандемията 35 031.

Франция пък регистрира 26 771 нови случая на заразяване с коронавирус през последните 24 часа, предаде ТАСС, като се позова на френските здравни власти. Това е най-ниският брой заразени за последните няколко дни, отбелязва агенцията, цитирана от БНР. Ден по-рано Франция регистрира безпрецедентните 52 000 нови случая на заразяване за едно денонощие.

Новите смъртни случаи за последния ден са 258.

По данни на телевизия BMF на фона на увеличаването на броя на заразените с коронавирус френските власти обмислят възможното въвеждане на нови мерки за борба с COVID-19, включително и карантини на местно ниво.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
вАКСИНИРАйСеВсеТая преди 3 години
5G... 5G... 5G... бахура идва с предизвестени симптоми. Бахура е в сателитите над главите ви, в антените на покривите по блоковете и домовете ви, дори в модернистичното улично осветление. Името му е "Бахур за Всички" от плебса. За него няа вазелин- ще го дървят докато постигнат нужния резултат. Примерно- квота от 35% от населението а дадена държава като начало.
24
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 9Защото когато тиквата взе мерки и спаси България, в европа разчитаха на стадната имунизация... и всеки *** даваше европата за привер.Права е тиквата!
23
1
 
8
 
! Отговори
балама преди 3 години
Ама ноу са загрижени, политиците, за здравето на хората. Затова налагат "мерки".Не за друго.
22
4
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
ЕВРОПАТА СЛЕД ПАНДЕМИЯТА ЖА СА РАЗПАДНЕ. ДЖЕНДЪРИЯТА НЯМА ДАА БЪДЕ. А НИЯ ТУКА У БГ ТАКЪВ ЖА ГО ЯДЕМ С ТОА ВИРУС,ЧЕ 2020гд. ЖА Я ПИШАТ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ.
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р ДулитълНищо подобно... Колко бяха заразените през март - април и колко са сега? Навсякъде закъсняха с мерките.... Затова сега са с хиляди заразените.
20
6
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
"Със или без съгласие"...... ех тази европейска демокрация и свобода доживяхме я,ми чи то като комунизма нещо, ама с ЛБГТ привкус :)
19
8
 
7
 
! Отговори
Д-р Дулитъл преди 3 години
До Анонимен 5Прав си, номер 5, прав си. Склонен бях да мисля, че с малко изолация, маски и разните други алабализми ще се оправи положението. Ама нейсе, дори при тези с пълните блокади и полицейски час, статистиката е най-лоша. Не става така, от март насам пробват и вече е очевадно, че нито е толкова зле, нито тези т.нар. "мерки" нещо оправят.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
DoMi nieNqma da kajime tai
17
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дето най много реват как им отнемали правата, ако ги питаш, ще кажат че през комунизма е било най хубаво, нали другари? Всички които не обичат ковида и не носят маски и щъкат по улиците са мръсни комунисти.По- хубаво от сега никога не е било.
16
1
 
1
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Манъра зарази целия свят и иска да ме зарази и мене и аз да умра, ама Бойко ще ме спаси.
15
13
 
2
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Тука нашите мангъри и антиваксъри няма ли да правят демонстрации? - Да, нали вече горяха маски като част от анти-ГЕРБ протеста ония де*или на жълтите павета.
14
5
 
13
 
! Отговори
ифсалгнси преди 3 години
Навсякъде едно и също, управляващата партия налага мерки, опозицията се възползва, за да изглежда "добрата". Простаци.
13
0
 
3
 
! Отговори
x преди 3 години
Имперският войник от витрината е добра идея за маска.
12
10
 
9
 
! Отговори
Герб стадо преди 3 години
Тука нашите мангъри и антиваксъри няма ли да правят демонстрации?
11
1
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименСтрах, това е отговорът
10
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ковид зомбита всички правителства трябва да подадът оставка. Не на лъжата
9
4
 
5
 
! Отговори
За италианците преди 3 години
По-малко жаби в менюто, повече дисциплина.
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в Европа се взимат мерки, а тук не се прави абсолютно нищо? Някой знае ли? Дали крадеца от банкя има вина?
7
12
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Жа са мре яко !!! Коня отиде в ряката барабар с каруцата ,даже и са удави.От сте с могу акъл гражданята,па и професорите.Убаво си бяа зимали мерки,ама лятос ги отлабия.Що?.Сагъ могу заразени.Затваряйте дръжавата !!! Иначе жа мрем по улиците.
6
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дето най много реват как им отнемали правата, ако ги питаш, ще кажат че през комунизма е било най хубаво, нали другари?