Бразилка е една от убитите при нападението в Ница

Клисарят на църквата и 60-жена са били заклани
30 окт 2020 09:48, Елка Василева
26
Бразилка е една от убитите при нападението в Ница
Снимка: архив, БГНЕС

Бразилка е една от трите жертви на вчерашния атентат в църква във френския град Ница, който беше извършен от млад тунизиец, съобщи бразилското външно министерство, цитирано от Франс прес.

„Бразилското правителство с голямо прискърбие съобщава, че една от убитите е била пребиваваща във Франция 44-годишна бразилка, майка на три деца“, се казва в изявление на министерството.

В него се добавя, че „бразилското правителство енергично осъжда този ужасяващ атентат“.

Наскоро пристигнал в Европа тунизиец вчера сутринта уби трима души в базиликата „Нотр Дам“ в Ница с викове „Аллах акбар“, припомня БТА.

Още по темата

Бразилката е била тежко ранена и е издъхнала от множеството си прободни рани в намиращ се наблизо ресторант.

Друга жена, на 60 години, е била „с дълбоко прерязано гърло, от порядъка на обезглавяване“, заяви националният прокурор за борба с тероризма Жан-Франсоа Рикар.

Заклан е и 55-годишният клисар на църквата, баща на две деца.

„От името на цялата бразилска нация президентът Жаир Болсонаро поднася дълбоките си съболезнования на близките и приятелите на убитата в Ница наша сънародничка и на тези на другите две жертви и изразява солидарността си с френския народ и правителство. Бразилия твърдо отхвърля всякаква форма на тероризъм независимо от мотивацията и потвърждава волята си да участва в изкореняването на това бедствие“, завършва изявлението на бразилското външно министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изпратят *** правозащитници да обяснят на семействата за правата на човека и толерантността.Те са го довлекли в Европа,уредили са го във Франция.Дали ще има твърди мерки или като досега-чудо за три дни.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До юберашунгмахенА кой превежда на саудитите кинтите за организираното нашествие знаеш ли?
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, сега Френският чуждестранен легион ще прочисти няколко села в Северна Африка, населени с роднините на убиеца...Тихо и яростно. Така работят те.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом тоз е тръгнал да се прослави заради изображението на пророка им,койт исторически не бил изобразяван никъде,никога от тях в техните дажамии,минарета,че по домове,коет е,че не умеят да го изобразят как за тях що за други в представа,коет е невъзприемливо понеж от древни времена хората по общини в първобитно-общинско общество са си представяли,изобразявали-обожествявали в лица,фигури за тях как човек за коет строили храмове,то за тях възниква въпроса всеки имам пророк ли е,що Ердоган как главен
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са католици.
14
5
 
2
 
! Отговори
Списаревски преди 3 години
Аре да видиме сега кво стаа - франсетата си получиха победите в първата и втората световна - ама на чужд гръб - руснаците, американците и англичаните, та и ние дето го бихме Хитлер на Драва. Нека реват сега - само си спомням севтовното по футбол отпреди 20-на години - френския национален отбор - 10 *** и един бял - Джуркаев - е нема такава нация.
13
0
 
14
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Убиецът е дошъл с лодките, които корабите на асоциациите спасяват в Средиземно море,в Лампедуза, там му е първата регистрация по пръстови отпечатъци, защото те нямат документи като хората, оттам е отишъл в Париж, в лагер за мигранти, регистриран втори път и след няколко дни е слязъл в Ница, да атакува и убива Дошъл е да убива Кога ще сложат ред с тези пристигани по море, кога ще забранят този позорен трафик на атентатори към Европа
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"60-жена"
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просвещение за исляма???Някой пак е учил история по френски!Исляма си е ислям ,за него не важат западните процеси характерни за християните-реформация,просвещение и романтизъм.Не,аналогията доникъде няма да доведе Франция.Само аналогията с реконкистата проведена от френските рицари в Испания може да свърши работа. Но за това Франция и Европа нямат време предвид разпада на ценностите на континента.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100г да викате вива Франция, щом само просвещения и революции са ви в тиквите няма как да изгоните тая *** в Европа ,която натикахте самички.Очаквам 100г лутане по френски и чудене как да се изгонят мюсюлманите от ЕС.А то става все по-наложително предвид ,че ерата на петрола ще приключи тоя век.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дойде и това време в което се гордея ,че си останах на изток от "рая".
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тунизиец убива Бразилец на другия край на света спрямо родните континенти на двамата - в Ница, Европа. Така са се омешали нациите заради либера.стите, че 200 години не можем да ги разделим. Исляма да си стои в Азия. Няма място в Европа тази назадничава религия!
7
1
 
19
 
! Отговори
Vive la France преди 3 години
Бог да прости жената и останалите починали миряни. Терористите ще си получат заслуженото. Макрон е прав, че исляма е в криза и има нужда от свое просвещение. Независимо от рева на ислямофашиста Ердоган. Време е за депортации и преосмисляне на миграционната политика. Такива хора нямат място в нашата Европа. Няма да се уплашим от сектанти и няма да изневерим на ценностите си - секуларизъм и свобода на словото. Vive la France, Vive l'Europe!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До юберашунгмахенВиновни са *** *** псевдо правозащитници. Политиците само им яхват глупостта. Колко простотии направиха корабите на такива организации? И насърчават нарушаването на границите и законите на тези държави! Виновни са левичарите с техните гарантирани базови доходи и социални плащания. В Америка отиват да работят. Тук идват да точат социалните фондове. Да безделничат, криминилизират и радикализират. Защо засега не искат да остават в България?
5
1
 
14
 
! Отговори
юберашунгмахен преди 3 години
За съществуването на исляма в европейските страни са виновни корумпираните политици , саудитска арабия плаща и те допускат ислямизираНе , тях ги боли фара днеска са взели 10-20 млн утре си ходят и са със собствен остров а хората да се оправят, за да оцелее един народ трябва народовластие , народа без политици и капиталисти може, но политиците и капиталистите без народа не могат
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия атентатори не са си направили сметката, че ще убиват, но така убиват и чужди. Полека лека ще се натрупа ... и след това Аллах ли е Маллах ли е, да им е на помощ.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Юналчо, играеш си с огъня братле!
2
2
 
20
 
! Отговори
toma преди 3 години
Аз си мисля, че вече е време да втвърдим тона към мюсулманите придридружено с твърди действия. Така повече не може !!!
1
26
 
2
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 3 години
От вчера ва слушам да обиждати Ислама внемавайти много