Лидерите на ЕС осъдиха "неприемливите провокации" на Турция

Франция иска санкции заради вербалните атаки на Ердоган
30 окт 2020 17:45, Ния Христова
50
Лидерите на ЕС осъдиха "неприемливите провокации" на Турция
Снимка: БГНЕС
Лидерите на ЕС осъдиха "абсолютно неприемливите" провокации и реторика от страна на Турция, но няма да предприемат конкретни мерки преди срещата им на върха, която ще се проведе през декември. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от АФП.
 
Франция настоява ЕС да наложи санкции на Турция заради вербалните атаки на турския президент Реджеп Ердоган срещу френския му колега Еманюел Макрон, отбелязват от БТА.
 
"Осъждаме неотдавнашните едностранни действия (на Турция) в Източно средиземно море, провокациите и реториката, които са напълно неприемливи", каза Мишел в края на видеоконференция на евролидерите, която се проведе вчера.
 
Отношенията между Турция и Франция постепенно се влошават от миналата година. Причината са разногласия по отношение на военните конфликти в Сирия и Либия, както и уреждането на споровете за богатите на газ зони в Източното Средиземноморие. Напрежението ескалира след критиките на Ердоган срещу Макрон, който защити правото да се рисуват карикатури на пророка Мохамед.
 
Снощи френската полиция беше принудена да използва сълзотворен газ срещу около 60 души от турската общност, които бяха излезли на демонстрация в източния френски град Дижон, съобщи областната управа, цитирана от АФП.
 
"Това е демонстрация, нищо повече", уточни управата, след като в Туитър бяха излъчени видеозаписи с десетки демонстранти, които размахват турски знамена и викат "Аллах акбар!" в центъра на града.
 
Демонстрантите започнаха шествие с издигнати юмруци преди да бъдат отблъснати със сълзотворен газ към гарата.
 
В сряда вечерта силите на реда трябваше да се намесят, за да попречат на няколко десетки членове на турската общност да се сбият с арменци в Десин-Шарпьо в предградие на Лион, където се намира мемориалът на арменския геноцид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Хахаха - шествие с вдигнати юмруци и веднага - газ...
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35ти май си доста *** тези мегатони ако са използват ти ще си сред първите трупове в района
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция разполага само с 500-600 мегатона на бойни глави, което е нищо, но е напълно достатъчно да реши задачата, поставена от Урбан II преди почти хиляда години - от Лондон до Кайро да няма мюсюлмани.
31
5
 
6
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До ами тоАми щом това ти е мнението за турците, няма какво да споря с тебе. А това за жена ми не знаех, че и тя се е захванала с традиционния занаят на българките и проституиира. Все си мислех че е фарамацефтичка в една една много голяма болница. Ще има да ми прави дълги обяснения тази вечер горката. Хайде лека и приятна на тебе!
30
2
 
9
 
! Отговори
22 преди 3 години
Да си ходят в Турция! Имат си държва, която си обичат с порядки и техен манталитет.Явно не могат да бъдат европейци.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ЕС закъснее с премахването на неолибералния мултикултурализъм, ще дочака да го премахне еврорейски халифат...!?
28
3
 
7
 
! Отговори
ами то преди 3 години
До 36 Ястребител аз го казах ...вие две жици не може да свържетес едната ви наличняа гънка та какви ским устройства те гонят?? натискай *** да шечели аркадаша ти шеф на който му работиш на черно,без осигуровки за 5 евро на час. а за жричеството...а бе ти от къде мислиш докарва жена ти пари в къщи....не чопли семки а аз и плащам ...*** тя доволна щот ми е голям и ми взема наполовина
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
/Лидерите на ЕС осъдиха "неприемливите провокации" на Турция7АнтиХристи лидери на ЕС кога ще осъдите дискриминацията над Християнските имигранти в Самият ЕС.И махнете пропагандата за LGBT (ЛГБТ)
26
8
 
7
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До първоТука си прав, турците волани въртят, и по строежи работят. Не са като българите, специализирани по тънките занаяти като жричествво и бакомат оператори. Тука трябва да се съглася с тебе.
25
3
 
7
 
! Отговори
хасанагасъ преди 3 години
много злоба в ястребителя,недей момче че ще те хване,кривокракия анадън му
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 24 Ястребител каза го човек живееш в блато ,която има около 20 % инфлация ,а скоро ще стане и 30 % чакащ за бг паспорт за да може да емигира при родата в германия или ужасна франция ??
23
3
 
6
 
! Отговори
агасъхасан преди 3 години
искам да съм европеес,не турч....
22
16
 
5
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До а я кажиАми прав си че не можем да говорим езика на държавата в която сме родени, затова в българските форуми пиша на свахили! Гай *** вместо да се погледне в огледалото да се види що за мършаав своллоч е, тръгнал обяснява на великите турци, дето са го хранили и поили, вардили и множили, стригали и доили цели 500 години колко са нищожни!Ганьоооооо ***, извади си пръстите от щепсела и си покрий голия си задтник бе амджъккказлийо жалък!
21
1
 
2
 
! Отговори
Така се говори преди 3 години
А някакви си Сергей Брин и Майкъл Смит ще съдят някакъв Юлиян и Светозар & Ирена(Св.Анастасия)от Перник позволил си да употребява бранда Google и Google.Play превърнали ги в тригър думи, за някакви си 5-6 милиарда $!Интересни времена нали!?Честито!
20
6
 
12
 
! Отговори
а я кажи преди 3 години
До 22 Ястребителза вашето интелектуално ниво ?? не можете да говорите езика на държавата в която сте родени . а тези от вас които са на запад са още по-зле. понеже работя на запад и се срещам с турци работещи като подизпълнители е направо забавно да ви чуя как говорите след като сте тук от по 30 години !!! никаква интеграция , познания за езика ...600 думи...а децата ви родени тук са на ниво с африканците които дойдоха по покана на меркел. и вие ще се изправите срещу света...с каквос шалварите
19
11
 
4
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Анонимен 21Изчакай до напролет какво ще стане в еврейогейталлащинската коттчина и особено в кенефистттана буллГЕЙристан и тогава най-последния дерт на криводззурлатия буллгарпопитекус ще е да мисли за санкции срещу Турция.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе *** и скотове като не харесва толко франция.Аре на колите и обратно 3 хил. км към кенеффа на ердогана.
17
10
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До проблема еАко ... ако ... ако ... ако ... ако ... ако ... ако ... тогава ще видите вие! Интелектуално болшинството българи сте на ниво дрогиран третокласник!
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за икономически санкций срещу диктатора. Нямате шанс талибани. Вие завинаги ще си живеете примитивния живот. Франция и свободата на словота над всичко.
15
2
 
9
 
! Отговори
проблема е преди 3 години
До 16 Ястребителче за сега политиците ни се опитват да спазват човешките ви права забравяйки , че не сте хора в истинският смисъл на думата. но не се безпокой ...то на избирателя му писва от вас и скоро ще сменим меките китки и може после да си търсите правата от арменският поп. а франция е ядрена сила та в най лошият сценарий ....ако я няма франция защо да я има труция?? та преземи се леко...има доста държави по света които могат сами да се справят военно с вас...ако решат