Проф. Радулов: Тероризмът във Франция е труден за проследяване

Той е на мнение, че извършителите действат сами
30 окт 2020 15:40, Ния Христова
23
Проф. Радулов: Тероризмът във Франция е труден за проследяване
Снимка: БГНЕС
"Този тип тероризъм, на който сме свидетели, е много труден за идентификация, тъй като става дума за хора, които работят самостоятелно. Те са обработени чисто психологически със съответната пропаганда от каналите, които има и "Ал Кайда" и "Ислямска държава", работят с подръчни средства". Това каза пред bTV експертът по сигурността проф. Николай Радулов.
 
Вчера във Франция бе извършен втори терористичен атентат с обезглавен човек. Преди две седмици беше убит учител, показал карикатурите с пророка Мохамед.
 
"Тук няма групи, индивидуален е извършителят. Оръжието, което е използвал е нож, който можеш да си купиш от всеки магазин. Това е трудно за проследяване", обясни проф. Радулов.
 
Той смята, че ако трябва да се говори за предотратяване на подобни престъпления, би трябвало да говорим за високи технологии, за много полиция на терен и за включване на системите за наблюдение на изкусвен интелект, както се прави напоследък в Москва.
Още по темата
 
Експертът изтъкна, че това ще струва много на данъкопладците и има сравнително ниска гаранция на безопасност на първи етап.
 
"При последния случай говорим за определени умения, тъй като да прережеш на човек гърлото не е толкова лесно. Изисква се подготовка, да отделиш главата от тялото не е толкова лесно. Това специалните части много добре го знаят и се тренират за тези неща", обясни проф. Радулов.
 
"За французите има значение какво казва Макрон, но за потенциалните извършители няма никакво значение. Той ще заяви и ще го изпълни - за поддържа строги мерки, да увеличи бюджетите за сигурност, но това не е от решаващо значение за тази обстановка, в която са попаднали", каза още той. 
 
Според професора проблемът е свързан повече с мигрантите и миграцията, с големи обособени групи от мюсюлмани във Франция. Няма полиция по света, която да има възможност да наблюдава толкова много вероятни обекти.
 
"Това е социален проблем, държавата трябва да измисли и да изпълни политики, свързани с размиването на тези общества", отбеляза проф. Радулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Просто е преди 3 години
Затворете границите за имигранти. Депортирайте престъпните елементи, вместо да ги тикате в затвора. В краен случай ги пращайте в някоя от колониите без право на връщане в ЕС.
19
0
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
ОБМЯНА НА ОПИТ....ОТ БГ МНОГО КАЛИНКИ ЩЕ ГО КОМАНДИРОВАТ ВЬВ ФРАНЦИЯ НО КОЙ ЩЕ ГО ПРИЕМЕ ТАМ ИЛИ ПРИЗНАЕ КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падаем се на тия френски гейове,защо приемат ,така наречените бежанци ,и Германия и Белгия ,наивни хора,слугуват им,и накрая това се случва
17
2
 
4
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Този *** докога ще го цитирате ? Този е единственият изгонен поради некадърност ! Не че другите са много чак , но тоя е ударил върха по некадърност. Нямало е дори един заловен по негово време. Добре, че поне са го усетили и са го махнали. Бил професор ? По какво, по некадърност ли ?
16
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И това примитивно ченге станало професор? Боже!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой спонсорира всякакви терористи марксисти из света бе ченге.Моля не връщанте в ефир тия милиционери.Смърдят на доноси и кръв.Нали вие обучихте Агджа.Лицемери.
14
1
 
5
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Запада трябва да признае успехите на соца в това отношение, исляма беше интегриран изцяло с много прости мерки, никакви НПО, без чужди имами без джамии, изумаване местния език и без етнически партии. Всичко това накуп е юдейска схема за смазване на ЕС от собствените си правила. Чисто убийство както се казва
13
1
 
2
 
! Отговори
Ю Ес Ей преди 3 години
Аз се сещам за едни които и преди 89-та и сега още спонсорират тероризма.
12
1
 
6
 
! Отговори
Българина преди 3 години
След 30 г демокрация и западни безценности, ЗАПАДА трябва да признае успехите преди 1989 в тази област. Няколко атентата в България доведоха до възродителния процес, мерките издържаша до Сарафово. Цели 30 г нямаше дефакто. Но с чуждите имами и нпо та тук ще зачестяват, както и с оформените вече ГЕТА, турски и ромски, настиганахме франция много бързо. Запада ще бъде смазан от собственото си лицемерие и невежество. Да не ги последвам и в това а!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Труден е за проследяване, понеже е те си ги правят, всичко е игра !
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радулов ,я кажи кой спонсорираше ислямския тероризъм до 1989г.Не се правете на луди, доносници и ченгета.
9
1
 
2
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Питам: защо Шаблитата от Же Суи Шабли, който толкова яко си бяха накичили снимки и подкрепа във фейса, сега не си качат в профилите снимки на карикатуруте на Шабла на пророка Мохамммед? Последно, шаблита ли са или не са?
8
0
 
5
 
! Отговори
Бай Радуле преди 3 години
Тероризмът във Франция е режисиран в еврейските лаборатории за социално инженерство и може да бъде проследен по пътя на исляма, който бива използван като оръжие. Франция би могла да се справи с проблема с една бърза промяна в конституцията и последвала масова депортация на враговете на французите, чиято дефиниция е ясна и точна - нефренските елементи, защото мулти-култито е рецепта за трагедия. Поредните отрязани глави в Ница само го потвържават за пореден път!
7
0
 
11
 
! Отговори
Брей! преди 3 години
Тероризмът във Франция е ясен за всички нормални хора. Не можеш да отвориш границите на една държава и да я напълниш с хора от свят, абсолютно несъвместим в културно отношение, хора на съвсем различно цивилизационнно ниво и изповядващи варварски ценности и религия, която ги учи да колят различните по вяра и в същото време да очакваш нещо по-различно от търкалящи се по тротоарите глави на прясно заклани местни хора. Най-отвращаващото в тази работа е как Макрон и Сие се правят на изненадани!
6
1
 
9
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Проблемът започва още у дома. Това са емигрантски семейства, много сплотени, жените обикновено дори не говорят езика. Силно религиозни, гледат новини и коментират помежду си крайно и радикално. Като ти се каже 200 пъти "този е друговерник и трябва еди какво да му се случи" накрая отиваш, купуваш си един нож и го правиш. Това не са организирани терористи
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големият терорист е медията и винаги е без наказана!
4
1
 
3
 
! Отговори
!!! преди 3 години
И тази новина е вид вербовка за по слаби психики нищо чудно утре един шизофреник да откоси десетина мюсюлмани и после обратното.Борбата с тероризма не става чрез сеене на омраза малко им трябва на Брайнковци и Сеидовци
3
0
 
11
 
! Отговори
Не е трудно преди 3 години
Не ги пускат и готово. Ако продължат да се пълнят с мислими са обречени на жестока гибел
2
0
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Проблемът не са мюсюлманите, а алчните (либерални ес) политици, които ги вкарват в европа (докато пращат наемните си убийци на хиляди километрш от дома да избиват цели села).
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радулов не прикривай истината! А кажи точно как се вербуват терористите от службите?