Димитър Аврамов: За съжаление французите са расисти

Според него карикатурите на "Шарли ебдо" не са свобода на словото
31 окт 2020 13:40, Нели Христова
123
Димитър Аврамов: За съжаление французите са расисти
Снимка: БГНЕС

„Разпалването точно сега на потенциално опасни проблеми във водещи демокрации като Франция и САЩ се дължи на човешката глупост. Когато всичко е наред - икономиките преживяват растеж, хората са обладани от позитивни емоции, е много лесно. Но когато се появят един или двама души на силни позиции в света и започнат да проявяват собствените си негативни черти, хората започваме да ставаме много лесно такива, каквито сме днес“. Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

По думите му в Полша често има опозиция срещу абортите, затова случаят с протестите там е нормален, но все пак краен:

„Аз съм изключително шокиран от късогледството и радикализма на френското общество. Да си мислиш, че тъпите карикатури на радикална редакция на едно списание, защитата на тези карикатури е свобода на словото, значи много си изглупял… Не трябва да се подлагаме на радикалите. Свободата свършва там, когато навлизаме в нечия чужда територия… Френската държава излага на риск собствените си граждани… За съжаление французите са расисти“.

Аврамов допълни: „Моделът на международни отношения се промени с влизането на Доналд Тръмп в Белия дом. Светът се върна към доктрина, подобна на реалполитик от 19-и век, където правото на държавата да защитава интересите си се слага на масата и се казва – край, друго няма. Въпросът е кой решава какво е важно за държавата? Решава го управляващият елит. Когато той извади на първо място демагогията, така навремето се е стигало до фашистки режими и нацизъм. Това даде шанс на политици – неподготвени, с огромно его, да задържат властта си благодарение на радикализирани малцинства… На много места радикализацията може да доведе до предвоенни състояния“.

Според политолога, когато хората излизат на протести в резултат на криза, произвеждат следващо състояние на демагогия:

„Когато протестите са конкретни и адресират качеството на управлението, могат да произведат нещо хубаво. Що се отнася до коронавирус пандемията, тя отдавна се превърна в политическа пандемия. Здравен въпрос ли е, че няма достатъчно медицински персонал? Не, това е въпрос на управленски решения, които не са вземани на време. Здравен въпрос ли е, че в редица страни няма добра организация по овладяването на разпространението на кризата? Не е здравен въпрос“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Какви расисити са французите? Половина Франция са мусулмани.Именно тяхната толерантност им се връща сега и за в бъдеще.Гостите се опитват да променят държавата по техен си начин и по ирония точно от това което са избягали.
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви демагогии бе Аврамов? Избиване на мирни хора? Религия, застрашаваща живота на хора, трябва да се забрани! Просто и ясно.
97
2
 
2
 
! Отговори
Кан Тервел преди 3 години
До Vive la France Франция не е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят.Разбира се люлка и майка е Велика България. Ти си забравих нали?
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На муслитата им свършва нефта и сега злобеят, че скоро ще слезнат от ферарирата и пак ще се качат на камилите.
95
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом расисти са си напълнили държавата с арабески и талибани, какво да кажем тогава за държавите на нерасистите?
94
11
 
7
 
! Отговори
Vive la France преди 3 години
Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят, а Аврамов е един анонимник.
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нацисти,радикали, радикали...Добре си е научил комунистическия урок другаря Аврамов.Всички комунисти са били почитатели на ислямизма.
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че *** -*** са,ама какво от това вече. Става въшрос ,че те,и наистина глупости показаха и що за стока са исляма.Чертата е мината.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислене на пораженец.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя пък... то е така, расисти са, и ще прибегнат до методите на Фюрера рано или късно. прав си. после да няма виене.
89
5
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Не приемам подобни глупости. Религията е идеология като всяка друга. Така, както мога да иронизирам, да се подигравам и правя шаржове на мутрата от Банкя, така мога да го правя и за Хитлер, и за Сталин, и за всеки. Или ще засегна чувствителността на техните последователи? Техният педофил има за какво да бъде иронизиран. Що те не иронизират Исус? Сигурно, защото щадят чувствата на християните... Просто няма за какво да се хванат.Ся остава да ми забранят и Простата кърджалийска п** да осмивам!
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аврамов е предател и психопат.
87
1
 
20
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Французите са расисти, а мюсюлманите, които не признават други религии и ги учат по всякакъв начин да принуждават хората да приемат исляма, не са, така ли? Нормално ли е според тоя политолог да убиеш човек, който е онагледил урока си със списание?
86
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
ИСЛЯМОФОБИЯ,ХОМОФОБИЯ,КСЕНОФОБИЯ,И ПРОЧИЕ ИЗМИСЛЕНА И СЪЧИНЕНА ОРАЛНО ЛИБЕРАСТКА КЛИЗМАТОЛОГИЯ (не казвам нарочно терминология) За да ни промива мозъка и направи говореща биомаса.
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя чорап пък само да не защитава ислямистите
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има раси, и някои от тях са по-еволюирали от други, то расизмът е напълно нормално поведение, съобразено с наличните факти.
83
3
 
14
 
! Отговори
българин преди 3 години
Прочетох името само на тоя и заглавието.Абе ейййй.Французите ли са "расисти"? Няма повече хора в света с тъмен цвят на кожата повече от Франция САЩ и Англия живеещи там! Френското общество е прекалено солидарно към тази прислойка свикнала да се катери по дърветата за банани!Франция си навлече гнева и на мюсюлманската общност без да го желае! Ясно ли ти е че е трудно дори НЕВЪЗМОЖНО 2 религии да живеят заедно в Европа? На времето през соца за това имаше гРАНИЦИ! В Европейското "семейство" е така!
82
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Абе склед като говорите за расизъм, защо не споменавате евнреите?! Че те вземат трилиони и трилиони, защото са биле гонени по расови причини, и вече са взели всички банки и сами си приписват тези суми. Нямате отговор? - това е и расизма.
81
3
 
22
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
До РасистИстината е ,че това списание не е много френско /за тези които искат да знаят могат да проверят кой точно му е собственик/ Публикуването на подобни карикатури е всичко друго но не и свобода на словото.Що се отнася до изповядащите ислям никой като нас българите не знае по-добре какви изверги и безчовечни същества са.Аз лично не вярвам , че могат да се променят .Те не искат да се променят ,а да избият всички които не са с тяхната религия.Къде е сега магията на ориента?
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"negro" на испански означава черен. и това не е обидно.