С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена

Те са успели да избягат
Обновена: 31 окт 2020 15:21 | 31 окт 2020 09:36, Нели Христова
272
С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена
Снимка: БГНЕС

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС.

По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Полицията е пристигнала по сигнал на настоятеля, но нападателите успели да избягат, посочва БТА.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер осъди инцидента.

По информация на изданието „Кронен цайтунг“ църквата е затворена от съображения за сигурност.

На 29 октомври вътрешният министър нареди на полицията да увеличи патрулите на обществени места на фона на нападенията във Франция.

Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си и властите ще продължат решителната борба с политическия ислям, заяви вчера канцлерът Себастиан Курц в отговор на нападението срещу виенската църква.

Повечето французи се съмняват в способността на властите да ги защитят от нападения на терористи след поредицата от атаки, извършени този месец от радикални ислямисти. Само 26 на сто са спокойни за своята безопасност. Това става ясно от допитване на социологическата агенция „Одокса“.

Доверието към правителството по този въпрос рязко намалява, пише вестник „Фигаро“. По този показател спадът е със 7 на сто  след жестокото убийство на учител от 18-годишен чеченец край Париж. Властите обещават да мобилизират около 4000 военни, които да помагат за  охраната на храмове и гробищни паркове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до МислещСамата истина.
213
0
 
0
 
! Отговори
333 преди 3 години
До АнонименНито по възникването си, нито е подобна, а пък да кажеш, че по същността си прилича - съвсем не.Справка - Исус и мохамед. Вторият - неудачник до 40-те си, после нещо му става и почва...Не само проповядва а и действително живее от войни, грабителства и убийства. Нищо, ама нищо общо с Исус, неговото дело и неговия живот.
212
1
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Това което се случва както във Франция така и в Австрия карикатури глупости си е чисто и просто провокация и манипулация настройване на мюсюлмани срещу християни Трябва да се прояви разум и търпение . Кой има сметка от лошите отношение между християни и мюсюлмани разбира се лукавите евреи
211
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е началото на краят...
210
0
 
6
 
! Отговори
В 21-ви век преди 3 години
В Европа не е безопасно да си християнин и не е желателно да го казваш публично.По-безопасно е да си мюсюлманин.Да, това е положението.
209
1
 
1
 
! Отговори
Божият син преди 3 години
Недохрнената *** ам - гъл защо не се е разквичала още или предусеща коледата .!.
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И още нещо. Затварят една църква, ами да затворят по същия начин и една джамия,бе!
207
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, спомнете си Андерш Брейвик! Още преди 9 години каза човека какво ще последва от "толерантност" и мултикултурализъм, после дойде мигрантската вълна и....много трудно ще се овладеят нещата от тук насетне. Няма ли нормални политици на континента (с изключение на Виктор Орбан,разбира се), които да вземат някакви мерки, предвид ставащото???
206
0
 
9
 
! Отговори
Св. София преди 3 години
А то в Ейстанполиин не направиха ли църквата Св.София в джамия тези *** то от ататюрк беше превърнат в културен култ музей, тия исламски екстремисти и нео османци са беда за човечеството, всеки да си събере акъла в главата.
205
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За които не знаят, ислямската религия при възникването си и в същността си е подобна на християнството - изповядват се изконни човешки ценности. През вековете обаче, нещата коренно се променят, за да придобие религията сегашния си вид с насаждане на омраза към хора от други вероизповедания.
204
2
 
8
 
! Отговори
Св. София преди 3 години
Абе бай Хасан ти много мислиш с турска глава, малко мисли като човек, неутрално, тогава ще се види правилната картинка кои са тираните, между другото вие сте исламизирани ромеи и арменци ако прочетете истинската история и след това ставате главорези и джихадисти, анти хора, направи си генен тест и ще видеш, та то и пророкат ви преди е бил от еврейски клан, а коранът е написан 25 години след като е дошъл на пророка, защото пророкът е бил не грамотен, това го казва историята а не аз, история.....
203
1
 
8
 
! Отговори
К6 преди 3 години
Нападайте онзи с мустачките ще се събуди съвсем скоро
202
3
 
12
 
! Отговори
До Islam kazanacak преди 3 години
Мюсли, навремето така Германия се е пълнила с евреи и ц игани, но се появи един човек с мустачки който разбуни кошера и знаеш какво се случи през ВСВ. Недей много да лаеш, защото това може да последва и мюслитата като тебе, дето много лаят. Наистина търпението има край и накрая ще хапнете дръвцето. Ако не са тези страни които си изброил, днес Турция нямаше да я има, но не е късно това да случи и сега. Тя на едни кюрди не може да устои, а за Европа да не говорим. Спрат ли й икономиката, и фалит!
201
2
 
9
 
! Отговори
Русия преди 3 години
При Бай Тошу чалмити що не правих тъй?
200
0
 
12
 
! Отговори
Баба с бастуун преди 3 години
Честито на австрийците
199
0
 
5
 
! Отговори
Австрия преди 3 години
????????
198
0
 
14
 
! Отговори
Тюх, тюх, тюх преди 3 години
А Меркелек искаше да ги ползва за подобряване на генофонда. Трагикомедия...
197
0
 
14
 
! Отговори
Въх преди 3 години
С каква младеж се е уредила и Австрия.
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А е смърт не... Ама поне да ги бипуват публично.
195
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа и друг път се е справяла с ........като не искат с добро ще бъде както трябва.