Забраняват найлоновите торбички в Германия от 2022 г.

Тук не влизат пластмасови торби за многократна употреба
27 ное 2020 22:35, Ния Христова
21
Забраняват найлоновите торбички в Германия от 2022 г.
Снимка: Pixabay
Бундестагът, който представлява долната камара на германския парламент, снощи гласува да се забрани употребата и раздаването на леки найлонови торбички на клиентите при плащанията на покупките на касите на супермаркетите, предаде ДПА.
 
Мярката ще бъде въведена от 2022 г. след преходен период. По настояване на търговците той бе удължен от 6 на 12 месеца. Забраната не включва стабилните пластмасови чанти за многократна употреба и най-тънките найлонови торбички в секторите за плодове и зеленчуци, в които клиентите слагат и теглят стоките си.
 
"Пластмасовите торби са най-типичния пример за прахосване на ресурси", каза министърът на околната среда Свеня Шулце, цитирана от ДПА, по чиято инициатива се въвежда забраната. "Добри алтернативи на този амбалаж са кошниците за пазаруване, торбите от плат за плодове и зеленчуци, които могат да се перат, както и кутии за многократна употреба за стоки от щандовете за свежи продукти."
 
Според екологичните организации в страната, както и за опозиционната крайна левица и за Зелените, тази мярка е недостатъчна и няма да сложи край на използването на пакетиращи материали за еднократна употреба, отбелязва още ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
Защо си мислиш, че на запад са ходили с пластмасови ?
16
1
 
15
 
! Отговори
истината преди 3 години
и при нас предо 1990 почти не се използваха, всеки имаше вкъщи торбички или мрежи за многократна употреба, повечето неща се продаваха в бутилки или буркани от стъкло и имаше пуктове където изкупуваха стъклото и го преработваха, след това дойде "демокрацията" станахме модерни със замърсяването .... сега ще разберем, че преди 30 години сме били на прав път, не най-правилния, но във вярната посока. Ще трябва да изградим това което разрушихме
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А презервативите от хартия ли ще правят?
14
3
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А, наилоновите чували в болниците остават ли?
13
2
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ми ти така ще кажеш и, че да дрищиш по улиците трябва да ти е позволено. Ако оставят на такива кратунисти като теб, земята съвсем ще станен на кочинЯ.
12
1
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Имаш много здраве от арменския поп.
11
0
 
1
 
! Отговори
Пак ли... преди 3 години
Преди 30 години пак ги забраниха, и ...
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пенсионерНе ти се получава нещо ! Ще си реваш и накрая сам ще се откажеш, ама ще трябва да работиш. Гадно а?
9
9
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
даже и при Комунизма бяхме по-свободни, а Либералите били за Правото на Избор! Може ли, да ми кажат, вече на какво имаме реален право на избор след като ни диктуват, дори с какви крушки да си светим и какви торби да ползваме. Това е Върховна и Тотална Диктатура!!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е това да се случи в цял свят.Океаните са пълни с пластмаса.ТОВА ОЗНАЧАВА, че и кислородът в тях намалява.Освен, че унищожихме животните, сега ще унищожим и рибата.И ще си кукувамеНакрая взаимно ще се ***.
7
1
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Още от 2 ред ставя ясно, че заглавието е боза. Ще забранят, но това не включва ... Демек нищо няма да забраняват.
6
6
 
4
 
! Отговори
къде е преди 3 години
Надежда Михайлова?Кой плаща?Къде е Иван Костов?Защо болниците вече са магазини?Писна ми от демокрация и либерализъм.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България има 4 американски военни бази.Соломон Паси се радва.В Америка е капитализъм,тука-пак.Защо България е на първо място по смъртност в света?
4
4
 
0
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 3 години
КОРОНАВИРУСЪТ БИЛ "ОПИТ" ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗБОЖЕН СВЯТ АБЕ ЧАВКИ ПАЛЕСТИНО-ИЗРАЕЛСКИ ТОЯ СВЯТ БЕЗ БОГОВЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ АМА ЕДИН ЩЕ СИ ИДЕ ЧЕ НЕЩО МАЙ 1500 ГОДИНИ Е КАМЪК НА ШИЯТА НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ....МЛЪК, ЧЕ СЛУШАМ МУЗИКАТРЯС ПОКАЕТЕ! ЩЕ СЕ ПОКАЯ НА ГРОБА ВИ! БЕЗ ВАШЕТО ТРЯС, А СЛЕД МОЕТО ТРЯС!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го слушам от 4г
2
0
 
6
 
! Отговори
GG преди 3 години
Ще затворят ли фабриките за износ извън ЕС ? Пак е някаква стъпка, де...
1
0
 
21
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
На времето имаше мрежести торби от здрава корда. Имаше и стъклени бутилки за олио и лимонада....А уж щяха да рециклират пластмасата на 100%??