В Мадрид забраняват посрещането на Нова година по площадите

Забранено е придвижването между областите в Испания по празниците
4 дек 2020 15:47, Елка Василева
4
В Мадрид забраняват посрещането на Нова година по площадите
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на испанската област Мадрид реши да забрани посрещането на Нова година по площадите в областта заради заплахата от разпространение на коронавируса, съобщиха в Тwitter местните здравни власти, цитирани от ТАСС.

Тази мярка се отнася също до централния площад на испанската столица "Пуерта дел Сол", където през минали години се събираха хиляди хора, за да изядат 12 гроздови зърна под звъна на часовниковата кула.

"Автономната област Мадрид реши да отмени всякакви празнични прояви под звъна на камбаните за Нова година по площадите или на обществени места в областта", съобщиха властите.

Освен това ще бъдат въведени мерки срещу големи струпвания от хора до 7 януари.

Още по темата

Празничните шествия на 5 януари (кавалкадата на тримата влъхви - Cabalgata de los Reyes Magos) ще бъдат организирани също при спазване на ограничителни мерки.

По-рано испанското правителство обяви ограничения за придвижване между областите от 23 декември до 6 януари. Изключение се прави за срещи с роднини. На обеди и вечери за Коледа и Нова година е разрешено да се събират не повече от 10 души.

От началото на пандемията в Испания са регистрирани повече от 1 670 000 заразени с COVID-19 и над 46 000 починали от заразата. В края на октомври испанското правителство отново въведе в страната извънредна ситуация, продължена до май догодина, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е тръгнало ,Италия ,Испания ,Германия и други ще има ,интересно как ще е тук,като ще ни каринтинират ако ходим у Европата
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тьпо е са, кво....Събират се некви християни да дигат джангър.Ще се съберат като хората на Ханука, ще запалят по една свещичка мирно и тихо и това е.
2
6
 
3
 
! Отговори
x преди 3 години
Новият Световен Ред
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви са тея измишльотини кои к