Меркел: Държавната помощ за бизнеса не може да продължи вечно!

Германия предвижда разходи за половин трилион евро догодина
5 дек 2020 17:47, Анисия Иванова
42
Меркел: Държавната помощ за бизнеса не може да продължи вечно!
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че мащабната държавна помощ във връзка с коронавируса не може да продължи безкрайно в сегашната степен, предаде ДПА.

"Федералното правителство, провинциите и общините трябва да работят заедно добре и конструктивно, за да преодолеят пандемията и последиците й по възможно най-добрия начин", отбеляза канцлерката в седмичното си видеобръщение преди парламентарните преговори за бюджет 2021.

Във вторник се очаква Бундестагът да обсъди проектобюджета за догодина, една трета от който се предвижда да бъде финансирана с дълг.

Коалиционното правителство планира през идната година да изтегли заеми за още 180 милиарда евро, като Меркел подкрепя нарастването на дълга.

"Разходите биха били дори по-високи - финансово и социално - ако много компании фалират и милиона работни места бъдат загубени", изтъкна тя. Канцлерката добави, че през 2021 година държавата отново може да похарчи големи суми заради икономиите, направени през последните години.

Общо Германия предвижда разходи за половин трилион евро и близо двойно по-големи заеми догодина. Ще има и данъчни облекчения за много граждани, посочва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 3 години
Да довърша: До Анонимен 21: Един пример с кремиковци - и при соца и след това е било на загуба, вижте има статии в интернет, до последно преди да го затворят държавата му даваше примерно 500 милиона на година, опростяваше му дългове и пр., въпреки че е било калпаво предприятия. Затова при соца сме трупали дългове и сме печатали пари на поразия - докато не дойде фалита и после (хипер)инфлацията (1991г. и 1996-97г.). И затова казва Меркел, че помощта не е безкрайна, иначе пак инфлация ни чака
30
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 3 години
До Анонимен 21: Абе при соца всички предприятия са били държавни, не е било нужно да работят на печалба (затова много са били всъщност на загуба). И е хвърляла маса пари на вятъра да поддръжа фалиращи предприятия (аз не си спомням да е имало фалирало предприятие по тази причина при соца). Парите обаче в крайна сметка не идват от никъде и при соца сме трупали дългове, докато накрая самия соц фалира. На запад подпомагат печеливши фирми, които са в затруднение заради короната например.
29
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 3 години
"Германия предвижда разходи за половин трилион евро догодина"-вие знаете ли що е трилион??? знаете ли че БВП на Германия е около 4 Билиона Евро или 4000 Милиарда Евро? А знаете ли че американските и европейските числа се различават?Некомпетентността е безгранична..
28
0
 
3
 
! Отговори
Каква държавна помощ преди 3 години
Ами такава, която държавата трябва да осигури след като спира бизнеса. Но и бабката само се пъчи за прид Европата, ама само обещания за вярващите. Ще си отиде безславно
27
0
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
Нали всички сме капиталисти, каква държавна помощ?или на думи сме демокрация, а реално си е див социализъм на всякъде по света.
26
0
 
3
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Frau Меркел да дойде тук, да види как се справяме без помощи, планове и организация. Слабаци!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така,така!Сама пандемията,ковид-а и последствията ще са вечни!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска да каже ако ще фалирате, фалирайте и да се приключва тоя "бизнес"
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще каже няма помощи вече, но не може и да работите, може само и единствено ако сте ваксинирани, работата е ясна, прозрачни са вече, скоро ще я линчуват, не се лъжете хитлеристите скоро ще им писне от глупостите на тая
22
0
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Бизнеса не е блиц криг а война на изтощението като ПСВ .Субсидиране на ,,бизнеса,, означава че и другите ще трябва да правят това.,,Бизнеса,, се субсидира чрез много методи които струват огромни ресурси на обществата . Това означава смърт за западна цивилизация .Смърта се забава чрез печатане на пари и вземане на дълг без да се променя нищо.
21
2
 
9
 
! Отговори
Й.В.Сталин преди 3 години
Тая надмина Ленин по издаване на декрети
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавна помощ имаше при лошия соцААлизъм, когато ходехме по два пъти на почивка през лятото(море и планина), пенЦиите стигаха за повече от мляко и хляб на ден, а ромовете заобикаляха милицията отдалеч.Какво е по-различно днес в строя, освен името му и това, че ни зоват господа, вместо другари?
19
0
 
14
 
! Отговори
Z10N0101 преди 3 години
А бизнеса как може вечно да ви издържа разни политечески хрантутници ?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опоскаха парите на пенсионерите.
17
2
 
4
 
! Отговори
бивш преди 3 години
поздрави от Dойчлand , бъдете живи и здрави :)
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако съм бежанец от Африка или Азия ...може ли ?!?Но ,не е плащаш ти /помощта /,нали ?!
15
0
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Виждам, че си се добрал до кодовото й име !
14
4
 
24
 
! Отговори
Баба Мерка преди 3 години
Вечно може да продължава само държавната помощ за араби и мюсюлмани, германците да не си правят илюзии !
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожа другарко капиталистка, вие капиталистите надминахте и лошите комунисти. Времето на дотациите явно не е свършило, а капитализмът май се оказа боядисан държавен социализъм.Кое от двете е по-лошо?
12
2
 
22
 
! Отговори
Муамед преди 3 години
За мен ще е вечна помощта. Ще си получавам доживотно социалки, ще закачам девойки, тук таме се сбия с някой, просто за спорта