BioNTech предупреждава: Да не се отлага втората доза от ваксината

Поставя се до три седмици след първата имунизация
5 яну 2021 16:30, Петя Славова
59
BioNTech предупреждава: Да не се отлага втората доза от ваксината
Снимка: БГНЕС

Германската фирма BioNTech предупреди, че няма данни, подкрепящи "безопасността и ефикасността" на отлагането на поставянето на втората доза от ваксината й срещу COVID-19 след повече от три седмици. Предупреждението идва на фона на решението на някои страни да отложат временно втората инжекция, за да дадат на повече хора първата доза, предава БГНЕС.

BioNTech, която разработи ваксината с американския гигант Pfizer, заяви, че нейните клинични данни, показващи 95-процентова ефикасност, се основават на график от две дози, разделени от 21 дни.

Още по темата
"Безопасността и ефикасността на ваксината не са оценявани при различни схеми на дозиране", се казва в изявлението. "Въпреки че данните показват, че има частична защита от ваксината още 12 дни след първата доза, няма данни, които да доказват, че защитата след първата доза се поддържа след 21 дни."

Изправена пред ограничените доставки на ваксини, Дания заяви в понеделник, че ще разреди поставянето на ваксини до шест седмици, докато Великобритания заяви, че ще изчака до 12 седмици, преди втората инжекция. Германия също обмисля отлагане на втората доза за повече от 21 дни.

Привържениците казват, че практиката би позволила на по-голямата част от населението да получи първата доза.

"Докато решенията за алтернативни режими на дозиране се вземат от здравните власти, ние вярваме, че е необходима втора доза, за да се осигури максимална защита срещу болестта", казаха от BioNTech.

Базираната в Майнц BioNTech заяви, че продължава да се ангажира да продължи "диалога с регулаторите, здравните органи и правителствата", относно "всякакви решения за общественото здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Ето какво е одобрила Европейската агенция по лекарства: Точка 6.2: "Този лекарствен продукт НЕ ТРЯБВА да се смесва с други лекарствени продукти".А здравният ни министър има престъпната безотговорност да го препоръчва на онкоболни и възрастни, които пият с шепи различни лекарства. За тази ваксина НЕ са правени никакви изследвания за взаимодействието й с други лекарства! Рисковете са за сметка на ваксиниращите се! Те и затова подписват деклалация, че са наясно без, разбира се, да са наясно с нищо
44
13
 
2
 
! Отговори
Ian до 43 преди 3 години
Не си преминал през вируса, за това така говориш
43
2
 
5
 
! Отговори
ЕСССР преди 3 години
До Не бива да мислимНема да мислиш,комисарето чекисти от ЕС са приели закон за клане на щастливи овце!
42
6
 
1
 
! Отговори
Не бива да мислим преди 3 години
Обикновения човек не бива да мисли.Вместо него мислят началниците му,министрите и премиера.Щом са рекли да се ваксинират всички,няма какво да се обсъжда,а всички да минат по реда си да се боцнат.За здраве и отново да се върне старият живот.
41
4
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Цялата тая световна кампания за ваксиниране вони! В крайна сметка 80% от хората въобще не боледуват от тоя вирус или поне не усещат болестта, а смъртността е съизмерима с грип.. Е защо тая алчност тоя зор бе?
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно в ЕС ,не вярват на ваксините ,в новините казаха че имало само 500 души за огромна Франция ,в Германия също няма много хора ,Ко ще кажете професорчета
39
1
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Фанете го тоя и го ваксинирайте публично пред министерски съвет.Стига е клявкал като мисирка по медиите.Оня Мангърата дето искаше пенсионери да ваксинира къде се скри?Гешев ,фанете ги и ги ваксинирайте немедлено!Има ли още склерози от БАН за ваксиниране?!Изядоха бюджета и за *** няма,а другаря С О Р О С гледа през гугъла!
38
6
 
6
 
! Отговори
Никакво отлагане преди 3 години
Запланували са 15% да се гътнат от ваксините само.
37
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно, стерилизацията трябва да бъде завършена. Никакво отлагане.Кастрацията да върви по график.
36
2
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
До до чокоСутринта по телевизията един експерт каза, че към момента окоро 15-20% от населението в България се е срещало и преболедувало този вирус. Следователно има имунитет. Както вървят нещата до масовата ваксинация още 15-20 % ще го преболедуват и тогава вируса ще започне да изчезва от самосебе си. Тогава ще дойдат ваксините ама вече никой няма да иска да се ваксинира, защото ще си има имунитет. Според същия доктор от 80 млн разболяли се в света , само 40 са били повторени.
35
7
 
6
 
! Отговори
до чоко преди 3 години
Недай говори глупости Чоко, няма кой да чака стаден имунитет и икономиките да са заключени до тогава.
34
5
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
В противен случай ще спаднат приходите.Освен това вижте как бързат с тези ваксини. Ако 60% от популацията го изкара този вирус ще изчезне от самосебе си. Ето защо, газ на ваксините а резултата за сметка на ваксинираните. И още една глупост дори изкаралите го да се ваксинират. Защо? С какво имунитета ми е по-слаб от на тези ваксинираните ? Чисто и просто няма да получат едни пари за мен. Ето с какво естествения имунитет е по-слаб от този придобит с ваксината.
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИванТо не е задължително да се ваксинираш за да пътуваш, ама щом се натискаш няма проблем, давай 10 000 Евро и пътувай.
32
10
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До Анонимен 30Още не мога да се вредя, за да се ваксинирам, а ми предстои пътуване. Това да стискат ваксината само за техни си хора е направо жалко. Иначе те първи се ваксинираха...
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИванКато му дойде времето с кеф ще ти подаря моята.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който си е сложил сега няма мърдане, втората е спешна, третата задължителна, третата животоспасяваща ...
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИванНали ти писах преди бе, отстъпва ти моя срещу 5000 Евро на доза за един човек.
28
7
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До Анонимен 26Наистина се бият и човек не може да се вреди да си сложи ваксина ако не е от богопомазаните.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я си ги сложете някъде тез ваксини !
26
7
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Купувам ред за ваксина. Ако някой си продава реда за ваксинация да пише тук.