Лекар в Германия: Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри!

Д-р Монев: Планирането на ваксините в ЕС - по политически причини
Обновена: 5 яну 2021 22:08 | 5 яну 2021 21:50, Елка Василева
216
Лекар в Германия: Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри!
Снимка: архив, БГНЕС

Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване. Това каза д-р Стоян Монев, лекар на първа линия в COVID сектор в общинска болница в Германия.

„Това, което успяхме, е да намерим поне донякъде ефективно лечение. Докато преди имаше болници, в които никой не оцеля след интензивно лечение, днес става дума за по-малко случаи на починали на брой заболели. Въпреки това концентрацията е голяма – в някои дни имахме над 30 хиляди заразени в Германия за един ден. Това успяхме да научим със самото лечение. Не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване или вярват, че то е някакво свръхлеко и не носи никаква опасност за обществената сигурност. Това е емоционална позиция. Това не е позиция, базирана на факти. Ние не успяхме с тези факти да предизвикаме някакъв разум или някакво смирение поне пред паметта на хората, които починаха“, каза д-р Монев пред БНР.

„Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри“, написа лекарят в социалните мрежи.

Още по темата

„От март до ноември имаше толкова много смъртни случаи, колкото през декември само. Може да си представите за какво нарастване на тежките случаи в интензивните сектори става дума“, посочи д-р Монев.

„Независимо какъв е бил пациентът, в момента, в който той усети, че въздухът не му достига, че заспива заради събрания въглероден диоксид в кръвта си – това е един вид кома, която се получава, този пациент би предпочел да се бе ваксинирал, да не беше стигнал до това интензивно отделение,“ каза лекарят.

Всеки може да провери, че от COVID пневмония към днешна дата смъртността е десет пъти по-голяма, отколкото при инфлуенца, допълни д-р Монев.

В Германия са изненадани, че са купени достатъчно дози ваксини за Европейския съюз или са купени достатъчно, но от „грешните фирми“, разказа още медикът. „Планирането е било въз основа на политически причини, не въз основа на медицински“, допълни той.

„В крайна сметка от всичко е било купено по малко, но от нищо – достатъчно. А в една такава пандемия, в която икономиката е затворена, в която бизнеси са екзистенциално застрашени, е трябвало да бъде казано – ще купим от всеки един от първите пет производителя за 60% от населението. Да, повечето ще бъдат изгорени, изхвърлени, няма да има нужда после от тях, но ще можем за два месеца, както Израел, да се справим с пандемията. В Израел са ваксинирани 13%,“ каза лекарят.

Значението на ваксината ще дойде в момента, в който около 70% от хората са ваксинирани или преболедували, уточни д-р Монев. „Вирусът в случай, че не изчезне след ваксинално покритие, ще се превърне във вирус, с който ще се борим, както се борим в момента с грипа.“

Възможно е на 100 хиляди души да има един или двама, които след време статистически могат да развият някакво заболяване вследствие на ваксината, но на 100 000 души в най-добрия случай има 500, които ще умрат от COVID, а в ситуацията в България смъртността достига на моменти 7%, подчерта Стоян Монев.

„Тоест между 500 и 7 000 души, ако 100 000 не бъдат ваксинирани, ще умрат, срещу един до двама с някакво възпалително заболяване на 100 000 в най-лошия случай. Не можем да сравняваме двете опасности. Опасността е като човек да бъде ударен от гръм или да получи сърдечен инфаркт. Огромна е разликата,“ каза лекарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 170Не убива самата интубация, а това, че стигнеш ли до интубация престават да се интересуват от теб тъй като поне в България те смямат за "пътник" и нямат намерение да правят допълнителни разходи (освен ако не си някой по-специален - но дори и тогава не е сигурно дали не интубацията, а докторите няма да те убият докато се чудят се чудят с какво да те натъпчат).
163
4
 
6
 
! Отговори
Я преди 3 години
Българина, топ конспиратор на света. Все някой ше го пре..е. Всички професори на ниво квартална кръчма. ЕЙ бастуни... ко искате вярвайте. Като дойде при вас ше видите. Не се пенете на доктора, а се ядосвайте на това че ви еб.т от 30 години и вие като мишки се навеждате. Там трябва да си впрегнете агресията. Щото сме тилкова велики, най старата държава, най древната. И? Какво? Къде сме сега? Ако Левски и Ботев са знаели какви ше бъдат българите през 21 век щяха да се самоубият.
162
2
 
5
 
! Отговори
До 180 преди 3 години
Лекарите са си лекари и то добро, но не за да се грижат за хората а за пари. То затова някои червени кадри страдат за онуй време, защото имаше грижа -истинска за хората. Сега всичко е бизнес. Няма връщане назад. Свиквайте.
161
2
 
5
 
! Отговори
До 1234 преди 3 години
И ко стана? Най голям икономически ръст, България имаше именно в периода, когато управляваше царя. И за да съм по точен, най голям ръст на икономиката и БВП на глава от населението в Бг имаше в периода 1999-2007. Провери, има го в уебстраниците на министерствата. Колкото за имотите. Ако на теб ти върнат имоти, взети насилствено от БКП какво ше направиш? Ще ги върнеш на държавата? Не царя е виновен. Виновни са тези, които са дали( подарили) имотите на баща му. Там е заровено кучето.
160
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния амбулаторен търговец с титла. Реклама на определено продукти като "изпитани" или "сертифицирани" и антиреклама на продукти, които не му носят дивиденти. Руснаците и Китайците, според д-р Монев не могат да правят ваксини - те имат не хора учени, а лукови глави. Проверете и вижте колко медици искат да се ваксинират, може би около 30%. Останалите 70% глупави хора ли са д-ре ?
159
2
 
3
 
! Отговори
1234 преди 3 години
То преди години един дедо каза ...Вервайте ми ..и после знаете какво стана!
158
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Монев, пазите ли сметка колко хора сте избили с тази интубация?
157
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилото е следното:На всеки който казва "вярвайте ми" не му вярвам.
156
6
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Лекар : Спомняш ли си как ти беше лошо и аз ти бих една инжекция ....Пациент : Докторе, съвсем ясно си спомням как ми би някаква инжекция и ТОГАВА ми стана лошо . Не забравяйте че днес ни лекуват докторите които, си купиха дипломите срещу три кокошки и едно прасе в "зората на демокрацията" преди 30 г.
155
7
 
8
 
! Отговори
Голям праз! преди 3 години
Не знам кво се плашите от тая интубация, че това трябва да е едва ли не причина хората да се ваксинират. Ми хубаво, ваксинираш се и после хващаш рак на белия дроб и ще те интубират до откат... Преди интубацията не си буден, че да ти е гадно. Мен са ме интубирали 4 пъти - 3 раждания и пластична операция. Ако си стигнал дотам да трябва да ти подават кислород, щото сам не можеш да дишаш, няма никакво значение от какво ще умреш и дали си ваксиниран.
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немците имат в изобилие бежанци ,да ги ваксинират безплатно )
153
4
 
13
 
! Отговори
321 преди 3 години
На 36 години, от 2 години заеършил медицина , лекар в немска болница на ниво специализант, а изказвания на ниво професор...явно говори политкоректно момчето за да го публикуват през седмица2
152
3
 
13
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
след като прочетох статията стигнах до извода че тези които са уязвими трябва да се ваксинират с което съм съгласен, познавам хора които изкараха вируса леко но те никога не са били боледували от грипове или не и последните 15-20 години, аз също не си спомням да съм боледувал от грип някога, настинка да, но тя минава за 1-2 дни при мен, а относно политическите решения сега разбирам защо неговорят за руската ваксина която четох че също е доста ефикасна....
151
3
 
7
 
! Отговори
за сравнение преди 3 години
От туберколоза през 2018 г. са умрели около 1,5 милиона души!От коронавируса досега за една година са умрели почти 1,9 милиона души!Малко повече отколкото от туберколозата нали?Обаче някой да ни говори нещо как да се предпазим от туберколоза?Вярно, засяга по-бедните страни с лоша хигиена. И все пак...
150
0
 
3
 
! Отговори
за сравнение преди 3 години
От малария по света през 2018 година например са се разболели 228 милиона души, като 405 000 души съответно са починали.Маларията е тропическа болест която се предава главно чрез ухапване от комар който пренася определен вид плазмодий.Ниската смъртност се дължи на добрите и ефективни лекарства и ваксина. Ваксината обаче осигурява само 40% защита.
149
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, интубацията е инструмент на днешната здравна инквизиция да вкара в пътя всеки, който се осмели да си помисли, че няма по-велики и всемогъщи от придатъците на фармацевтичните корпорации!!! Не че помага! Убива! Но това не е толкова важно! Просто се поклонете на вашите господари!
148
5
 
12
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ! преди 3 години
ДОРИ НЯМА СНИМКА НА ТОЯ ДОКТОР! ДАЛИ ИЗОБЩО СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ ДОКТОР?ИНАЧЕ СЪЧИНЕНИЕТО ПО ЗАДАНИЕ МИНАВА С УСПЕХ 3:00.
147
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ ЛЪЖЕЦ ДА НЕ МИ ГОВОРИ, ЧЕ СМЪРТНОСТТА Е 10 ПЪТИ ПО- ГОЛЯМА ОТ ИНФЛУЕНЦАТА! ЙХЕПТЕН НИ ВЗИМАТЕ ЗА ***!
146
5
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Редакцията, преди да пускате дълбокомислени словоблудства, да вземете да погледнете биографията на въпросния творец. Доколкото е видно, човекът дори няма специалност, отделно че няма как да разполага с данни, позволяващи подобни обобщения,
145
5
 
6
 
! Отговори
Опаа .. преди 3 години
"ще можем за два месеца, както Израел, да се справим с пандемията. В Израел са ваксинирани 13%,А Израел си купи модерна и спутник - нали не са като нас превилно 'ориентирани'.