В Германия налагат по-строги ограничения заради COVID-19

Удължават карантината до края на януари
6 яну 2021 07:39, Елка Василева
16
В Германия налагат по-строги ограничения заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че националната карантина се удължава до края на месеца и се въвеждат по-строги ограничения заради коронавируса.

"Необходимо е по-стриктно да ограничим контактите . . . Призоваваме всички граждани да ограничат контактите до абсолютния минимум", заяви Меркел пред репортери след среща с лидерите на 16-те германски провинции.

Новите правила за първи път ограничават несъществените пътувания за жителите на сериозно засегнати райони в Германия, посочва Ройтерс.
Хората ще могат да се движат на разстояние до 15 километра в градовете и окръзите, където броят на новите случаи на коронавирус е над 200 на 100 000 жители за седем дни.

Още по темата

На членовете на дадено домакинство ще се разрешава да се срещат само с още един човек на обществено място.

Подобно на много други европейски държави Германия се бори с втора вълна на коронавируса. В страната се засилва тревогата, че болниците ще изпитват сериозни затруднения да се справят със ситуацията.

Меркел каза, че новата разновидност на вируса, открита първо във Великобритания, увеличава необходимостта от по-голяма предпазливост.

Магазините и ресторантите в Германия ще останат затворени до края на януари. Училищата също ще останат затворени, а обучението ще се провежда онлайн поне до края на месеца.

"Вярваме, че тези мерки са оправдани, макар да са тежки", каза Меркел.
Тя заяви, че заедно с провинциалните лидери ще направят преглед на новите ограничения на 25 януари.

По данни на института "Роберт Кох" Германия е регистрирала в понеделник 11 897 нови заразявания с коронавирус, с което общият им брой е станал 1 787 000. Смъртните случаи са се увеличили с 944 и са достигнали 35 518.

В Германия тече ваксинация срещу COVID-19, а досега са ваксинирани 317 000 души.

Меркел изрази надежда, че разработването на нови ваксини срещу COVID-19 ще помогне за връщане към нормалния живот, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Знаем, че след като вече са налице ваксини, има изгледи за нормализиране на нашето всекидневие", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На членовете на дадено домакинство ще се разрешава да се срещат само с още един човек на обществено място."--------Какво следва? На членовете на дадено домакинство ще се забранява да се срещат с когото и да било.И накрая: на членовете на дадено домакинство ще се забранява да се срещат помежду си. Ще се обособят кутийки в жилището и ползването на коридорите и баните ще става по точен и предварително разрешен график.На тия германци някак отвътре им идва да "носят" извращения над личността.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И никакви разходки, никакви деца по парковете и площадките, край на свободата. Стой в къщи, и свиквай, така ще е занапред. Само с разрешение от полицията ще се ходи до магазина.
14
1
 
6
 
! Отговори
Bili преди 3 години
това не е новина - това се знаеше още от окомври 2019, га бе получен инструктаж по време на последната трнировка "ивент 201"...отпускане - затегане - отпускане - затегане...
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия вчера за пръв път е сред държавите с най-много починали за деня на човек от населението. Вчера Германия е на 10-то място в света след държави са доста малко население като Лихтенщайн, Гибралтар и т.н. Държавата с най-много население преди Германия е Словакия с 5,43 милиона население
12
8
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
В Бг кога? Или да си държим рекорда по смъртност ? А идва и новия щам.
11
5
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Браво на Меркел! Не затвори училищата, когато трябваше. Образованието и беше приоритет, та и наш б. принуди да реве: "Разпоредил съм се училата да работят."Тук обаче пак се повтаря същия есперимент. 8 ч. 30 деца в стая 20 кв.м. Надяват се на нещо, ама то е едно нищо. На по-малък натиск над болниците. Надали! Другата седмица ще почне пак по 2000 бройки. След две вече и умрелите по 100-120.
10
1
 
16
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Чакаме да започнат да разделят семейства....
9
2
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Запътила се е директно към устата на Ада. Всъщност, тя е една жалка и бедна, пропаднала и нещастна жена. Бедна, защото истинското богатство са семейството и децата. Другото е празна суета.
8
2
 
8
 
! Отговори
Гегентайл преди 3 години
Явно и там не си носят маските. Друго няма от какво да е.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които връчват награди Куденхофе-Калерги не могат да изправят пред международния трибунал. Хората трябва да го направят.
6
2
 
29
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Коя беше тази на снимката? Прилича на тежък криминален престъпник, който трябва да бъде изправен на международен трибунал за геноцид над етногрупи.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и Мерга,
4
1
 
26
 
! Отговори
Ето Я преди 3 години
Ето Из рода унищожил Европа!
3
1
 
10
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Малко да се поупражняват в извращения. А случаите са нагоре. Вече умират 20, 30 пъти повече хора, отколкото в "провалената" Швеция, при положение че населението и е 8 пъти по-голямо.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индианците от Северна Америка са подценили проблема с бежанците /белия ***/ идващ от Европа някога.
1
2
 
37
 
! Отговори
Bond преди 3 години
"На членовете на дадено домакинство ще се разрешава да се срещат само с още един човек на обществено място."=====================Следваща стъпка - разделяне на семействата.Изтрещяла бабичка!