Франция затвори 9 джамии заради "ислямския сепаратизъм"

Извършваме решителна акция, каза министърът на вътрешните работи
16 яну 2021 08:43,
54
Франция затвори 9 джамии заради "ислямския сепаратизъм"
Снимка: БГНЕС

Девет молитвени дома и джамии са били затворени във Франция в последните седмици, съобщи министърът на вътрешните работи на страната Жералд Дарманен, цитиран от Франс прес.

Девет от 18-те места за молитва, подложени на особено засилено наблюдение, са затворени, написа в Туитър министърът.

"Извършваме решителна акция срещу ислямския сепаратизъм", допълни Дарманен, който на 2 декември миналата година обяви масирана операция и проверки на 76 джамии.

Повечето се намират в парижкия район, е заявил източник от обкръжението на министъра, потвърждавайки информация във в. "Фигаро", цитирана от БНР.

Законопроектът, "засилващ спазването на принципите на републиката" и насочен срещу радикализма, ще бъде представен за разглеждане на депутатите в специална комисия в Националното събрание в понеделник, преди от 1 февруари да бъде дебатиран в парламента.

Тази сутрин се очаква вътрешният министър да се срещне с ръководители на трите основни течения във Френския съвет на мюсюлманското вероизповедание, за да се опита да смекчи вътрешните им разногласия по проекта за реформа на исляма във Франция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Vive la Republique! Vive la France!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ми е жал за Франция! Дала кръстоносни походи, завоювала Ерусалим, стожер на християнството и цивилизацията - днес една голяма тоалетна. Юроди, спомнете си, кои сте!
36
0
 
1
 
! Отговори
пълни преди 3 години
тъ па нари!
35
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да живее по европейските правила, закони, религии, да остане. Който иска да живее по азиатски, ислямистки правила в Европа, да бъде пратен обратно в ислямския свят.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворят ли джамиите, всички радикални ислямисти ще се върнат по родните места в Африка и Азия.Те не могат да живеят без джамии.
33
4
 
11
 
! Отговори
Пророка Моамед преди 3 години
Мюслюмани от всички дажмии....СЪЕШАВАЙТЕ СЕ!!!
32
4
 
7
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 3 години
Айдеее наштеее...почнахме ги!
31
9
 
14
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
Удри...удри..техната мама мюджихадиска!!!
30
13
 
7
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Сега затварят джамии утре ще започнат църкви. Либерали фашисти.
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това няма да реши проблема. Нали като затворят джамиите ще се събират по частни домове. Решението е едно: да се връщат там, откъдето са дошли.
28
1
 
13
 
! Отговори
Plant the seed преди 3 години
Много късогледо. Затваряйки няколко месджида няма да постигнат нищо. Най-радикализирани в Европа са конвъртите и те почти не ходят в джамия. С това темпо, след едно поколение ще има кметове-мюсюлмани. Общини, управлявани по шериата. Първо в Белгия, Франция, после в Германия. Както ни учи Исляма: Посей семето! Дори да виждаш края на света, посей семето.
27
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 29с никакво оръжие няма да превземаме европа,ние несме варвари като вас християните
26
3
 
20
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Франция не е казала, не ги е отворила, не е казала, не ги е затворила!Тъжно е за българите, които са били асимилирани от турците и след 140 години Освобождение пак ни управлява турската етническа партия и продължават да строят джамии и сараи и да наемат българи за да прикрият, че ние сме една турска провинция с лъжепатриоти.
25
2
 
21
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
сега е ред на мюсюлманите да правят кръстоносни походи на западИ с какво въоръжение ще ги правят тия походи мюслитата, със саби и камили?Какво въоръжение се произвежда в ислямските държави? Абсолютно никакво! Свестните оръжия си ги купуват от Европа, САЩ и Русия, а евтините - от Китай. От мюсюлманските държави единствено Турция и Пакистан имат някакво военно производител, но могат само да режат и да сглобяват ламарини, 90% от технологията е със западни части.
24
3
 
34
 
! Отговори
пфффф преди 3 години
Tия най-накрая са усетят, че с тая тяхната толерантност няма да я докарат до никъде.Или по-точно ша я докарат до кривата круша.Остава и фройлайн Меркел да го проумее тва и може и да се пооправят нещата.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25, много пушечно месо сте. Както искате. Тръгвайте
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам на мюсюлманите да четат Корана, а не да слушат глупостите на имамите. При Шейтан има място за 70000 имама. Така пише в Книгата. И за разнообразие могат да прочетат и Библията. Тогава ще разберат колко ги манипулират от Саудитска Арабия. Вярата в Бог е една, чоджум...
21
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахоха,европа ще е мюсюлманска и да си съдерети зоднитечасти нищо неможете да направитесега е рид на мюсюлманите да правят кръстоносни походи на запад
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не затварят джамиите, а имамите, които призовават към радикализъм. А на вярващите вместо молитви да им пускат да слушат Дебюси - това облагородява звяра в сърцето.
19
3
 
10
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Мен тате ме ваксинира още докато бях малък.Заедно с чичо Яшар.