Гърция запазва вечерния час, но отваря моловете

В тях ще влиза строго определен брой хора
16 яну 2021 18:35,
10
Гърция запазва вечерния час, но отваря моловете
Снимка: БГНЕС

Гръцкото правителство продължи за неопределен период карантинните мерки в цялата страна, но заяви, че магазини и молове ще отворят врати в понеделник, при строго ограничение на броя на влизащите купувачи, съобщава вестник "Катимерини", цитиран от БТА.

Ръководителят на Гражданска защита Никос Хардалиас заяви, че вечерният час, ограниченията за пътуване в страната и препоръките за оставане вкъщи ще останат в сила, след като бяха въведени за пръв път в началото на ноември. 
 
Магазините, затворени от 3 януари, ще бъдат отворени с ограничено влизане на купувачи, които са попълнили документи да им бъде разрешено да излязат от дома си, което обикновено се прави със съобщение по мобилен телефон.
 
Локдаунът в Гърция бе въведен на 7 ноември, за да бъде намален броят на заразяванията и смъртните случаи от Ковид-19, който през последните седмици спадна. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви вчера, че всеки месец на локдаун струва на гръцката икономика 3 милиарда евро, отбелязва "Катимерини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3РядкоТъпо същество си...
6
10
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Всъщност, за локдауна са отговорни ей такива разни "смелчаги", като тебе, които много знаят, ама пред работодателя си- по-ниски от тревата и бачкат там за 1500лв.. Мислят си, че вирус няма, а сеят зараза наред. И после какво става от тяхната безотговорност? Локдаун. Но нищо де, точно тези, които причинха локдауна, най-много страдат от него (обслужващата класа, нископлатената). Няма какво да ти обяснявам- във фиша със заплатата ти си пише и мислене, и всичко.
5
6
 
8
 
! Отговори
Паралията преди 3 години
Отваряйте границата,че ми се ходи на Халкидики.
4
9
 
16
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
,,Измисленият вирус"????Когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено!......Нормален човек,не може да изрече такава глупост!!!Нисша форма-да в твоята кратунка!
3
23
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
За локдауна са виновни мишлета нисши форми на живот като теб,едните които ги е шубе от измисления вирус и другите които само лаят затворени в колибите вместо да излезнат на въстание!!
2
12
 
15
 
! Отговори
Щабът преди 3 години
Ние няма да отворим заведенията и моловете, докато новозаразените не станат отрицателно число, и докато не приключи ваксинацията през 2024г. За локдауна сте виновни вие, гражданите, че не спазвате мерките!
1
15
 
12
 
! Отговори
Тулупа преди 3 години
Не ме вълнуват гадните гърци