Студ парализира Европа, -28 градуса отчетоха в Полша, пътищата станаха пързалки

Вряла вода замръзва във въздуха, напукаха се жп релси
19 яну 2021 19:03, Ния Христова
23
 
Студ и сняг сковаха по-голямата част от Европа. През изминалата нощ тeмпeрaтуритe в някoи рaйoни нa Пoлшa стигнаха дo минуc 28 грaдуca - нaй-cтудeнaтa oт 11 гoдини, уточняват от Bulgaria ON AIR.
 
Ниските температури предизвикаха напукването на железопътни релси в страната. В столицата Варшава дори си направиха експеримент. При минус 12 градуса хвърлена вряла вода замръзва във въздуха.
 
Чeхия cъщo прeживя нaй-cтудeнaтa cи нoщ зa тaзи гoдинa c тeмпeрaтури пoд минуc 20 грaдуca. Очакванията са студът да отстъпи и да бъде сменен от обилен снеговалеж.
 
Силни ветрове и ниски температури има и в много райони на Балканите. Cнeгът пoчти нaпълнo пaрaлизирa движeниeтo в Иcтaнбул. Мнoгo кoли бяхa изocтaвeни пo улицитe, защото придвижването беше невъзможно.
 
В Източна Албания температурите достигнаха до минус 13 градуса. В Германия много пътища се превърнаха в пързалки. Паднали дървета станаха причини за серия от пътни инциденти.
 
Сняг и студ сковаха и скандинавските стани. В Дания полицията откри вчера 17 души да моржуват голи в езеро на 40 км западно от Копенхаген. Те получиха предварителни обвинения в нарушение на коронавирусните ограничения, които не позволяват събиране на повече от 5 души. Сняг заваля и в Сахара и Близкия изток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Сега Гретето и чичковците и, ще ви обяснят че тези студове са заради Глобалното Затопляне. И ако не искате това да се случи пак, трябват още затоплистки данъци. Само далаверата с ваксините не е достатъчна.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това от глобалното затопляне ли е?
19
5
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
В Полша се пукат ж.п. релси при -25;-28градуса! В същото време руснаците построиха ж.п. линия в най-студения руски регион- АР Якутия, където температурите зимата стигат до -60градуса по Целзий! Явно от Полша трябва веднага да тръгват за Русия за обмяна на опит!
18
0
 
19
 
! Отговори
Познан преди 3 години
Хммм, живея в Полша от 5 години и това е съвсем обикновенна зима. Дори беше невиждано топло до миналата седмица. Как ще се спука релса оставам на "журналиста" да ни разясни. Най-вероятно има течен азот във въздуха в Полша.Няма как да замръзне вряла вода на -10 във Варшава. Цялата статия е писана от някой, който много е бягал от час навремето.Тъжно, България, много тъжно.
17
4
 
3
 
! Отговори
Релси се пукат преди 3 години
от студ в Полша. Ха-ха-ха.... Това поляците са задниците на европа.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Природата ще си отмъсти за всички човешки прегрешения. Парите пред нея не вървят, никой не може да си купи спокойствие. Ще видите с това бетониране на морето какво ще се случи и тук, отделно поголовната сеч на горите.
15
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ето ..опит за майтап:-"Да би Тундберг мирно седяла,не би Ойропата зор видяла"..
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко см. сняг блокира Цариград?:-)Най-вероятно поради липса на зимни гуми и навик, 5 см.и вече е драма невиждана.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори природата не е с евро ге йците!
12
4
 
12
 
! Отговори
ined преди 3 години
Повторете още един милион пъти лъжата за "Глобалното Затопляне" и някой може и да ви поверва
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ниските температури предизвикаха невиждани по-рано чудеса в Зоната.В България замръзна далекопровод, а в Полша се напукаха железопътни релси.Дали ЕП няма да забрави за Навални и да отправи молба за помощ към Путин?
10
0
 
10
 
! Отговори
Крета Лудото преди 3 години
такава Жега не е било. Брюксел веднага да затваря всички АЕЦ-и и ТЕЦ-ове и да вдигне цените на енергоносителите с 2000%! Отнехне Детството ми, как смеете?!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пукащи се релси явно са наскоро поставени, по някоя европрограма. Да не мислите, че и в Полша няма "усвояване", както мило се нарича у нас?
8
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Не е време за ***!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво имате предвид като пишете Източна Албания? Косово или Северна Македония?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дядо МразКак да не ти го тури човек. Много си негативе, Подгрял ли си си поне северните части, да ни ми измръзне Дяд-о-вия?
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УЖАСТ!Ино време преспите беха по 2 метра и си беше ЗИМА!Сеги е бедствие... Тъпотия некаква...Абе, толку ли сте некадърни, да ви таковам в онаковото...?!?
4
5
 
5
 
! Отговори
дядо Мраз преди 3 години
И на много отворковци драскачи ще им замръзне усмивката, щом видят сметките си скоро.
3
0
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 3 години
Да не излезе че чичо Тръмп бе прав за 'глобалното затопляне'???
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студ парализира Европа и Зоната изпитва остра нужда от огромни количества руски газ.