Българин е загинал при експлозията в Мадрид, минавал случайно пред сградата

Най-малко трима са загинали, а 11 са ранени
Обновена: 21 яну 2021 06:09 | 21 яну 2021 06:00, Анисия Иванова
20

Снимка: БГНЕС

Най-малко трима души загинаха, а 11 бяха ранени, след като взрив частично разруши сграда в центъра на Мадрид. При експлозията е загинал и 47-годишен български гражданин, заяви външното министерство на България.

Посолството ни в испанската столица е било информирано за смъртта на нашия сънародник устно по два различни канала от местната полиция. Очакваме официално писмено уведомление, уточняват от външното ни министерство.

Експлозията избухна в центъра на Мадрид вчера. Според доказателства взривът е бил причинен от изтичане на газ, казаха спасителните служби в испанската столица. На тротоара пред взривената сграда са били две от жертвите, едната от които е българският гражданин. По думите на вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо те минавали случайно пред сградата, съобщи БНР. И двама загиват на място.

Още по темата

Третата жертва е 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне в ремонта на газовия котел, който бил повреден.

11 са ранените, един от които сериозно. Сред пострадалите са 5-ма свещеници, които били в енорийския дом-

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути в сряда следобед няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните.

Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина. По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали. Те са преместени в общински резиденции.

Живеещите на улица Толедо първоначално са били евакуирани, а след това са се върнали по домовете си. Само 3 семейства са останали в общински жилища, докато не се установи дали апартаментите им са безопасни.

Взривената сграда ще бъде съборена, като работата по отстраняването й ще започне още днес. Жена, чийто син учи в училище близо до сградата, където е избухнала експлозията, заяви, че "всички прозорци в една от класните стаи са били изпочупени, а децата са били силно уплашени". Четирима от ранените са приети в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
Жалки драскачи пишите глупости за да не умрете от глад.Фантасмагории.Да бяхте се информирали преди да пишете простотии.Няма ни един българин пострадал.Жалки драскачи.
14
1
 
6
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Жалко за жертвите, но фактът , че българинът веднага е идентифициран по паспорта или л. карта показва , че човекът е бил легален. В 15.00 испанците почиват , обядват...Това си е традиция.Може би....е излязъл...на разходка или да търси някое отворено заведение....Тепърва ще се разбере...Близките му естествено ще получат парични компенсации, но знаем - човешкият живот няма цена. Тъжно,но ...
13
3
 
2
 
! Отговори
пепее преди 3 години
Скоро и в БГ. С масовата газификация...
12
1
 
4
 
! Отговори
жалко, но факт преди 3 години
Работещите по ремонта са за затвор, не са ли усетили изтичането на газ, за да сринат сградата явно че е изтичането е било от доста време
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 1Още "дълбоки" умоизключения?
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всичко ни е писаноИ стига с тоеа "писано е". Заради този макоумен фатализъм, българинъъ е мързелив и бе предприема нищо и обезлуражава тези, взимащи инициатива!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всичко ни е писаноСкача от моста оцелява ... ама не точно.
8
2
 
6
 
! Отговори
всичко ни е писано преди 3 години
2 новини една до друга - Вървял си по тротоара, загинал.Умишлено се качила в планината в градско облекло - оцеляла.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при гнилият капитализъм. Докато при разтривалият тодоровите ушаци кофпомпаджия, просперитет, устойчиво развитие, благоденствие и всенародни тържества.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И, последно от какво е бил взривът ?Това с изтичане на газ вече е банално. Възможно е да започне "изтичане на газ " в доста европейски страни
5
5
 
17
 
! Отговори
1234 преди 3 години
След 100 г ще се чудят що за *** са били хората да вкарват в домовете тръби с избухлив газ...... какв да коментираш повече. Газ само за промишлени нужди.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаш централно газифициране, на ти централно газифициране...
3
3
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Е, нали ти оставаш берач.
2
5
 
22
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БОГ да прости починалите ХОРА
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай какво нещо е съдбата,като има да става, става и човек е безсилен.Да отиде чак в Испания и случайно да мине баш там дето е гръмнало.