Намалява броят на заразените с коронавирус във Великобритания

Близо 4,7 млн. британци са получили първа доза ваксина
21 яну 2021 07:30, Анисия Иванова
6
Намалява броят на заразените с коронавирус във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Великобритания отчете пореден рекорд от 1820 починали за денонощие с Covid-19. Правителството полага усилия да включи всички служители на първа линия в борбата срещу вируса в приоритетните групи за ваксиниране.

Въпреки че броят на заразените намалява – 38 905 случая за последното денонощие, починалите отбелязаха нов рекорд. Общият брой на жертвите на вируса вече е 93 290.

В същото време последните данни от масовото ваксиниране показват, че близо 4,7 милиона британци са получили първа доза ваксина. Около 345 000 са ваксинирани само за последното денонощие, съобщи БНР.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че министрите се опитват да включат в приоритетните групи полицаите, лекарите, учителите и всички, които са на предна линия в борбата с пандемията.

Междувременно интернет сайт разпространи видео, в което Прити Пател казва, че е била „за“ затварянето на границите още през март миналата година.

Между март и юни 2020 година Великобритания не наложи забрана или карантина на пристигащите в страната от чужбина.

На въпрос на лидера на Лейбъристката партия Киър Стармър към премиера Борис Джонсън защо не се е съобразил с мнението на Прити Пател премиерът отговори, че сега страната има един от най-строгите гранични режими и обвини Стармър, че се рови в миналото и си играе на политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 3 години
Скоро ще почнем да броим и ваксинирани починали.Първите две бройки ги отчетоха в Норвегия.Тпябва да бързаме с ваксинирането и да влезем в призовата тройка по брой умрели след ваксиниране.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествен имунитет ще изградят с новия бърз щам. Няма епидемия в световната история, която да е останала во веки веков. Минава година, две и отминава. Колкото по свързани са обществата, по бързо отминава. Испанският грип също е преминал , много по-смъртоносен от Ковид, много по-агресивен, в много по-трагична възрастова група . И представете си даже без "ваксина".
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пикът на броя на новозаразените във Великобритания беше през 4-10 януари 2021 година, следователно пикът в броя на починалите при тях ще е към края на януари.
3
3
 
6
 
! Отговори
Стилян преди 3 години
Аутопсиите защо са забранени, от ебола не са забранени
2
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Еми да. Има го в сайта worldometer
1
2
 
0
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Е как така, статистиката за вчера е 1800+ смъртни случая и 30000+ новозаразени!Вие от български медии или зимбабвийски преписвате?