Франция се готви за трети локдаун, уточняват сроковете

Очаква се обръщение на президента Еманюел Макрон в сряда
24 яну 2021 12:29,
21
Франция се готви за трети локдаун, уточняват сроковете
Снимка: БГНЕС

Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса, съобщава днес вестник "Журнал дьо диманш", цитиран от ТАСС и БТА. Решението се очаква в най-скоро време, добавя изданието, като цитира източник в правителството.

Въвеждането на новия локдаун се свързва със стремителните темпове на разпространение във Франция на британския вариант на вируса и на новия щам, регистриран в Южна Африка. Очаква се обръщение на президента Еманюел Макрон в сряда след насроченото заседание по въпроса на Съвета по отбраната, пише вестникът.

Според цитираните източници въпросът за въвеждането на третия локдаун е практически решен и в момента само се уточняват сроковете за действието му и съпътстващите мерки. Очаква се новата карантина да влезе в сила до края на следващата седмица и, според същите източници, ще трае не по-малко от три седмици.

Според вестника този път мерките могат да бъдат по-меки, защото населението вече трудно понася действащите ограничения. Възможно е да се разреши на магазините, които не продават стоки от първа необходимост, да работят по няколко часа на ден.

В интервю за "Журнал дьо диманш" министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер съобщи, че в случай на въвеждането на нови мерки училищата ще продължат да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
La France преди 3 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Vive la Republique! Vive la France!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса".Във Франция НЯМА НИКАКВО бързо разпространение на коронавируса, точно напротив - от средата на декември до сега, повече от месец, бройките стоят на едни постоянни, сравнително ниски нива. За какво тогава ще има пореден локдаун?! Същото е и в Холандия, бройките им за месец намаляха повече от два пъти, а властите налагат полицейски час. Фашисти.
17
1
 
10
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
След третия локдаун следва шътдаун и после The Great Reset. Или трябва хората да се възпротивят на този терор над тях сега или няма да има после (понеже по-долу един човек пита "какво ще стане после ?"). Досега си мислех, че най-лошото е да има простаци с пари, но има и по-лошо - безбожници с много пари. Справка - СИФ.
16
0
 
0
 
! Отговори
Мъни Моней преди 3 години
С кой уточняват сроковете, с лекари, вирусолози, банкери, политици, едрия бизнес, склужбите, с кого? Все пак има значение
15
3
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Велика държава е Франция.
14
5
 
19
 
! Отговори
Не! преди 3 години
"Великият рестарт" в действие! От както започна "великото заключване" нивата на въглероден диоксид са намаляли със 7%. Започна ерата на климатичните извращения! Дишате им въздуха и за това с маска и заключени! Ако им пукаше за здравето ни, ако искаха празни болници щяха да забранят цигарите, най-големият убиец. Но не, исерично ни мачкат за да ни спасят от ковид. Продължавайте да им вярвате...
13
6
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
А ти що за същество си, че никнеш където не те викат?Коментарът ми е към определен тип хора, които все изтрещяват и все нямат идея какво да правят със себе си.Ако си се припознал, това е лично твой проблем. Като гледам острия ти тон, явно имаш много стаене злоба, недоволство от живота и себе си, и като цяло импотентност.Наистина сте някакви откачалки, които не могат да разговарят без неграмотни призиви, триста въпросителни/удивителни и пълна истерия.Дишай, издишай и си оправи живота!
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОВИД никога няма да изчезне.Или ще склоните да живеете така ЗАВИНАГИили ще направите нещо сега. Италианците вече отказват да живеят така. И им се получава!
11
0
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Тоя геронтофил взе да се взема много насериозно.
10
0
 
10
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
"Възможно е да се разреши на магазините, които не продават стоки от първа необходимост, да работят по няколко часа на ден"УХААААА!!!!Вдишайте дълбоко тази свобода! Какво облекчение! Възможно е дори ДА СЕ РАЗРЕШИ НА ХОРАТА ДА ИЗЛИЗАТ БЕЗ ПРИЧИНА, за до половин час, на не повече от сто метра от дома им! Такива облекчения на мерките, такава свобода!
9
0
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
на Франсетата ли девиза им беше: Свобода, Равенство, Братство?! мнооо Свободни!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 6Къв си пък ти да казваш кой какво да харесва!? Пречи ли ти с нещо човека? Той дали има нещо против четеш, спортуваш, работиш и да се развиваш
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро летоброенето ще се измерва с локдауни .Например роди се дете през времето на 3 локдаун.Завърши училище през 15 локдаун и се спомина през 25 локдаун .
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв смисъл от това! Само затривате хората психически! После кой ще помага на пораженията от стреса, породени от финансовите проблеми??? Ковидът е грип, който ако не всеки, почти всеки ще го преболедува.С или без маски и ваксини.Зависи колко силен е имунитета му,.Там трябва да се наблегне! Подсилване на имунитета! Но да продължава повече това безумие с локдауните е престъпление!
5
3
 
10
 
! Отговори
КП преди 3 години
Скоро макроница, ще е новата Мария Антоанета.
4
0
 
11
 
! Отговори
Без путник преди 3 години
Кво стана с ваксинирането...
3
2
 
13
 
! Отговори
световен конспиратор преди 3 години
А като дойде време за 16 локдаун кво ще правят!?Ще чакат 17 -ти ли!?
2
0
 
13
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Да! 3-ти Локдаун!!
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уфсе прости, събудете се, кошарката не е да ви пази от вълци, а да не избягате от ножа!!!