Германия закупува експериментално лекарство срещу коронавируса

Затяга контрола по границите заради разпространението на COVID-19
25 яну 2021 07:48, Ния Христова
17
Германия закупува експериментално лекарство срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС
Министърът на здравеопазването Йенс Шпан обяви, че Германия ще закупи експериментално лекарство за COVID-19. То се базира на антитела, в опит да се предотврати развиването на тежки симптоми.
 
Шпан заяви днес пред в. "Билд", че Германия е поръчала 200 000 дози от експерименталния препарат за 400 млн. евро. Дозите най-вероятно ще бъдат разпространени по болниците през идните седмици.
 
"Препаратът, с какъвто бе лекуван президентът на САЩ Доналд Тръмп, все още не е одобрен от здравните власти на ЕС, но получи спешно одобрение от регулаторите в САЩ. Германия е първата европейска страна, която ще го прилага, първоначално в университетски болници", каза Шпан, цитиран от "Дойче веле".
 
Той описва действието като на "пасивна ваксина". "Приемът на тези антитела в ранните етапи на болестта може да помогне да бъдат предотвратени по-сериозни последици при високорискови пациенти", допълни той.
 
Междувременно Германия от днес въвежда по-строги гранични проверки за овладяване на разпространението на коронавируса, предаде ДПА.
 
Германските власти вече изискват пристигащите от високорискови страни да представят на границата отрицателен резултат от PCR-тест, който е направен най-много 72 часа по-рано. За високорискови страни се определят тези с над 200 заразени на 100 000 жители на седмица.
 
Това означава например, че шофьорите на камиони, каращи плодове и зеленчуци от Португалия и Испания, също трябва да представят резултат от тест, а това на практика е почти невъзможно, предупреждава Андреас Брюгер, ръководител на германската асоциация на търговците на плодове.
 
"Имаме нужда от коридор за доставки на пресни плодове и зеленчуци и в периода на коронавируса, иначе рафтовете ще останат празни, предупреди той. Над 30 процента от плодовете и зеленчуците в Германия се внасят от Испания", допълни Брюгер.
Още по темата
 
Полицията засили контрола на летището във Франкфурт. Пътниците, идващи от много високорискови райони, се проверяват при излизането от самолета. Тези, които не могат да представят резултат от тест, могат да се тестват на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
ало математика преди 3 години
Не 200, а 2000
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
200 Евро дозата!!!
13
2
 
2
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Българиначек са, значи руските работат, такале? а руските чипове ловат ли се на голф тройка или да хода на село на дедо ми за волгата?
12
4
 
6
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Първо ското германия ще си внася и колите от сащ, второ е чух нищо за европейски регулаторен орган, купуват и ползват ВЕДНАГА! Искам мнението и острата критика на здравния министър към германия, щото ние чакаме РАЗРЕШЕНИЕ за руските ваксини... От Козяк! Да пукнат децата на всички предатели
11
2
 
8
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Reptileза тех има вма и ваксини, не ги мисли. вече 70 години "другари, дайте да дадеме" работи. що да се спират.
10
2
 
6
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Божковчета, Курнелки, Радевчетата - марш на протеста БЕЗ МАСКИ!
9
4
 
7
 
! Отговори
САМО ПИТАМ? преди 3 години
А ние някакви ПСР тестове ще искаме ли или в Бойколандия всеки си влиза без проблем????
8
1
 
2
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Анонименхапи ли котиту? аре са на български, преди да съм изкарал брадвата, Фахри
7
2
 
2
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Анонимен3олигозахарид, ела ме изгони. ше съм ти благодарен.
6
1
 
7
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Анонимен2ние си купихме три пъти атомни реактори които са виртуални и ремонтирахме военна техника с изтекъл ресурс още десетина пъти. странно, как ти е убягнало. както и факта, че натовски офицер, и бивш шеф на ВВс се опита да ни накара да купим тренировъчни самолети за основен самолет на БА
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че германците са лесно манипулиран народ са го доказали в две световни войни.
4
4
 
7
 
! Отговори
LBB преди 3 години
До IQ 2.28В Германия нямат експерти от ранга на доцент Мангъров, нито един.Това е факт!Затова правят глупости!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 IQ 2.28А е чупката бе . Не се прай на умен
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните държави се грижат за народа, а тук си купуваме изтребители, които още не са нечертани. Масово не се прилага дори Ремдесивир и плазма, споделят мои познати, които са били в тежко състояние. Въпрос на приоритети!
1
6
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
някой да ми го нарисува. мангъра вика че антителата не работят и че тръмп е лекуван с плацебо, а сега германия купува плацебо дето де факто прави "антитела" , така ли?